pamo 346 #1 Публикувано 7 Януари, 2009 Здравейте колеги и честита 2009-та Вече два пъти се случва нещо странно откъм съединителчето. Малко след като си взех колата миналия ноември, ми направи впечатление, че след каране в повечко обороти нещо с тънък тенекиен звук се раздрънква откъм съединителя и след време спира, или спира като отново я вкарам в обороти. Това без значение дали педала е горе или долу, на скорост или не. Направи ми впечатление също, че като я купих течността в казанчето за помпичките беше на минимум, но превключваше нормално, стегнато, без проблем както работи и в момента. Ето това се оказа причината за втори път след година каране: от другата страна: Снимах с познат предмет, за да добиете представа за големината все пак Пластинката я извадиха с магнит при запален двигател. Колата продължава да си върви адски доволно, но все пак тези случки ме притесняват Имате ли представа откъде са се отделили тези парченца, и какво ми подсказва че си заминава ей така без други признаци? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #2 Отговорено 7 Януари, 2009 Не стана ясно от къде са извадили това парченце? И два пъти ти вадят такова? Не е ли добре да се види от къде се ронят тези парченца? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #3 Отговорено 7 Януари, 2009 Ами според човека който я гледа съмнението е от претискателя. Друг спомена за планки сложени за баланс че падали.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
keel 19 #4 Отговорено 7 Януари, 2009 На мен ми прилича на основата на някой ламел на притискателния диск. Един два счупени ламела не са фатални но започва да притиска феродото накриво. Ако е от съединителя най добре да се рзглоби и да се смени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 7 Януари, 2009 определено и аз мисля че е съединителя, според мен задължително трябва да разглобиш съединителя, че ако некое от тия парченца успее да се навре между феродовия и маховика няма да ти е добре... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #6 Отговорено 7 Януари, 2009 На мен ми прилича на основата на някой ламел на притискателния диск..Точно това предполагаха и в сервиза. Споменах им и че след 4000 оборота при натиснат съединител на място усещам и леки вибрации по педала, но ми казаха че не е за притеснение?! За сега ще я покарам малко, но със сигурност ще се стигне до разглобяване. Дано не мина с цял комплект съединител, но каквото и да е ще го оправя. Благодаря засега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #7 Отговорено 7 Януари, 2009 Друг спомена за планки сложени за баланс че падали.. Да балансират кое? 100% са парченца от ламелите. Днес сменях съединител на едно Митсу Еклипс, от ламелите бяха останали половината?!Бяха заклинили аксиалния лагер, той пък шлайфнал вилката, на косъм да пуснат стружка и на маховика! Не губи време, нещата могат да станат лоши. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 7 Януари, 2009 Еми благодаря за конкретния отговор и на теб Fido Dido. Ще се ориентирам към скорошно разглобяване и заделяне на парички за съединител евентуално ..ee баш зимата ли ве ...страшен съм късметлия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове