Jump to content
ecs

Кошмара започна

Recommended Posts

На кратко ... имам З6 Двигател на части Утре ще ходя да земерят цилиндрите с буталата и коляновият вал... нови сегменти белни лагери .........Търся подромен мануал и на двата двигателя ... моля за напътствие относно ще ползвам блок глава от З6 сичко останало ми е от Б7 цата моля ако има някаква несавместимост на някой датчик или нещо което друго се сети те да кажете тук моля хора които ... си нямат идея да не пишат/цапат темата за да мога да си направя.... колицата ;) Предварително благодаря на отзовали те се !При сглобяването замислям нещо с помощт онлине с камера ..защото сам си сам самичак в едно хале 200 квадрата сам :)

Редактирано от ecs

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

утре вечер снимков матерял евентуално :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам въпрос защо не ползваш блока на Б7 ако си сигурен че всичко е ок по него? Така единственото което ще ти трябва е жица за VTECа. Другото което е тоя блок (z6) знаеш ли го какъв е (в смисал читав ли е) защото ако смяташ да го ребилдваш от нулата и не е в добро състояние ще има доста работа по него. Аз в момента правя същото само че цял d16z6 ще влиза на мястото на d15b2 и смятам да го направя като нов при условие че не е за хвърляне. Мануала за американската 5г трябва да ти свърши работа. Успех с swapa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам въпрос защо не ползваш блока на Б7 ако си сигурен че всичко е ок по него? Така единственото което ще ти трябва е жица за VTECа. Другото което е тоя блок (z6) знаеш ли го какъв е (в смисал читав ли е) защото ако смяташ да го ребилдваш от нулата и не е в добро състояние ще има доста работа по него. Аз в момента правя същото само че цял d16z6 ще влиза на мястото на d15b2 и смятам да го направя като нов при условие че не е за хвърляне. Мануала за американската 5г трябва да ти свърши работа. Успех с swapa

колега имам относително питане смисал ... тези сички датюици било то за масло вода ... и тк... мога ли да ги ползвам на з6 цата... блока на Б7 е понадран да ти кажа другие добре само че там имам дерзания относно коляновият вал... може да е за ремонт...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега имам относително питане смисал ... тези сички датюици било то за масло вода ... и тк... мога ли да ги ползвам на з6 цата... блока на Б7 е понадран да ти кажа другие добре само че там имам дерзания относно коляновият вал... може да е за ремонт...

В какъв смисъл дали може да ги ползваш искаш да ги прехвърлиш от единия мотор на другия ли? Z6 няма ли си датчици? Относно коляновия вал докато не отвориш да видиш няма как да знаеш. По принцип ремонт на коляновия вал рядко се налага но ако не е бил сервизиран на време и са заминали лагерите може и така да стане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах много какво те интересува :hondarulez: но ако решиш да слагаш блока от Б7 с глава от Z6 не забравяй да махнеш маслоограничителят между 2-ри и 3-ти цилиндър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да колега няма си датчици двигателя е разглобен вазможно колко то може днес ми остана само да измакна от коша стариаят блок и ск кутия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

блока на б7 цата е надран ... няма смисал него

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кой софт да ползвам ..или кой версия на ауто дата да видя датчиците и други неща айде колеги помагаите имам 1 седмица и нещо на разположение колата е правчя в халето каде работя след седмица и нещо местим офиса колата тря сам е сглобил до тогава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не казвам голяма дума, ама 1:1 трябва да си паснат нещата. Просто ще ти трябва 1 кабел до клапана още и да ти се преработи Р06-то за втек и да се настрои. Дори и преди каквито и да са корекции по ел хавите сигурно ще запали, но незнам до колко ще беднее сместа, от таблици на 1,5, на 1,6 мотор, тука да се изкажат по-вещите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

м.. колеги дойде наи големата дилема коляновият вал .. някой шлайфал ли е да каже питах доста званях говорих по вещи хора казват че не добре от гледна точка на сплави температури.. колко микрона или там как се води се сваля допостиими стойности.. свалих мануала макар че .. майсторите имат но днес нямах време от работа в нас ... утре сутринта ще делемата ..се пак някой ако разбира знае и правел подобни операци да сподели :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А трябва ли да се шлайфа въобще, те провериха ли го или щом е свален задължително се шлайфа? Ако са го измерили и отклоненията са големи тогава да, цифрите ги има в мануала въпреки че нямам идея как ще стане работата. Дано поне да си разбират от работата и да не го прецакат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:):) за сажаление вала е надран доста нема да стане 3 ремонт не ми се рискува ...... давайте иде :fun: от Y8 ще станели немам си идея не сам гледал мануалите един колега ми предложи читав колянов вал.... сега ше званя на драги4а да вида там кво има

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клеги има спасение някой да му се намира валче от .... д16а6 :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...