Jump to content
gogo_conev

запитване за интерколер

Recommended Posts

колеги мисля да си сложа интерколер на моята хонда може ли някой да ми каже ще има ли разлика в начина на варвене и дали ще има промяна в разхода на гориво :lol: благодаря предварително за помоща

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си писал, но приемам че нямаш турбо. В този случаи, вероятно ще има отрицателен ефект както за вървенето, така и за разхода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си писал, но приемам че нямаш турбо. В този случаи, вероятно ще има отрицателен ефект както за вървенето, така и за разхода.

нямам турбо но говорих с един мой приятел механик и той ми каза че с интерколера ще ми падне разхода на гориво и колата ще варви по добре :tooth: затова и милех да си сложа но ако ще има отрицателен ефект няма смисал а пръскам бая пари за нищо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

недей да слагаш......и готово

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а би ли ми разяснил защо ще има отрицателен ефект с какво ще ми спъне варвенето на колата интерколера и защо ще ми дигне разхода на гориво

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приятелят ти механик явно нищо не разбира.Интеркулера се слага за да охлади нагрятия въздух след турбината. Тъй като някаш турбо колата ти гълта въздух с температура блика до външната. Интеркулера не може да охлади този въздух под околната температурата което абсолютно обезмисля поставянето му. Отрицателния ефект е че ти се удължава тръбния път.

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да добавя че и кулера ще е като един вид тапа :tooth: До сега несъм чувал да се слага на атмосферна кола кулер за да и падне разхода и да има мощност :tooth: Това ми звучи като първоаприлска шега :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък съм виждал ама :tooth: ефекта не сам го виждал . :tooth:) какъв е :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси на всички за мненията.явно наистина ще се откажа да го слагам :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха , ей ти мани ама в тая Варна съм виждал атмосферна хонда с интеркулер :) Недей ти да бъдеш втория уникат :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително се почва от кулера във Варна :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нека плаши бе :) знаеш ли колко хора ще се стреснат :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако случайно се решиш да сложиш ,може някой колега да ти внесе един от най-добрите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително се почва от кулера във Варна :)

Ам чи кЪ' :)

ако случайно се решиш да сложиш ,може някой колега да ти внесе един от най-добрите ;)

Даже вече може и да е получил лично съобщение с топ оферта :Dп.п. Аре и тая тема се изчерпа и може да се локва , освен ако пича няма нищо против. Редактирано от Founder

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Како, а к'во е ...интерколер ? :) Нещо, дето коля ли? :):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драгич ти сериозно ли ? Оттам се почва ... ама само ги слагат за гъзария без да ги закачат ли ... не мога да си обясня без компресор каква му е функцията на интеркулера , освен наистина да затапи моторчето :) А на колегата който е открил темата : Много просто колега ... сложи си турбо ... тогава ще ти трябва и кулер ! :)

Редактирано от MDL MoToRs

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе незнам за кво ги слагат , но ти казвам , че с очите си видях хонда сивик 4ген. с избоцано кулерче отпред и като питахме за кво му е , пича отговори , че искал да ги сплашва :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

та да му излезе некоя трошка и да го скъса и после по други форуми да се фалят:

Мале аз с мойте 100коня поцепих една турбинирана хонда....

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мвждо другото сериозно обмислям и варианта за турбина така че май ще влезне колера в употереба :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как обмисляш вариант за турбина ;) ? в началото питаш за cooler-a с цел икономия.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

турбо икономия ;) и онзи ден забелязах една 5-та генерация във варна спираме на един паркинг и от любопитство питам как си е монтира турбото щото се вижда кулера а човека вика това било само така за красота явно наистина във варна почват първо с кулера

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажи какъв цвят беше да се пазиме от нея ;)

Редактирано от Dragi4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами черна пета генерация хеч със кристални фарове другото не помня :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как обмисляш вариант за турбина ;) ? в началото питаш за cooler-a с цел икономия.....

питам какъв ще е ефекта от колера ако го сложа не дали ще имам икономия все още не ме притеснява колко ми харчи колата искарвам достатъчно пари че да не мисля за икономия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефекта е:олекване на джоба зависи колко струва кулера,ама няма страшно после като го пуснеш на половин цена някой ще го купи :) :) :) пп.Не се занимавай с глупости,ако имаше ефект,в Бг щяха само кулери да се продават

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За по-голяма икономия направи я като колата на Фред Флинстоун :D ,кво се занимаваш с кулери,турбини и др. "утежняващи неща" джоба........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За по-голяма икономия направи я като колата на Фред Флинстоун :tooth: ,кво се занимаваш с кулери,турбини и др. "утежняващи неща" джоба........

нали я най добре да си я бутам или да зема да си сложа една газова уредба :P това е горивото на истинските бегачки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой по нахондчив може да пусне стикери тип "intercooler" за предната броня. Пак ще плашат и хем по евтинко ще лягат, пък и те стикерите нали качват коне... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а колко ли страници ще стане тея безсмилица ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз се чудя че темата се изчерпа отдавна, а хората пишат ли, пишат.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

затваряйте темата мерси на всички за мненията :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

затваряйте темата мерси на всички за мненията :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...