meto'o 3 #1 Публикувано 27 Декември, 2008 Здравеите колеги понеже нямам литратура да почерпя информаця от там реших да питам тук. То въпроса ми изглежда много прост обаче според мене си е важно да знам с колко килограма да затегна гайката на полуоската щото падне ли тя става мазало. Та по същество: Имам Динамометричен ключ обаче незнам с колко кг. да стягам. Ако някой знае или е чел някаде с коло се стяга нека сподели моля. Благодаря ви предварително Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniemi 0 #2 Отговорено 28 Декември, 2008 Здравеите колеги понеже нямам литратура да почерпя информаця от там реших да питам тук. То въпроса ми изглежда много прост обаче според мене си е важно да знам с колко килограма да затегна гайката на полуоската щото падне ли тя става мазало. Та по същество: Имам Динамометричен ключ обаче незнам с колко кг. да стягам. Ако някой знае или е чел някаде с коло се стяга нека сподели моля. Благодаря ви предварително ПоздравиНе знам за килограми,ама стягаш много здраво и законтряш.Щом с гедорето и рамо около 60-70 сантима,едвам ги оитвих,значи се стяга здраво.Пък и аз съм почти 100кг. живо тегло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wink 18 #3 Отговорено 28 Декември, 2008 Стягай колкото сила имаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1674 #4 Отговорено 28 Декември, 2008 Не знам каква ти е точно Хондата като модел, но според мой личен опит (касаещ полуоските на Civic Aerodeck) с усилие от 181 Nm или казано по друг начин - 18.5 kgf.m. При мен гайката на полуоската е 22 х 1.5 мм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #5 Отговорено 28 Декември, 2008 Мерси момчета значи тръбата ще е по дълга и ще се скача отгоре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan100ev 2 #6 Отговорено 28 Декември, 2008 Само гледай да не изплесне защото отиваш на боядисване на калник. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin_gk 216 #7 Отговорено 28 Декември, 2008 Мерси момчета значи тръбата ще е по дълга и ще се скача отгоре Това със скачането хубаво, ама да не се наложи после да я отвиваш тогова и скачане няма да помогне/ ще падне чупене на вложки. 181Nm или 18,5kgf - така пише по дебелите книги.Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #8 Отговорено 28 Декември, 2008 Само гледай да не изплесне защото отиваш на боядисване на калник. Така е определено не трябва да се случва щото тая гаика че ми стъпи на 120 лв. Благодара много на коегите който се отчниха в килограми това наистина ще ми помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове