caesar 0 #1 Публикувано 23 Ноември, 2008 (Редактирано) Честит първи сняг на всички. Желая ви безаварийна и без ПТП-та зима!Хондата е англичанка- Сивик 1.4ис 1997 година. Ефектите са следните:1. Дръжките замръзнаха. Как си отваряте вратите има ли някаква по специална техника за това. Мажете ли ги с нещо или как ги размразявате, ако "да" с какво и как?2. Сега забелязах, че перата на чистачките лежат доста ниско. Те направо лежат в нещо като леген и са затрупани със сняг и лед и много трудно се размтазяват с помоща на обдухване от парното на предното стъкло, по точно ги размразявах днес около половин час. Как се справяте с това, дайте съвет?3. Нямам подгряване на страничните огледалата за задно виждане. Всички Сивици ли са така?Ако някой сподели мнението и по специално опита си по горните проблемчета ще съм му благодарен!С този Сивик ще ми е за първа зима. Имам Тойота Карина Е с която няма такива проблемчета. Редактирано 23 Ноември, 2008 от caesar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pinci 0 #2 Отговорено 23 Ноември, 2008 И при мен е така, но тъй като всички предишни коли които съм имал са се държали по подобен начин, не ми прави впечатление Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PHOTOCH 0 #3 Отговорено 23 Ноември, 2008 При мен не е така, защото прочетох специалната тема с инструкции за подготовка на автомобила за зимна експлоатация.Доста полезни съвети, между другото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alf 0 #4 Отговорено 23 Ноември, 2008 (Редактирано) Kолега и при мен е така няма да се плашиш.Свиква се........................ :) :) :) :) :) :) Редактирано 23 Ноември, 2008 от alf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #5 Отговорено 23 Ноември, 2008 Намажи си уплътненията на вратите с глицерин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #6 Отговорено 24 Ноември, 2008 Верно при Карината го няма тоя проблем, което не значи, че не се появява. Как процедирам - мажа си уплътненията на вратите с течен парафин, който струва стотинки по аптеките. Ако нямам под ръка такъв, мажа уплътненията с течност за чистачки - концентрат, със сигурност не скапва гумата и не замръзва. За чистачките - ами след като паркирам, пак ги намазвам с концентрат за чистачки и ги повдигам от стъклото, като използвам за подложка стари тампони от задно гърне за Форд Фиеста... но на теб би ти свършило работа дори и хартиеното цилиндърче от тоалетна хартия...Тъпо, но върши работа. Мисля, че на всяка бензиностанция продават спрей против замръзване на ключалки. Върши добра работа, но е малък като обем и свършва бързо. Пробвах с WD40, на мазна основа е и засега ядове нямам с ключалките... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vaskata Vass 14 #7 Отговорено 25 Ноември, 2008 Колега,Аз понякога като е много студено правя следното:пълня малко шише от минерална вода с гореща и поливам чистачките,духалките затоплят стъклото за 10 минути и сам O'K.Дано това ти помогне просто опитай... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #8 Отговорено 25 Ноември, 2008 Vaskata Vass написа: Аз понякога като е много студено правя следното:пълня малко шише от минерална вода с гореща и поливам чистачкитестъклото може да се спука... аз пръсвам леко с спрей размразител (на спиртна основа) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tekkonkinkreet 0 #9 Отговорено 25 Ноември, 2008 caesar написа: 3. Нямам подгряване на страничните огледалата за задно виждане. Всички Сивици ли са така?Англичанките нямат подгряване. При другите Сивици мисля че се предлага като опция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tekkonkinkreet 0 #10 Отговорено 9 Януари, 2009 (Редактирано) Само да допълня, преди малко разглеждах книжката към колата и видях че има подгряване на огледалата за задно виждане в нея.Така че се предлага като опция при английските сивици. Редактирано 9 Януари, 2009 от Tekkonkinkreet Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #11 Отговорено 9 Януари, 2009 пичове,навсякаде продават спреи против заскрежаване на стъклата(за отвън),спреи против изпотяване(за отвътре),за гумени уплътнения,против замръзване на ключалките.всичките са средно по 6-7 лв,и деистват идеално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове