Jump to content
sand0

Каде изгоден (или не) лизинг но без ДДС

Recommended Posts

Един приятел иска да ми купи РАВ4ката но през лизинг. проблема е е лизинга иска да му натресе ДДС на заема.Та въпроса ми е кой предлага лизинг без ДДС ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой не оторизиран лизингодател/лихвар предполагам :dunno: По принцип на автомобил , на който му е платено ДДС-то като първоначална вноска , на останалите фактури/вноски също се начислява ДДС , но по член не знам си кой то не се плаща на държавата , защото е платено предварително :dunno: Другия вариянт е , ако някоя фирма изплаща автомобила и той има право на данъчен кредит , фирмата да си плаща пълното ддс или част от него . Има си врътки , но ако не позволява автомобила кредит , тогава трябва да се купи пък от фирма , която се занимава специялно с транспортна дейност / но тука не знам дали тогава пак няма да се плаща ддс /

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой не оторизиран лизингодател/лихвар предполагам :dunno: По принцип на автомобил , на който му е платено ДДС-то като първоначална вноска , на останалите фактури/вноски също се начислява ДДС , но по член не знам си кой то не се плаща на държавата , защото е платено предварително :dunno: Другия вариянт е , ако някоя фирма изплаща автомобила и той има право на данъчен кредит , фирмата да си плаща пълното ддс или част от него . Има си врътки , но ако не позволява автомобила кредит , тогава трябва да се купи пък от фирма , която се занимава специялно с транспортна дейност / но тука не знам дали тогава пак няма да се плаща ддс /

Добре де .. ако вземе заем от банката и ми плати колата няма да плаща ДДС. Но ако вземе заем от банката за колата ще плати ДДС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата на фирма ли е регистрирана ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата на фирма ли е регистрирана ?

Не е на фирма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам къде ви е притеснението ? Ако и приятеля ти я купува като личен автомобил никой няма да му начисли ддс или ако пише , че е ддс реално няма начисление с 20% отгоре :dunno:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам къде ви е притеснението ? Ако и приятеля ти я купува като личен автомобил никой няма да му начисли ддс или ако пише , че е ддс реално няма начисление с 20% отгоре :dunno:

Проблема е че иска да го купи на лизинг. А лизинг компанията ще натресе ДДС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как ти да обявиш 10 000 лв и от лизинговата да ви кажат , ама кредита няма да ви е само на 10 000 лв а и още едно ДДС :dunno: Това ти казвам , че ще има на документите уж ДДС , но вие няма да го плащате , а понеже компанията е задължена да осчетоводява доходите си ви издава фактура :dunno:Не знам обаче с теб като продавач как ще стоят нещата с лизинговата , защото напрактика тя я купува от теб , сега питах и приятелката ми , тя е малко по-светната , и вика , че може и да начисли ддс или да те накара ти да го платиш ... баа , питайте някой счетоводител или адвокат или самото счетоводство на лизинговата компания - съветвам ви да не изплащате към банки , много цакат при закъснение и имат по-лоши условия

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как ти да обявиш 10 000 лв и от лизинговата да ви кажат , ама кредита няма да ви е само на 10 000 лв а и още едно ДДС :dunno: Това ти казвам , че ще има на документите уж ДДС , но вие няма да го плащате , а понеже компанията е задължена да осчетоводява доходите си ви издава фактура :dunno:Не знам обаче с теб като продавач как ще стоят нещата с лизинговата , защото напрактика тя я купува от теб , сега питах и приятелката ми , тя е малко по-светната , и вика , че може и да начисли ддс или да те накара ти да го платиш ... баа , питайте някой счетоводител или адвокат или самото счетоводство на лизинговата компания - съветвам ви да не изплащате към банки , много цакат при закъснение и имат по-лоши условия

Как седи въпроса с ДДС при "Кредит за закупуване на автомобил "?Не бе не искам ДДС нито аз нито той да плаща. Достатъчно беше че веднъж съм го платил аз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кредита , който ти отпускат винаги е паричен с условие , че е за автомобил :dunno:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кредита , който ти отпускат винаги е паричен с условие , че е за автомобил ;)

Не бе Тино.."Кредит за закупуване на автомобил " е вид кредит (лизинг)при лизинга май няма как да се избегне ДДС (тъпо)та вапроса е при "Кредит за закупуване на автомобил " дали се избягва ДДС

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не разбирам от тия неща, но здравата логика е, че ти вече си платил ДДСто (или първият собственик-гражданин на ЕС) и автомобила не е освободен от ДДС, заради някаква там фирмена дейност. Оня пич си ти го плаща 100% с парите на банката и теб повече не те интересува нищо. Банката изобщо не й пречи дали си си я купил тая кола или си отишъл на почивка на Бахамите, стига да си плащаш вноските. Един мой агент преди няколко години така взе автокредит в чужбинска банка (щото работи в чужбина) и си купи апартамент тук (преди да вдигнат цените). И сега си плаща вноските и никой не го пита къде изобщо е БМВто от предварителния договор...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окие намерих си лизингодател който от частно на частно лице не начислява ДДС. Това е www.piraeusbank.bgна 30 000лв с 30% финансиране оскапчването за 4ри години е 5700лв. (средно годишно е към 2.7% до колкото си спомням)Това обаче е за коли до 5години ли нещо такова. (лизинга) Ако беше в друга лизингова фирма само ДДСто щеше да е 6000лв !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто не виждам как няма да начислят ДДС, дори и да се купува от частно към частно лице, но през лизинг!? Процедурата е следната:Продавача продава стоката на лизинговата къща или банка, като през целия лизингов период тя е собственик реално на стоката, а лизингополучателя изплаща на вноски през целия договорен период, като чак след пълното изплащане на главница и лихви се прехвърля собствеността от лизингодателя към крайния клиент. Но понеже е невъзможно лизинговата компания или банка да не е регистрирана по ДДС, поради прага от само 50.000лв оборот, то тя е длъжна да начисли 20% ДДС върху въпросната сума, че и лихвите дори. Вичко останало ми се вижда някаква шмекерия, която може да излезе през носа на крайния клиент разбира се...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Санд0 малко смеси понятията.В случая банката не е лизингодател, а кредитодател.Тя отпуска кредит на купувача и с тези пари плаща от негово име на продавача.Сделката е между две частни лица и няма основание за начисляване на ДДС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Санд0 малко смеси понятията.В случая банката не е лизингодател, а кредитодател.Тя отпуска кредит на купувача и с тези пари плаща от негово име на продавача.Сделката е между две частни лица и няма основание за начисляване на ДДС.

Абе и аз ги питах за Кредит Автомобил обаче те си твърдят че е Лизинг. И е са единствените които дават лизинг без ДДС да начисляват.Такаче както искат да си го водят!! Важното е че не го духаш с 6 000лв щото виртуално е минало през трето лице (банката). Редактирано от sand0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто останалите искат да си избият ДДС-то , което ще плащат на държавата , за това , че ще прибират освен лихвите и парите ти :D стара , супер некоректна шмикерия , която правиха търговците навремето / та и сега на места / - купуваш си нещо , искаш фактура и хоп айде отгоре още 20% ;) Само , че банките и лизингодателите се опровергават така , защото те " нямат " сметка ей така просто да ти дадат пари , а ти си нуждаещ се , за това могат да те цакат колкото си искат ;) шибани простаци / сори , ама тея дни ми идва малко в повече / :DИли иначе на Пиреус Банк и аз бях чувал , че имат най-добрите условия за подобно кредитиране ;)

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кредитиране - да, но няма как да е лизинг! Трябва да ги поразпитам, че ще е полезна и за мене подобна информация, или ако някой знае подробности нека пише тук или на лични

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тони аз ти казвам :D имаме Лизинг към Интерлийз / баш лизинг за автомобили ;) / , взехме и " лизинг " от Райфайзен Лизинг и като закъсняхме един път с 2 дена за вноската глобата беше 1/3 от вноската , звънкаме им да обясняват , защо при тях така яко секът като закъснеем , а интерелийз за цял месец закъснение те глобяват 25 лв :D Момчето от Райфайзен беше точно и вика , че това не е лизинг , а кредит / друг остава въпроса за кво като сме зимали лизинго-кредита ;) не сме чели и гледали ;) / . За това банковите Лизингови фирми предлагат доста добри условия , лихви и т.н. , но уви да не закъснееш ;) Но пък за да ти дадъ кредит ... не ми се говори , а с Интерлийз е пей сърце ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...