TEHKO 49 #1 Публикувано 26 Януари, 2009 Здравейте имам следния проблем с моята хонда... адски е гаден и "опасен". След използването на коланите ми като се откопчеят не се пребират .. не се връщат нагоре а си висят като обикновени въжета. Знам че е от това че са използвани много и така нататъка но гадното е че някой път по невнимание невиждам колана че не се е прибрал и като затворя вратата няма да ви кажа какво ми става вратите и коланите са много здрави вече са изпитани но да не си играем с дявола кажете ми някой вариант да ги оправя да са връщат.. коланите са изрядни хващат държат се затягат сичко ток само това прибиране ме мъчи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fshit 3 #2 Отговорено 27 Януари, 2009 и аз го имам същия проблем колега и се чудя как да го реша. дали щото коланите от много употреба са се вдървили или машинката нещо е отслабнала и не навива толкова. гледам задните че са едни такива мекии всичко си е ок. да ти кажа мислех да ги изпера ли та да се махне това колосаното ако някой даде съвет ще е супер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #3 Отговорено 27 Януари, 2009 И аз съм така, спокоооо... затова се създава рефлекс, или навик, както искате го наречете... просто като го махаш го побутваш дваж-триж пъти нагоре и гУтово. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ma4o 11 #4 Отговорено 27 Януари, 2009 този проблем го имат доста от нас купуваш си други по запазени или придобиваш навика да си ги прибираш ръчно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #5 Отговорено 27 Януари, 2009 някой пробвал ли е да свали машинките и да смаже механизма ??? п.п. На мен едната задна облегалка не искаше да се заклюва и след като я смазах се оправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #6 Отговорено 27 Януари, 2009 (Редактирано) А технически проблема се дефинира като стареене /отслабване/ или недостатъчно усилие на пружината на апарата за навиване /прибиране/ на коланите. Решава по 2 начина :- купуваш нови колани или изправни такива и ги монтираш;- ремонтираш старите - на всички апарати може да се натегне - до три оборота. Обикновено пластмасата , под която е монтирана спиралната пружина е захваната с две витла / винтчета/ със странна глава - триъгълник или два отвора за пергел и е необходим точно такъв пин /бит за развиването им. Съжалявам , че за сега не се налага да извършвам процедурата и съответно нямам снимков материал .... Не става само с почистване и смазване ... Редактирано 27 Януари, 2009 от kokodaf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #7 Отговорено 27 Януари, 2009 и на мен отзад 2 от "женските" машинки не искат да заключват, но не ми хрумна че се отварят, къде са винтчетата за заключване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stoian 0 #8 Отговорено 27 Януари, 2009 И при мен са така коланите и само се карам на жената, че все забравя да си го навие Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolai_fox 2 #9 Отговорено 27 Януари, 2009 Здравейте имам следния проблем с моята хонда... адски е гаден и "опасен". След използването на коланите ми като се откопчеят не се пребират .. не се връщат нагоре а си висят като обикновени въжета. Знам че е от това че са използвани много и така нататъка но гадното е че някой път по невнимание невиждам колана че не се е прибрал и като затворя вратата няма да ви кажа какво ми става вратите и коланите са много здрави вече са изпитани но да не си играем с дявола кажете ми някой вариант да ги оправя да са връщат.. коланите са изрядни хващат държат се затягат сичко ток само това прибиране ме мъчи колега ако висят и не се прибират е едно а ако се прибират бавно е друго ако въобще не искат да се навият значи колата е имала удар и коланите са си свършили работата,тоест трябват ти други ,целта на машинката е да държи колана изпънат по тялото и след удар ако шофьора е бил със колан просто се чупят машинките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #10 Отговорено 27 Януари, 2009 Пууу,да ви имам проблемитееее.Мисля че имам комплект читави колани от Сивик 5ген,ако успея да ги изровя може да си ги разделите-кой мъжки,кой женски части... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
unnamed 0 #11 Отговорено 27 Януари, 2009 (Редактирано) има ли разлика м/у предните и задните машинки? Редактирано 27 Януари, 2009 от unnamed Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #12 Отговорено 28 Януари, 2009 абе колата че е имала удар е имала но отзад едва ли е бил толкова силен че да счупи машинките.. и коланите не са прибират , просто си висят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_u_d_o_s 49 #13 Отговорено 9 Март, 2009 Здравейте,Търсих нещо за коланите и попаднах на тая тема.На 6г сивика който тъкмо взехме има подобен проблем - мн бавно се прибират коланите - и 2та предни. Някой намери ли начин да оправи този проблем или тр да търся нови машинки?Даже на Акорда не се прибират веднага и дразни как виси докато се прибере .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sfu 3 #14 Отговорено 9 Март, 2009 Първо да питам и аз нещо. Механизма навива колана чрез пружина, която е от навита на спирала метална лента. Може ли да тази пружина да се навие, без да се маха пластмасовия и капак? На него има тапа и като се махне се вижда пластмасата, която навива пужината, но явно е захваната за оста на макарата на колана и ме е шубе да правя каквото и да било без да знам какви са рисковете.@k_u_d_o_s: Аз вчера си разглобявах пластмасите за да си оправям моите механизми. За съжаление само смазване не помага особенно, но то пък никога не се знае каква е точно причината на проблема - може при теб да е от замърсяване или спекла смазка. На единия от коланите ми част от проблема беше неправилен монтаж - явно беше пипан преди това. Колана когато влиза под пластмасите минава през 1 малък канал от горните пласмаси, тези които са в/ъ горната част на средната колонка, и после продължава надолу към механизните. При мен 1-я колан не беше пъхнат в този канал и това оказваше екстра съпротивление при прибирането му.Лошото е, че има доста разглобяване, макар и не сложно, докато стигнеш до механизмите. Трябва доста да освободиш пластмасите под задните стъкла, за да работиш спокойно. Всъщност основния зор е да не ги сцепиш (специално усуканата по вертикала част до шофьорската седалка) и ако ти е свидно като мене, ще развиеш всички болтове, включително на задните седалки, та чак до багажника. Упражението е изпълнимо за о/о час и е много полезно - поне ако не си оправиш коланите, ще видиш колко зле ти е изолирана колата (по-скоро как не е). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SH3M37A 5 #15 Отговорено 12 Март, 2009 да ви кажа решението е да си земете нови или някой по запазени от др автомобил.И аз отворих мойте имаха 1 бяло и 1 черно капаче бялото го махнах нищо интересно 4есно казано и неставаше от там .... и пробвах с черното обаче преди да започна видях че на капака пише да не се отваря зривоопасно или нещо от сорта немога да се сетя точно имаше нещо общо.... имам 1 голф-3-ка гти смятам даи зема машинките и да пробвам дали ще станат ако станат ще пиша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #16 Отговорено 12 Март, 2009 Аз пък в едно ръководство за Хонда прочетох, че водачите горе на гредата се замърсяват и пречат на бързото прибиране на коланите. Препоръчват почистване / изпиране на коланите и старателно почистване на тоя водач, което би трябвало да подобри ситуацията.Аз направих прост тест - изтеглих трудно прибиращия се колан зад водача и го пуснах - машинката си го прибра мигновено - следователно проблема е във водача. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SH3M37A 5 #17 Отговорено 13 Март, 2009 Аз пък в едно ръководство за Хонда прочетох, че водачите горе на гредата се замърсяват и пречат на бързото прибиране на коланите. Препоръчват почистване / изпиране на коланите и старателно почистване на тоя водач, което би трябвало да подобри ситуацията.Аз направих прост тест - изтеглих трудно прибиращия се колан зад водача и го пуснах - машинката си го прибра мигновено - следователно проблема е във водача.междудругото и аз това го забелязах,като го отварях Ще пробвам ся събота да го почистя Благодаря колега!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #18 Отговорено 13 Март, 2009 на 5та генерация хетч как се стига до тия колани не искам да я разколачвам цялата .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове