inc0rrupt2000 0 #1 Публикувано 9 Януари, 2009 Здравейте колеги , днеска сутринта като излязох да карам всичко си беше наред, но като отидох да заредя и запалих отново видях че ABS не угасна (и вече нямах) ...... проверих течността , стоповете. Какъв може да е проблема (колата е Акорд '94) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spooner 11 #2 Отговорено 9 Януари, 2009 виж здрав лие бушона на ABS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #3 Отговорено 9 Януари, 2009 Да не е замръзнал нещо някой датчик? Трябва да пуснеш диагностика и да видиш какво точно го притеснява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #4 Отговорено 9 Януари, 2009 Къде се намира този бушон на АБС ???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #5 Отговорено 9 Януари, 2009 Обикновено се намира при всички останали бушони, поне на моята кола ако имах щеше да е там. Но виж дали е там, трябва да имаш таблица с бушоните. Ако не е там, трябва да е тогава под капака, при останалите бушони. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #6 Отговорено 9 Януари, 2009 Мерси ще погледна ..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #7 Отговорено 9 Януари, 2009 накладки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #8 Отговорено 9 Януари, 2009 Мерси ще погледна .....бушона е под капака,на 30 тина см пред помпата на АБС-а на отделна кутийка с голямо и малко реле,но проблема ти е в самото моторче на помпата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RikoV 1 #9 Отговорено 9 Януари, 2009 Едва ли са накладки защото светва лампата за ръчната поне при мене, но не съм сигурен. И при мене се появи същия проблем след като я закарах на мивка. Гледах бушоните здрави са. Грешка на компа нямам (май) щото точно първия път като светна ABS-то гледах на Инфоборда и нямаше грешки (това преди 1 седмица).Остана само или някои датчик да си е затръгвал или да е замръзнал.П.С. При мене има и нещо друго че от време на време ми работи АBS -то и се си мислим че датчика сдава багажа защото точно като светна първия път я вкарах в топъл гараж за около 1 нощ и от тогава понякога не свети и работи друг път неще.Остава да чакаме пролетта П.С.2 Някои ако има друг вариант и е по компетентен нека сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #10 Отговорено 9 Януари, 2009 Грешките на ABS не се записват в ECU а в компютъра за ABS които е отделен. Грешките на ABS се проверяват с процедурата за грешки в ECU, като в случая при грешки мига лампичката за ABS. Едно добро начало е преди всичко да видите каква е грешката вместо да се хвърля боб.@policaja, защо проблема да е в моторчето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #11 Отговорено 9 Януари, 2009 Едва ли са накладки защото светва лампата за ръчната поне при мене, но не съм сигурен. И при мене се появи същия проблем след като я закарах на мивка. Гледах бушоните здрави са. Грешка на компа нямам (май) щото точно първия път като светна ABS-то гледах на Инфоборда и нямаше грешки (това преди 1 седмица).Остана само или някои датчик да си е затръгвал или да е замръзнал.П.С. При мене има и нещо друго че от време на време ми работи АBS -то и се си мислим че датчика сдава багажа защото точно като светна първия път я вкарах в топъл гараж за около 1 нощ и от тогава понякога не свети и работи друг път неще.Остава да чакаме пролетта П.С.2 Някои ако има друг вариант и е по компетентен нека споделиЗначи, сега като я карах, забелязах някакъв шум от там където са релетата и по точно ABS Power RELEY, и се получава този номер: значи като запаля и се чуе този звук (като засмукване ,бъзгане) лампата не гасне после ,но като паркирах и пробвах дали ще тръгне- си тръгваше без проблем и бъзгане ????? мислех че е релето ама не може ту да работи, ту не .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #12 Отговорено 9 Януари, 2009 ми защото това им е болката,имал съм 4 такива коли-и 4те с този проблем,като чукна по моторчето и тръгва,после засяда,ипак така... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #13 Отговорено 9 Януари, 2009 ми защото това им е болката,имал съм 4 такива коли-и 4те с този проблем,като чукна по моторчето и тръгва,после засяда,ипак така...И решението какво е ...... ново моторче или реле ???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #14 Отговорено 9 Януари, 2009 И при моята англичанка се явява това нещо. Чесно казано се радвам когато не работи, щото не съм му фен.. Както и да е, това е друга тема. Та това явление почна да се появява сега зимата, по простата причина че някой датчик замръзва. Мисля си, че и твоят проблем е от това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #15 Отговорено 9 Януари, 2009 И при моята англичанка се явява това нещо. Чесно казано се радвам когато не работи, щото не съм му фен.. Както и да е, това е друга тема. Та това явление почна да се появява сега зимата, по простата причина че някой датчик замръзва. Мисля си, че и твоят проблем е от това.Мисля че не е проблема в замръзването,защото немоге в рамките на 10 секунди ту да се пуска -ту да не ще !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #16 Отговорено 10 Януари, 2009 Добре де, пусни си диагностиката и виж каква грешка има записана, или просто те кефи да си пишеш у форума? Няма как някои от разтояние и с толкова информация да ти каже какъв е проблема със сигурност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #17 Отговорено 10 Януари, 2009 ДОбре, а да знаеш каде правят хубава диагностика в София и да не е мн скъпо ????/ МЕрси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #18 Отговорено 10 Януари, 2009 Аз бих отишъл например в Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #19 Отговорено 10 Януари, 2009 Мисля че изхода ще е нова помпа. Стария ми акорд англичанка въртеше същите номера и като чуех как продължително прибръмчава помпата и светва лампата при някое палене се вбесявах къде ли не ходих да питам, аз я разглобявах и събирах......но така си и остана - кога работи, кога - не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #20 Отговорено 10 Януари, 2009 Ако колко пари струва нова помпа ....... и колко на старо оринтировачно ... ? МЕрси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #21 Отговорено 10 Януари, 2009 на старо 300 камъка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #22 Отговорено 10 Януари, 2009 Баси златната помпа ;) :rant: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #23 Отговорено 10 Януари, 2009 (Редактирано) Това с ремонта е вятър работа Аз се мъчих на моя Прелюд и нищо не стана.Взех друга,втора ръка.Това поколение Прелюд и Акорд страдат много от тези помпи,еднакви са-факт!Лошото е ,че аз смених три,докато намери читава От десен волан не става!Търси само от ударена кола,за която е сигурно ,че е работел АБС-а.Цените са по договорка от 150 до 250лв.Успех!Ето Тук илиТук ще ти свършат работа за диагностика и ремонт Редактирано 10 Януари, 2009 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #24 Отговорено 10 Януари, 2009 Мерси за съветите .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #25 Отговорено 16 Януари, 2009 Зддравейте, искам пак да дам глас на тази тема и да споделя какво забелявам за ABS, значи винаги се пуска когато колата е студена, след като загрее или не е истинала добре неиска да се включва.. ????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове