iskamvitec 0 #1 Публикувано 3 Февруари, 2009 Колеги, въпроса ми е следния:Знаем всички тук, че колегата ''TINO" сложи двувалова главана д15б2, НО не говия блок е 1.5?Та искам да ви попитам ако се заема да правя това нещо на моя д16б2 с блок 1.6 главата ще пасне ли точно без съществени промени по захват към блока (защото тино ми отговори, че се удължава болт и главата се дупчи........)В смисъл широчина дължина и точност върху самите бутала при диаметър 75.00 на буталата Ако са такива и на двуваловата Д серияА отделно ролката се изнася на друго място..........при него била от х23 (ото тук ме е страх малко защото вече имаме два вала и ако засече? не е като едновалката.............да смениш ремъка самоМисля, че темата ще е полезна на хората които ще се заловят в бъдеще да го правят! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #2 Отговорено 3 Февруари, 2009 (Редактирано) Двувалова Д серия?! ъ? Искаш да кажеш двувалова Б серия, а и... Тино не е ли сложил едновалова глава от Д16 върху едновалов блок от Д15.. интересни термини. Простете ме за невежеството, но... хм... П.П.: Да, до сега не знаех сега вече знам... CRX-ова глава виждам аз там... до сега винаги съм си представял, че е едновалова тази франкенщанка. Сори, че се изказах неподготвен.Отрекох възможността, защото някога ми бяха казвали, че този вариант е непостижим поради твърде голямата несъвместимост между частите. Ама явно това е било само за тогавва, а и аз май бях питал за глава от B16A2 на блок D15B2... както и да е. Редактирано 3 Февруари, 2009 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #3 Отговорено 3 Февруари, 2009 На Tino е двувалова Д серия ( D16A9 мисля че беше ) Извинявам се за Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iskamvitec 0 #4 Отговорено 3 Февруари, 2009 Да терминологично не е малко в час но вникнете в същността на въпроса и говорим само и изцяло за Д- серия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iskamvitec 0 #5 Отговорено 6 Февруари, 2009 Тунери кво става в отдел "проекти" много тунинг а когато иде реч за отговири никой не се занимава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Никой 1 #6 Отговорено 16 Февруари, 2009 http://www.thezcr.com/forums/showthread.ph...C+zc+head+d16a6Ето тук е обяснено с картинки как са поставили DOHC глава на SOHC блок Даже и турбинка е боднал после човечеца Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #7 Отговорено 16 Февруари, 2009 Интересно наистина , може би моя майстор се е ръководил от там , знам ли , датите нещо не мога да си ги спомня , но като , че ли се препокриват Така или иначе автора за съжаление не е описал използваната от него периферия и т.н. или аз не съм го разбрал , но ако някой му е станало ясно ще ми е интересно и на мен дори какво е използвал за оптимално обтягане на ангренажния ремък Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове