Jump to content
mitaka_t

Проблем с Ел.Стъкла и Термостат.....

Recommended Posts

Здравейте, новата ми Хонда започва лека-полека да влиза в пътя. Останаха само още няколко дребни неща, които не бяха належащи в началото, а и не ги бях забелязал. Прегледах почти всички теми в раздела, но по заглавията им не успях да намеря точно това което ме интересуваше.Единия проблем ми е, че колата мноооого бавно загрява, като загрее, максимума на който се отклонява стрелката е под средата на скалата, но...даже и като загрее, като съм на светофар и чакам 2-3-5 мин, мн бързо пада пак до нулата. Ако карам примерно с 70-80 км/ч на 5-та, с около 2500 оборота някъде, също стрелката започва да пада и стига почти до нулата. Намерих теми с подобни проблеми описани и достигнах до извода, че най-вероятно термостата е за смяна, както и аз си мислех. Въпроса ми обаче е КЪДЕ да отида, за да ми го сменят, препоръчайте ми сервиз дето си разбират от работата.Втория проблем е със стъклото на шофьорската врата. Значи....като е свалено до долу, като започна да го вдигам, и от средата нагоре, започва да тресе, все едно не върви правилно, а накриво некакси. Забелязах че, ако е свалено до средата и го хвана само стъклото, мога да го местя леко нагоре-надолу и напред-назад, има някакъв странен луфт... Другото е, че все пак като се вдигне до горе, ако задържа копчето започва едно СТРАШНО тракане, все едно некакво зъбно колело прескача и от зъбците му идва това страшно неприятно и силно тракане. Повечето теми които намерих за автостъкла в раздела са свързани със възтановяването на пукнати, надраскани и т.н. стъкла или цялостната им смяна. Моля Ви помогнете ми ако някой знае, да ме упъти къде мога да отида, за да го погледнат и да кажат какъв е проблема и може ли да се оправи или да се смени нещо....Благодаря предварително.Поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попълни си профила от кой град си!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за профила.Попълних го, мисля че вече всичко е наред :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах проблем с ел.стъклото.Прескачаше ми точно преди да се затвори напълно бяхастрошени 3-4 зъба от зъбчатката и не можеше да го захване машинката.Опитах се да направя зъби с течен метал но не стана защото на тази сплав неможело да хванеМожело да се навари но почти нямало хора за това.И си взех машинка втора ръка и всичко е ОК. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си от София , бегай при Омбре :)

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм.....да, на братовчед ми на Passat-а, прави същия номер с ел.стъклото и....той ми каза че е машинката. Още няколко човека, като видяха за какво става въпрос и те веднага казаха, че е машинката. Та явно и двата проблема вече са установени, остава да ги оправя. За термостата мислех да ходя при Омбре, доста добри работи прочетох за него, но днес един авер ми каза, че на неговата Хонда, той сам си сменял термостата, не било трудно и каза че ще ми го смени и на мен без проблеми. Ако нещо не станат работите, тогава със сигурност съм при Омбре.За стъклото обаче...... ??? Ако ида при Омбре, ще ми свърши ли работа, или се занимава само с по-сериозни неща като двигатели, ходова част и т.н. Ако не се занимав с такива работи, препоръчайте некое местенце, където да отида ?!А и....някой може ли да ме ориентира с приблизителна цена на машинката за ел. стъклото ? Да знам ако не е много скъпа да не се занимавам да търся втора ръка, а направо да взимам нова.Благодаря предварително.Поздрави :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааа......проблема с термостата вече е решен. Смени ми го един приятел. Оказа се, че на практика термостат въобще нямаше :lol: Термостата беше изрязан с клещи. Беше оставена само тази част, върху която се слага уплътнителната гума, вероятно, за да уплътнява и да не тече от охладителната течност. Както и да е, дано просто не е имало някаква сериозна причина, за да бъде изрязан. Дано просто причината е че някои "разбирачи" от по-топлите страни (понеже моята е внос от южните части на Италия) умишлено ги режели, за да не държат много висока температура.... Дано е някаква такава причина, а не нещо сериозно, но......времето ще покаже. За сега нещата са нормални, вече са минати около 300 км, след смяната и нещата са ОК, надявам се да са все така :punk:

Преди да го сменим ние термостата, звъннах до Омбре сервиза, за да се разберем да му я закарам, та хем да не занимавам моя чошек с глупости, хем като я закарам за смяна на термостат, да погледне и нещата около ел.стъклото и какво може да се направи... Бях прочел доста добри неща за този сервиз, но.....очакванията ми след разговора не се оправдаха. Проведе се следния разговор между мен и човек от сервиза (незнам, кой точно от сервиза е бил, не се представи):

"- Ало, Добър ден, Омбре сервиз ли е ?"

"- Дааааа!!!! (се чу отсреща, с доста "троснат" тон)"

"- Дали ще е възможно да Ви докарам утре една Хонда да я погледнете, имам проблем с.. (тук ме прекъснаха с още по-троснат отговор)"

"- НЕ !!! (без въобще и да чуе за какво става въпрос)"

"- Добре, а кога ще е удобно да я докарам ?"

"- Другата седмица в сряда!"

След което телефона ми беше затворен, без да са ме чули още, и дори и без да успея да кажа дали съм съгласен или не и да се разберем евентуално за час.

Не ги знам как си вършат работата, разбират ли си от работата или не, качествено ли работят или не, заслужава ли си човек да им довери колата си, но.....определено отношението им НИКАК не ми добадна. Много добри работи бях прочел за този сервиз, но за жалост с това отношение определено не спечелиха симпатиите ми засега. Първото ми впечатление е :lol: Предполагам, занапред все ще се наложи да прибягна до услугите им, дано тогава не стане пак така. Засега обаче ще търся друго място, за да ми погледнат машинката за ел.стъклото. Ще съм много благодарен, ако някой може да ме ориентира с приблизителна цена на машинката, нова и втора употреба, за да си направя сметка дали въобще да търся втора ръка, ако новата е на поносима цена.

Благодаря предварително.

Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Нова машинка оригинална в "Бултрако" миналата година 627 лева.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...