Jump to content
TEHKO

колани-не се прибират

Recommended Posts

Здравейте имам следния проблем с моята хонда... адски е гаден и "опасен". След използването на коланите ми като се откопчеят не се пребират .. не се връщат нагоре а си висят като обикновени въжета. Знам че е от това че са използвани много и така нататъка но гадното е че някой път по невнимание невиждам колана че не се е прибрал и като затворя вратата няма да ви кажа какво ми става :P вратите и коланите са много здрави вече са изпитани :P но да не си играем с дявола :P кажете ми някой вариант да ги оправя да са връщат.. коланите са изрядни хващат държат се затягат сичко ток само това прибиране ме мъчи :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз го имам същия проблем колега и се чудя как да го реша. дали щото коланите от много употреба са се вдървили или машинката нещо е отслабнала и не навива толкова. гледам задните че са едни такива мекии всичко си е ок. да ти кажа мислех да ги изпера ли :D та да се махне това колосаното :rolleyes: ако някой даде съвет ще е супер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм така, спокоооо... затова се създава рефлекс, или навик, както искате го наречете... просто като го махаш го побутваш дваж-триж пъти нагоре и гУтово.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

този проблем го имат доста от нас :D купуваш си други по запазени ;) или придобиваш навика да си ги прибираш ръчно :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой пробвал ли е да свали машинките и да смаже механизма ??? п.п. На мен едната задна облегалка не искаше да се заклюва и след като я смазах се оправи :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А технически проблема се дефинира като стареене /отслабване/ или недостатъчно усилие на пружината на апарата за навиване /прибиране/ на коланите. Решава по 2 начина :- купуваш нови колани или изправни такива и ги монтираш;- ремонтираш старите - на всички апарати може да се натегне - до три оборота. Обикновено пластмасата , под която е монтирана спиралната пружина е захваната с две витла / винтчета/ със странна глава - триъгълник или два отвора за пергел и е необходим точно такъв пин /бит за развиването им. Съжалявам , че за сега не се налага да извършвам процедурата и съответно нямам снимков материал .... Не става само с почистване и смазване ... :rolleyes:

Редактирано от kokodaf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и на мен отзад 2 от "женските" машинки не искат да заключват, но не ми хрумна че се отварят, къде са винтчетата за заключване?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен са така коланите и само се карам на жената, че все забравя да си го навие :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте имам следния проблем с моята хонда... адски е гаден и "опасен". След използването на коланите ми като се откопчеят не се пребират .. не се връщат нагоре а си висят като обикновени въжета. Знам че е от това че са използвани много и така нататъка но гадното е че някой път по невнимание невиждам колана че не се е прибрал и като затворя вратата няма да ви кажа какво ми става ;) вратите и коланите са много здрави вече са изпитани ;) но да не си играем с дявола :D кажете ми някой вариант да ги оправя да са връщат.. коланите са изрядни хващат държат се затягат сичко ток само това прибиране ме мъчи :rolleyes:

колега ако висят и не се прибират е едно а ако се прибират бавно е друго ако въобще не искат да се навият значи колата е имала удар и коланите са си свършили работата,тоест трябват ти други ,целта на машинката е да държи колана изпънат по тялото и след удар ако шофьора е бил със колан просто се чупят машинките

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пууу,да ви имам проблемитееее.Мисля че имам комплект читави колани от Сивик 5ген,ако успея да ги изровя може да си ги разделите-кой мъжки,кой женски части... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има ли разлика м/у предните и задните машинки?

Редактирано от unnamed

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе колата че е имала удар е имала но отзад едва ли е бил толкова силен че да счупи машинките.. и коланите не са прибират , просто си висят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,Търсих нещо за коланите и попаднах на тая тема.На 6г сивика който тъкмо взехме има подобен проблем - мн бавно се прибират коланите - и 2та предни. Някой намери ли начин да оправи този проблем или тр да търся нови машинки?Даже на Акорда не се прибират веднага и дразни как виси докато се прибере ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да питам и аз нещо. Механизма навива колана чрез пружина, която е от навита на спирала метална лента. Може ли да тази пружина да се навие, без да се маха пластмасовия и капак? На него има тапа и като се махне се вижда пластмасата, която навива пужината, но явно е захваната за оста на макарата на колана и ме е шубе да правя каквото и да било без да знам какви са рисковете.@k_u_d_o_s: Аз вчера си разглобявах пластмасите за да си оправям моите механизми. За съжаление само смазване не помага особенно, но то пък никога не се знае каква е точно причината на проблема - може при теб да е от замърсяване или спекла смазка. На единия от коланите ми част от проблема беше неправилен монтаж - явно беше пипан преди това. Колана когато влиза под пластмасите минава през 1 малък канал от горните пласмаси, тези които са в/ъ горната част на средната колонка, и после продължава надолу към механизните. При мен 1-я колан не беше пъхнат в този канал и това оказваше екстра съпротивление при прибирането му.Лошото е, че има доста разглобяване, макар и не сложно, докато стигнеш до механизмите. Трябва доста да освободиш пластмасите под задните стъкла, за да работиш спокойно. Всъщност основния зор е да не ги сцепиш (специално усуканата по вертикала част до шофьорската седалка) и ако ти е свидно като мене, ще развиеш всички болтове, включително на задните седалки, та чак до багажника. Упражението е изпълнимо за о/о час и е много полезно - поне ако не си оправиш коланите, ще видиш колко зле ти е изолирана колата (по-скоро как не е). :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ви кажа решението е да си земете нови или някой по запазени от др автомобил.И аз отворих мойте имаха 1 бяло и 1 черно капаче бялото го махнах нищо интересно 4есно казано и неставаше от там .... и пробвах с черното обаче преди да започна видях че на капака пише да не се отваря зривоопасно или нещо от сорта немога да се сетя точно имаше нещо общо.... имам 1 голф-3-ка гти смятам даи зема машинките и да пробвам дали ще станат :angel: ако станат ще пиша :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък в едно ръководство за Хонда прочетох, че водачите горе на гредата се замърсяват и пречат на бързото прибиране на коланите. Препоръчват почистване / изпиране на коланите и старателно почистване на тоя водач, което би трябвало да подобри ситуацията.Аз направих прост тест - изтеглих трудно прибиращия се колан зад водача и го пуснах - машинката си го прибра мигновено - следователно проблема е във водача.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък в едно ръководство за Хонда прочетох, че водачите горе на гредата се замърсяват и пречат на бързото прибиране на коланите. Препоръчват почистване / изпиране на коланите и старателно почистване на тоя водач, което би трябвало да подобри ситуацията.Аз направих прост тест - изтеглих трудно прибиращия се колан зад водача и го пуснах - машинката си го прибра мигновено - следователно проблема е във водача.

междудругото и аз това го забелязах,като го отварях :) Ще пробвам ся събота да го почистя :cool: Благодаря колега!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 5та генерация хетч как се стига до тия колани не искам да я разколачвам цялата ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...