kalio 0 #1 Публикувано 20 Февруари, 2009 Помогнете! Вчера са ме ударили на паркинга (тая зимна обстановка е много неприятна!). Явно някой се е изпързалял. Та отзад на капака на багажника имам едно доста гадно хлътване до стаклото и боята се е олющила, явно ще се боядисваме. Въпроса ми е - има ли някъде по купето лепенка със номера на боята, за да не се налага да наглася цвят бояджията. Понеже съм виждал на други марки коли подобен стикер, обърнах я цялата наопаки обаче не намерих такъв! Хондите имат ли изобщо?Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DuMuTkO 1 #2 Отговорено 20 Февруари, 2009 (Редактирано) на шофьорската врата отстрани, до механизма за затваряне трябва да ти пише номеря на боята Редактирано 20 Февруари, 2009 от DuMuTkO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spezov 63 #3 Отговорено 20 Февруари, 2009 точно кадето каза колегата е, но има един проблем не се знае с каква марка боя е боядисвана колата а различните марки имат разлика нищо че номера е еднакъв поразпитай преди да боядисваш защото може нищо да не излезе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Most_Wanted 180 #4 Отговорено 20 Февруари, 2009 Няма никаква разлика. Казваш си номера, правят ти боята и всичко е ОК. Аз си боядисвах само предния капак и няма грам разлика с калниците и бронята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalio 0 #5 Отговорено 20 Февруари, 2009 Еййй благодаря, колеги! Да сте живи и здрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стефан Пасков 3 #6 Отговорено 20 Февруари, 2009 Няма никаква разлика. Казваш си номера, правят ти боята и всичко е ОК. Аз си боядисвах само предния капак и няма грам разлика с калниците и бронята.колега ти явно си супер късметлия аз работа от 15 год автобояджия и много рядко се случва твоето положение винаги има разминаване в цвета още повече че 1 цвят може да има до 5-6 алтернативи/нюанса/по каталог и номер и по темата бояджията ще се оправи успех с ремонта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #7 Отговорено 20 Февруари, 2009 Прав си колега, но до някъде.......Много зависи и от къде вземаш боята.......При Дюпон и Глазурит, много рядко се получава разминаване в цветовете.......При Словенските Хелиос, почти винаги има разлика, така че всичко е относително.....Освен това, щом си бояджия, знаеш че ако пръскаш боята по гъста и с по ниско налягане, цветът става един нюанс по тъмен.....Ако боята е по разредена, и я пръскаш с по високо налягане, става по светла и те така..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стефан Пасков 3 #8 Отговорено 20 Февруари, 2009 Прав си колега, но до някъде.......Много зависи и от къде вземаш боята.......При Дюпон и Глазурит, много рядко се получава разминаване в цветовете.......При Словенските Хелиос, почти винаги има разлика, така че всичко е относително.....Освен това, щом си бояджия, знаеш че ако пръскаш боята по гъста и с по ниско налягане, цветът става един нюанс по тъмен.....Ако боята е по разредена, и я пръскаш с по високо налягане, става по светла и те така.....задълбаваш много професионално иначе си прав ако искаш да почнем да си говорим за преливки и т. н. без никои да ни разбира/мисля че си ми колега щом си толкова на вътре / нали все пак целта е просто да помогнем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalio 0 #9 Отговорено 20 Февруари, 2009 Нищо, нищо и това също е хубаво да се знае! А номера на цвета го намерих на посоченото място, благодаря колеги! Аз преди го търсех на самата врата а той бил до механизма на вратата на купето. Сега остана да имам късмет с бояджията/тенекиджия и боята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #10 Отговорено 20 Февруари, 2009 задълбаваш много професионално иначе си прав ако искаш да почнем да си говорим за преливки и т. н. без никои да ни разбира/мисля че си ми колега щом си толкова на вътре / нали все пак целта е просто да помогнемЕ от това повече какво да му помогнем.......Казах му къде правят хубавите бои, и къде евтините.....Сега да взема и да му кажа до къде да пръска база, и до къде да лакира майстора му ли ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #11 Отговорено 20 Февруари, 2009 Успех с ремонта и боята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spooner 11 #12 Отговорено 20 Февруари, 2009 на колоната от лявата страна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове