Jump to content
prt

Не карайте в Bus лентата - не трябва, а вече и глобяват

Recommended Posts

Вече двама колеги се оплакаха, че са им писали актове за каране в бус лентата.Единият са го хванали на Цариградско - посока центъра вчера сутринта, а за другия - не разбрах.Отдавна чаках да започнат да глобяват за това нарушение ... голяма простотия е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега да видим дали ще започнат да глобяват и за движение по трамвайната линия :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

просто чудестно,Младост 3 до ЦУМ през Цариградско ще се взима вече за 2ч с разход 30 на 100...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а как да е ... който е гъзар и кара в бус лентата да харчи минимално и да стига навреме, а ние тъпаците да си харчим горивото и да чакаме задръстването ли? В повечето страни има бус лента, за да може транспорта да се движи по разписание. На който не му харесва да оставя колата и да си хваща рейса...аз до сега в бус лентата не съм карал и не съм обеднял. И задръстванията не са заради бус лентата...ама тва е друг въпрос...

Редактирано от at_chuchev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така, тоооочно така трябва да бъде!!! Най-големите глоби за по-малките нарушения, ТОЧНО за това да бъдат! Не може аз да вися и да чакам в задръстването а някакъв сульо да ми се хили докато кара по забранената лента... не става така, глоби си трябват. Това е мястото за градския транспорт и ТОВА Е! Там е мястото на хората, които са дали 1лв. за да се качат и да стигнат на време за сметка на миризмата. Почнаха да си идват на мястото нещата.. ако всичко се следи както се следи за фарове, колани и телефон ще станем и ние една цивилизована държава. Точно така, само от следенето на трафика ще се подобрим! Защо? Ами защото като се кара както трябва ще има по-малко задръствания /правилно прочете, като караме без да се засичаме и да караме в насещното, без да седим в лента за завиване на дясно а ще ходим на право, без да караме в бус лентата/. От тук следва - по-бърз и редовен градски транспорт, по-добре разпределено движение без изчакване на некадърници. А насам вече всички ще стигат на време за където са тръгнали, по-бързо, по-безпроблемно, а от там - по-малко нерви, по-добри хора. Ето нА, изведох го.Аз НИКОГА не карам в BUS лентата, затова казвам 500лв. глоба за това нарушение!

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяко чудо за 3 дни........ще говорим пак след 2-3 месеца, става ли? А колко от хората в автобуса са редовни пътници, както в цивилизованите държави?За едно съм съгласен, че е ще спомогне за графика ама хайде сега ми кажете на коя линия е осигурена лента от началото до края? Ако ще се прави нещо да е както трябва - направили 30% лента от маршрута, а другите 70% пак в задръстването...българска работа

Редактирано от freesoul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами всеки ден карам по този маршрут - Цариградско. В пиковите часове е почти невъзможно да се пристроиш, просто не те пускат. Продължавам напред, по БУС лентата, с вкючен мигач и чакам удобен момент или благосклонен колега. Добре, да си представим, че не ме пуснат 100 - 200 - 300м.? И униформените ми треснат акт. Тогава какво?!Имам предложение към общината. В тези ленти, освен БУС, да пише също така - Туарег, Q7, Х5, Кайен или " Ский-ква-кола-карам-бе-дръвник- ти-ли-ша-ма-спреш-ша-та-уволня-бе".Всичко друго остава в сферата на добрите пожелания.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Всяко чудо за 3 дни" МНОГО ТОЧНО ГО КАЗА КОЛЕГА, и това ще мине :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами да като излизаш на Ц.Г през Румънското и има трафик,няма къде другъде да отидеш освен в бус лентата,а ако трябва на орлов да правиш ляв завой-предстои дълго сменяне на ленти......пс.много примерни сте всички,с 50 карате ,не се качвате на трамвайната линия,не карате по бус лените,лелеле :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това искам и аз да кажа като някои други колеги, че понякога е почти невъзможно да се престроиш.Работя близо до Румънското посолство и е мъка, ако застанеш да чакаш някой да те пусне другите ти свиркат, че не мърдаш. В същото време ако караш надолу пак не те пускат тези които си чакат в лентата. А пък за съжаление винаги трябва да правя ляв завой на Орлов мост .. и добре че съм жена и затова ме пускат .. явно ги е страх ... Ако бъдем колегиални и се направи по добра система на светофарите няма да се получава това висене и проблемите с престрояването. А докато това не се оправи мисля, че не е редно да те глобяват за такова нещо, поне не в този случай.. не че полицаите могат да разберат какво се е е случило де...

Редактирано от Glupi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега да видим дали ще започнат да глобяват и за движение по трамвайната линия ;)

Ми на мен първия и единствен акт за сега е за каране по трамвайната линия....тъпи куки.Иначе за бус лентите - бе толкова много ли са в София, че става на голям въпрос - на Цариградско има...и къде още?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Ако бус лентите се ползват само от обществения транспорт - то той ще стане по-бърз и по-редовен, т.е. може да стане предпочитан от по-голяма част от пътуващите, т.е. по-малко коли, т.е. по-малко задръствания. Но това среднострочно.2. Не съм съгласен с това, че никой не те пуска да се престоиш. Особено в София. Максимум третата кола ме пуска. А аз винаги (повтарям - винаги) пускам поискалия с мигач да го пусна. Тези, които ми се натискат без мигач ги режа.

Редактирано от prt

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ли съм изостанал с правилника или беше позволено да караш по релсите на трамвая, но не може да СПИРАШ на тях....? а относно бус лентата съм съгласен да пишат актове, ама на всеки е ясно че с 20лв се стига далеч, пък и това е ясно, че важи за нормалните хора само. дупетата закона не ги лови....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че колегите имат предвид карането по релсите, когато те се отделени от пътя и/или има непресечена линия между тях и лентите. Иначе когато е прекъсната линията имаш право да стъпваш, както е в повечето участъци от Стамболийски. Но примерно на Ч.Връх нямаш право да стъпваш, камоли да караш там чааак до кръстовището на Е.Геогриев и Ч.Връх, където дори спирките и линиите са обособени с огради и др.Да не говорим за абсурдите от сорта на каране по линиите на тм.9 и тм.6 посока петте кьошета... това включва минаване на подлеза на НДК, през който минават трамваите... не веднъж съм го виждал това, НЕ веднъж. ;)

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега да видим дали ще започнат да глобяват и за движение по трамвайната линия ;)

Не е забранено да се кара по трамвайна линия, стига разделящата осова линия между пътното платно и трамвайната линия да е прекъсната!п.п. Иначе така трябва. В целия развит свят, избиват зъби от глоби ако караш по лентите на градския транспорт. Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичната българщина" :) как ша глобяват в бус лентата знаиш кви задръствания има :) ",колеги вие виждали ли сте в чуждите страни какви задръствания има,ама хората стоят и си чакат,ЩО щот са тъпи ли :D (едва ли)?Не разбирате ли,че цялата мъка идва от манталитета ни,бус лентата не покривала цяла София,ами не покрива защото ония от горе и той по български си вика за кво да я правя като ще карат всички в нея и няма да помогне що да не си прибера парите в джобчето :) !п.с. Ще дам един прост пример:Лятото влизам във Варна от посока София, трябва да стигна до центъра в ЧАС ПИК,повечето от вас сигурно знаят колко светофара има до Т-образното кръстовише(сигурно са 10),та стигам до първия светофар и от там започва адското задръстване,чак до въпросното Т-образно кръстовище(понеже като влизаш в Варна се вижда всичко)викам си край,тука отиде 1,30 или даже 2,нооооооо минах абсолютно всички светофари за по малко от 30 минути и знаете ли защо?Защото нямаше тъпаци в крайна лява лента който са за направо,и нямаше тъпаци в лента за направо който са за ляв завой,изводите си вадете сами!За съжаление най-вероятно скоро и там ще стане като в София защото колите са много,стават задръствания(не като в София,но все пак)и неминуемо българщината ще лъсне и там(за съжаление).

Редактирано от plamoni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз в бус лентата само джипове и С класи съм виджал да карат... и без мигачи задължително! да видим във Варна ще се глобява ли затова...инструктора ми с 40 годишен стаж каза така...имам 1 нарушение за всичките тези години и това е че мой ученик влезе в бус лентата пратиха ми снимка с глоба и колата е на мое име я платих аз.а иначе закона трябва да се спазва да не говорим в америка всеки щат си има закони ограничения пожарни линии в лондон също има места със надписи, пази лентата чиста т.е. не спирай и не влизай по какъвто и да е предтекст....но и това ще мине, но беззаконието при ония с джиповете мисля че не...тия временните, че ще се глобяваме за тва за онова...айде ние ги знаем как ги глобяват...медиите как раздухват само и колко простотии наливат и параноя на хората не е истина... делата и статистиките говорят.....обаче тука и статистиките са фалшифицирани. така че спете спокойно всичко е наред

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:D Ето това никога не съм го разбирал. Има си правилник, в който ясно всичко е обяснено - какво може и какво не може. И започват едни локуми защо са били нарушавали. Ми как що? Защото имало много големи задръствания.Колеги, в Тексас, когато минават ураганите и всичко живо се изнася - АВАРИЙНАТА ЛЕНТА никога не е заета. Това е само един прост пример за т.нар. прости американци, които спазват законите и не ги погазват както ние го правим. Тъй че спазвайте си правилника, че после актове, глоби, точки. И дали всичко си е струвало само вие си знаете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да колеги много внимавайте често седят ченгелите след отбивката за локалното на Плиска посока центъра има една спирка малко след нея дебнат пагоните :D

Редактирано от west bam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз в бус лентата само джипове и С класи съм виджал да карат ...

Не е точно така. Масово се кара в бус лентата. Иначе си прав, че най-наглите нарушения точно подобни ги правят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При корумпирана и слаба Полиция никакви правила няма да се спазват!Не веднъж съм карал в Германия в големи задръствания по магистралите - цялата магистрала пълна с коли и пъпли едва-едва, но никой не кара в аварийната лента, защо? Защото са по-културни? Не? Защото ако го направи веднага някой се е обадил и му резват безкомпромисно зелката до кръста! Това е истината!Слаба и корумпирана полиция - безаконие и хаос вдвижението.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми колеги, мен миналата седмица ме резнаха така...не защото съм се правил на гъзар, а защото се качих на цариградско, идвайки от кулата..не се престроих веднага, защото имаше коли и поизчаках може би 40тина метра, след което се престроих. Полицаите ме видяха от далече, и понеже съм с регистрация СТ, явно бях апетитен :plane: спряха ме, взеха ми документите, започнаха да ми пишат акт, и единият колега ме пита - какво трябва да правиш в такава ситуация, за не се стига до акт? - аз казвам - ами да спазвам правилата, а той - друго??? Ако реша да ти взема 20 лв и да те пусна, съгласен ли си? И аз казах - еми да...след това дадох 20лв, взеха ги и пак си ми дадоха акта..сега имам акт за 20ка и още 20ка олекнал...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз живея близо до Плиска и мога да ви кажа,че от месец насам,всеки ден стоят след Плиска към Центъра(16-18часа) и спират и рисуват всичко наред, което е в бус-лентата. И според мен така трябва! Онзи ден в сряда щях да се натреса на един глупак,който смело излезе от мястото за влизане в локалното.точно след Плиска. По същия начин стоят и в локалното след 4км,преди Плиска и там рисуват тези,които влизат в локалното!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ясно, че така трябва!!! Всички в BUS лентата са за глоба, и то сериозна!!! Защото хората, които са дали пари за билети си опропастяват парите заради онея, дето се мислят за много важни!!! Преди около седмица се прибирах от Дружба към центъра по цариградско в час-пик... зад мен идваше линейка и ДОРИ ТЯ НЕ КАРА в тази лента... тали това е правилно не знам, ама е факт. Както и да е, ама колега VENCI_VIN, защо да глобяват за локалното, то забранено ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе няма , как да е друго полужението. София не е направена все още да поеме 80% от БГ :D Града си е бил за 20-те Лади и Москвички , които са били едно време ... и са изведнъж цялата държава тука :) Когато направят улиците и имаме условия , може би тогава нещата ще са по-различни ;) И стига сте ми се правили тука нааа най-съвесните водачи на МПС :) Щото съм виждал много колеги да карат по бус лентата на Ц.Г. да не изброявам имена само.... :P Да и аз карам , Да и аз права глупости постоянно из улиците и минавам от къде ли не и по кви ли не начини. Но до като си троша 17-ките из скапаните улици :P и разбивам окачване за луди пари :D Аз на тая смешна държава - Пътен данък няма да платя и законите и правилата за движение няма да спазвам :P Псувайте ме са колко искате , ноооооо тва вече не се търпи бееее ... баси мизерията е . А най лошото е че си седиме и го търпиме :D След зимата са излезнали още 9315913759137591591 нови дупки :P а оная медиината звезда Б.Борисов си чеша............... :bow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ясно, че така трябва!!! Всички в BUS лентата са за глоба, и то сериозна!!! Защото хората, които са дали пари за билети си опропастяват парите заради онея, дето се мислят за много важни!!! Преди около седмица се прибирах от Дружба към центъра по цариградско в час-пик... зад мен идваше линейка и ДОРИ ТЯ НЕ КАРА в тази лента... тали това е правилно не знам, ама е факт. Както и да е, ама колега VENCI_VIN, защо да глобяват за локалното, то забранено ли е?

Ами колега,защото цървулите се качват от локалното на местата за излизане и обратно-т.е. където не трябва!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...