Jump to content
caesar

И при вас ли е така

Recommended Posts

Честит първи сняг на всички. Желая ви безаварийна и без ПТП-та зима!Хондата е англичанка- Сивик 1.4ис 1997 година. Ефектите са следните:1. Дръжките замръзнаха. Как си отваряте вратите има ли някаква по специална техника за това. Мажете ли ги с нещо или как ги размразявате, ако "да" с какво и как?2. Сега забелязах, че перата на чистачките лежат доста ниско. Те направо лежат в нещо като леген и са затрупани със сняг и лед и много трудно се размтазяват с помоща на обдухване от парното на предното стъкло, по точно ги размразявах днес около половин час. Как се справяте с това, дайте съвет?3. Нямам подгряване на страничните огледалата за задно виждане. Всички Сивици ли са така?Ако някой сподели мнението и по специално опита си по горните проблемчета ще съм му благодарен!С този Сивик ще ми е за първа зима. Имам Тойота Карина Е с която няма такива проблемчета.

Редактирано от caesar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е така, но тъй като всички предишни коли които съм имал са се държали по подобен начин, не ми прави впечатление

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен не е така, защото прочетох специалната тема с инструкции за подготовка на автомобила за зимна експлоатация.Доста полезни съвети, между другото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kолега и при мен е така няма да се плашиш.Свиква се........................ :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Редактирано от alf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намажи си уплътненията на вратите с глицерин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно при Карината го няма тоя проблем, което не значи, че не се появява. Как процедирам - мажа си уплътненията на вратите с течен парафин, който струва стотинки по аптеките. Ако нямам под ръка такъв, мажа уплътненията с течност за чистачки - концентрат, със сигурност не скапва гумата и не замръзва. За чистачките - ами след като паркирам, пак ги намазвам с концентрат за чистачки и ги повдигам от стъклото, като използвам за подложка стари тампони от задно гърне за Форд Фиеста... ;) но на теб би ти свършило работа дори и хартиеното цилиндърче от тоалетна хартия...Тъпо, но върши работа. :) Мисля, че на всяка бензиностанция продават спрей против замръзване на ключалки. Върши добра работа, но е малък като обем и свършва бързо. Пробвах с WD40, на мазна основа е и засега ядове нямам с ключалките... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,Аз понякога като е много студено правя следното:пълня малко шише от минерална вода с гореща и поливам чистачките,духалките затоплят стъклото за 10 минути и сам O'K.Дано това ти помогне просто опитай...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз понякога като е много студено правя следното:пълня малко шише от минерална вода с гореща и поливам чистачките

стъклото може да се спука... аз пръсвам леко с спрей размразител (на спиртна основа)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3. Нямам подгряване на страничните огледалата за задно виждане. Всички Сивици ли са така?

Англичанките нямат подгряване. При другите Сивици мисля че се предлага като опция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да допълня, преди малко разглеждах книжката към колата и видях че има подгряване на огледалата за задно виждане в нея.Така че се предлага като опция при английските сивици. ;)

Редактирано от Tekkonkinkreet

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пичове,навсякаде продават спреи против заскрежаване на стъклата(за отвън),спреи против изпотяване(за отвътре),за гумени уплътнения,против замръзване на ключалките.всичките са средно по 6-7 лв,и деистват идеално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...