Jump to content
ShEfA

Странен звук

Recommended Posts

Здравейте

Днес ми се случи нещо странно и лично мен ме притеснява. Преди около 40мин. тръгнах от един паркинг, като колата беше работила преди въпросния момент преди около час, час и половина и беше все още леко топла. Както и да е, качваме се четирима човека в колата и потегляме. Излизам аз от паркинга и чакам да се включа в движението, в момента, в който стъпвам на улицата и бавно отпускам съединителя се чу звук, наподобяваш стържене на телена четка в бързодвижещ се метал. Чу се за кратко, половин секунда, но беше доста неприятно силен. Съединителя ми е нов, на около 3000-4000км. След няколко километра, вече бяхме 3ма човека в колата, отново при потегляне докато все още не съм отпуснал напълно съединителя, се чу отново това скърцане, но този път по-далечно и не толкова ясно и пронизващо. След около 2-3 км. отново при тръгване се чу за една стотна, мнооого тихо и далечно. След това правих експерименти на полусъединител всякакви, тръгвах рязко, тръгвах бавно, тръгвах нормално, натисках плавно и отпусках плавно съединителя в движение, вкарах я в лютеницата... но не се чу повече. Но се случваше само при тръгване нормално без пилеж.

Имам теч от долната помпа на съединителя, но някак скърцане от там ме съмнява да може да се чуе, вие как смятате? :drunk:

Възможно ли е от новия съединител да има някакво минатюрно, камъче или и аз не знам как да се изразя, което да е задрало в диска? Не разбирам толкова много, и предполагам говоря глупости с това си предположение, но се притеснявам.

Ще се радвам на компетентни мнения, благодаря ви предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Провери ли все пак нивото на течността в съединителя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моита издаваше такав звук,беше ми блокирал аксиалния лагери се вкопаваше в притискателния диск.не знам,ако не си го сменял обърни внимание на това.като вкарвах 1 или задна и трагвам плавно издаваше стржещ звук,точно както го описваш.

Редактирано от pitbuls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери ли все пак нивото на течността в съединителя?

Виж това не направих, утре сутринта като стана ще проветя. Нивото е спаднало, ама не тече така, че да изтече цялото количество, по-скоро сълзи, не тече. До колегата питбулз: Ами честно да ти кажа, май този лагер не ми го смени Джонката, защото каза, че не бих могъл да го накарам да смени оригинален японски лагер с китайски нов. Ноо и аз не знам дали този лагер е точно аксиален или какъв е. Ще звънна да го питам утре, ако не напише до тогава тук нещо. Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми моя лагер аксиалния е японски,на toyo,цената му е 72 лв,мисля че си е оригинален,така че сменяи братле че да не ти отиде и притискаталния диск.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аксиален лагер - не е болка за умиране, но е проблем.Трябвало е да го смениш, но... :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ух, погледнах как уж трябва да изглежда този лагер и май е сменен. Амааа може и да не е... ще се допитам утре през деня и ще споделя тук. :drunk:http://gripforce.com/images/ebay/clutches/RB0307.jpgТова ли трябва да е?П.П.: Сега се сещам, че мога да опрелича звука като на такъв от скърцащ ремък, но по драскащ. Хехе, нещо не се получава обяснението. Абе.. като на скърцащ ремък...

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е така като тръгвам и като отцепва колата се чува някъв гаден звък ама по ми наподобява нешо като :търкане на метал в метал" още не съм ходил да е гледат ,затова като се разбере от какво е нека се сподели :drunk: Мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ух, погледнах как уж трябва да изглежда този лагер и май е сменен. Амааа може и да не е... ще се допитам утре през деня и ще споделя тук. :lol:http://gripforce.com/images/ebay/clutches/RB0307.jpgТова ли трябва да е?

Това е. :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да бе, ама т'ва ми го смениха :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да са ти на привършване накладките и ограничителната ламаринка да търка в диска. Звука е точно на метал в метал, в самото начало почти не се чува след това почва постояно да търкат. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да се получава само при тръгване? Съмнявам се. Преди 3000км. преглеждах накладките и Джони ми каза, че имат поне още 5000км. живот, ако не и повече да беше казал. Ще видя сега ще я паля след няколко часа да потеглям към планината, да видим дали като е студена пак ще се обади.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е лагер би трябвало звука да се появява когато натиснеш съединителя защото тогава лагера се натоварва аксиално и ако е блокирал превърта върху ламелите на притискателя. Но едва ли е лагер щом е нов пък и ако беше звуците там са нетърпими :P и вече щеше да ти е изрязал ламелите. Може да е имало някоя стужка във феродовия диск както се получава понякога при накладките. Ако шумът се засили или остане постоянен при натиснат съединител, задължително спи да караш :P. Дано да съм бил полезен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сьщият звук като от банцинг -само когато отпускам плавновече 3000км -ще видим до кога!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не разбирам ама си имам хипотеза - имах проблеми с помпичките на хидражликата на съединителяИ при тръгване понякога се получаваше едно ... виене ли стържене ли... определено като приплъзване на 2 повърхностиИ резултата преди 2 месеца - счупен феродов диск, който се оказа и много износен + другия диск неравно износен и то доста... и си мисля че неизправната хидравлика не притиска достатъчно стабилно и се получава моментно подскачане - и усилено износване...може да ми е погрешно разсъждението де.ама наи-добре поправи или направо смени помпичката - много е неприятно като в центъра на софия в задръстване се скапе съвсем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди два дни смених съединителя на Тойотата заради същия проблем. В началото издаваше този звук само, когато я натоваря с хора или при потегляне от наклон. След три месеца си стържеше сериозно при всяко потегляне. Т.е. на полусъединител при определени обороти. Както и да е, купих си нов комплест и го смених. Проблема беше точно в аксиалния лагер - стържеше на желязо като го завъртях на ръка. След което ме хванаха лудите и разглобих новия лагер. Изненадата ми беше голяма когато видях, че вътре има грес колкото да не е без хич. Та си го гресирах доволно, затворих го и си го монтирах. Сега амбреажа е по-мек и по лесно превключва скорости - както подобава на японски автомобил. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между греста и мекотата на съединителя няма връзка.

Или при ShEfA е това с греста или нещо при монтажа е нескопосано.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес карах по наклона към х.Алеко и не чух такъв звук. След това карах под наклон на моторна спирачка и пак не издаде и гък. Горе температурата е леееко минус 16 градуса и при незагряла кола не го направи, нито като тръвах за натам нито като се върнах до тук. Надявам се наистина да е имало някаква стружка. Ще осведомявам общността ако има развитие, но наистина тази помпа вече трябва да се смЕня, че да не стане гаф. При мен съединителя е доста мек...

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами смени помпата и чукай на дърво....И весели празници... :);) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересното е ,че стърже само при отпускане,не и при натискане,поне при мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...