Jump to content
kalio

Номер на боята

Recommended Posts

Помогнете! Вчера са ме ударили на паркинга (тая зимна обстановка е много неприятна!). Явно някой се е изпързалял. Та отзад на капака на багажника имам едно доста гадно хлътване до стаклото и боята се е олющила, явно ще се боядисваме. Въпроса ми е - има ли някъде по купето лепенка със номера на боята, за да не се налага да наглася цвят бояджията. Понеже съм виждал на други марки коли подобен стикер, обърнах я цялата наопаки обаче не намерих такъв! Хондите имат ли изобщо?Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на шофьорската врата отстрани, до механизма за затваряне трябва да ти пише номеря на боята

Редактирано от DuMuTkO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно кадето каза колегата е, но има един проблем не се знае с каква марка боя е боядисвана колата а различните марки имат разлика нищо че номера е еднакъв поразпитай преди да боядисваш защото може нищо да не излезе :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма никаква разлика. Казваш си номера, правят ти боята и всичко е ОК. Аз си боядисвах само предния капак и няма грам разлика с калниците и бронята.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еййй благодаря, колеги! Да сте живи и здрави! :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма никаква разлика. Казваш си номера, правят ти боята и всичко е ОК. Аз си боядисвах само предния капак и няма грам разлика с калниците и бронята.

колега ти явно си супер късметлия :angry: аз работа от 15 год автобояджия и много рядко се случва твоето положение винаги има разминаване в цвета още повече че 1 цвят може да има до 5-6 алтернативи/нюанса/по каталог и номер и по темата бояджията ще се оправи успех с ремонта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си колега, но до някъде.......Много зависи и от къде вземаш боята.......При Дюпон и Глазурит, много рядко се получава разминаване в цветовете.......При Словенските Хелиос, почти винаги има разлика, така че всичко е относително.....Освен това, щом си бояджия, знаеш че ако пръскаш боята по гъста и с по ниско налягане, цветът става един нюанс по тъмен.....Ако боята е по разредена, и я пръскаш с по високо налягане, става по светла и те така.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си колега, но до някъде.......Много зависи и от къде вземаш боята.......При Дюпон и Глазурит, много рядко се получава разминаване в цветовете.......При Словенските Хелиос, почти винаги има разлика, така че всичко е относително.....Освен това, щом си бояджия, знаеш че ако пръскаш боята по гъста и с по ниско налягане, цветът става един нюанс по тъмен.....Ако боята е по разредена, и я пръскаш с по високо налягане, става по светла и те така.....

задълбаваш много професионално иначе си прав ако искаш да почнем да си говорим за преливки и т. н. без никои да ни разбира/мисля че си ми колега щом си толкова на вътре :angry: / нали все пак целта е просто да помогнем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо, нищо и това също е хубаво да се знае! А номера на цвета го намерих на посоченото място, благодаря колеги! Аз преди го търсех на самата врата а той бил до механизма на вратата на купето. Сега остана да имам късмет с бояджията/тенекиджия и боята. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

задълбаваш много професионално иначе си прав ако искаш да почнем да си говорим за преливки и т. н. без никои да ни разбира/мисля че си ми колега щом си толкова на вътре :blink: / нали все пак целта е просто да помогнем

Е от това повече какво да му помогнем.......Казах му къде правят хубавите бои, и къде евтините.....Сега да взема и да му кажа до къде да пръска база, и до къде да лакира майстора му ли ??? :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...