Jump to content
plams

Голямото тропане!

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам въпрос относно Сивик 5г. Преди известно време се появиха някоклко неприятни звука откъм предницата, тропане в няколко октави и виене. Смених външни карета и лагери на главините и нещата се поуспокоиха, остана обаче едно тракане от ляво, което се чува при тръгване не винаги. Звучи като каре, но нали го смених :rolleyes:, а и преди да сменя карето тракането започваше с един вид и продължаваше със този който сега остана. Сега трака и направо, и при ляв завой. Отделно от това (може и да са 2 в 1-но проблемите) колата я взех леко наклонена на ляво 1-2 см. Друга такава не съм виждал, така че едва ли е фабрично :lol: . Моля за съвет, ако някой се е срещал с такъв проблем! Мерси!P.S.Прегледах други теми и не открих сходни с моите симптоми!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koлега тука не е раздела кадето да пускаш такива теми пиши в технически въпроси еди раздел по надоло от този :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси!

Редактирано от plams

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз карам Сивик 6г. хечбек- Англичанка и преди 2-3 месеца смених ляво външно каре и отвреме- навреме сякаш и при мен почуква с новото каре. Може и да съм се заблудил, че звукът идва от него, но.... Аз наскоро прочетох подобна тема и там колеги пишат, че дори след смяна на каре, може то да почуква и ако е ново и тропа, то това може да значи, че в сервиза не са ти сложили точното каре за модела Сивик. Дано да не се окаже това!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега не съм имал проблем с майстора, сменил ми е и други неща и дясното каре. Освен това се върнах и го повозих да чуе тропането, за беда в редута-където е сервиза му е малко трудно да се разбере какво точно тропа защото е едно от най-разбитите места на София. Както и да е каза ми, че може карето да е фалшиво.... не знам от същия магазин взех и дясното(корейски не'кви) и то си е ОК, друг ми каза, че може да е шарнир. Усеща се и едно хлопане като се минава неравност, пак от ляво... Амортисьорите са ОК, пружините също гледал съм обстойно като сменях маслото. Сменил съм и накрайниците на кормилната рейка (така май се казваха), не е посукана предницата, или поне се надявам да не е защото не стои начомпе като се движи..... пфу Мамка му и прасе ако някой ми каже къде ще ми дадът точна диагностика и няма да се наложи да сменям едно, пък второ, пък трето, да тичам от един при друг майстор ще съм много благодарен!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, в голяма част от случаите тропа рейката. Има едни втулки, които се износват, намират се вътре в самата рейка. Може и това да ти е проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, в голяма част от случаите тропа рейката. Има едни втулки, които се износват, намират се вътре в самата рейка. Може и това да ти е проблема.

тия втулки сменят ли се? :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, трябва да знаеш, че да се прави рейка е голяма разправия. Само веднъж съм правил до сега. Сменях един семеринг на предишната ми кола - Рено 19. Все пак стана и всичко си беше ОК. Не знам как е направена рейката при нашите коли, но така като слушам, на никой не му се занимава да я прави. От всичко прочетено тук, виждам че повечето предпочитат да си я сменят с такава на старо. На мен обаче също ми се иска да разбера дали могат да се сменят тези втулки безболезнено.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типа който ми я прави спомена, че може да има проблем с карето на волана, не знам дали то се намира някъде около кормилната рейка, но той ми показа един слаб луфт на волана. След това го возих, за да му покажа какъв ми е проблема и той каза, че заради разбития път неможе да чуе добре, но ако, както е при мен, тропа предимно при ляв завой и ниска скорост най-вероятно е каре. Та така някой ще ме посъветва ли къде да я заведа на качествена диагностика или да сподели ако е имал подобен проблем.Айде, безаварийни километри!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...