Bayilijan 1 #1 Публикувано 13 Ноември, 2008 Някой може ли д ами каже как се маха старото фолио или къде могат да ми го махнат, че е доста старо и ще слагам ново.Случайно ако знаете от задното стъкло като се махне ще паднат ли нагревателите?Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #2 Отговорено 13 Ноември, 2008 Внимателно със шпакла за керамичен тиган и без мбого бързане, ако е старо си приготви 3-4 часа за задното и по 1 час за страничните Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BENJI_CRX 8 #3 Отговорено 13 Ноември, 2008 Ако сивика ти е купе и ако фолиото е много старо....повярвай ми кура е голям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PHOTOCH 0 #4 Отговорено 14 Ноември, 2008 А дали има опасност при сваляне на фолиото да се повреди нагревателя на задното стъкло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #5 Отговорено 15 Ноември, 2008 А дали има опасност при сваляне на фолиото да се повреди нагревателя на задното стъкло?Има Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #6 Отговорено 15 Ноември, 2008 няма ли да е по-лесно ако го нагрееш с онези пистолети с горещ въздух? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
san4o 1 #7 Отговорено 15 Ноември, 2008 (Редактирано) да ти кажа преди 2 месеца си махах мойто от задния джам и страничните, със разредител и малко парцали се махна много бързо и нагревателя на задното стъкло не се прецака Редактирано 15 Ноември, 2008 от san4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
patrick 0 #8 Отговорено 19 Ноември, 2008 Първо се нарязва на тънки ивици, така както е залепено и след това пада много по-лесно. Задното стъкло по същия начин, но му пусни реутаните да загреят стъклото за всеки случай. След като е махнато със остра шпакла и миещ препарат се почистват стъклата хубаво преди да се лепи ново фолио. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enviro 0 #9 Отговорено 19 Ноември, 2008 Извинявам се 1-во на колегата че му използвам темата.А има ли начин да се премахнат от самото стъкло шуплите не се виждат но като се сложи фолио има на 2-3 места малки шуплички и става кофти така.Ще съм Ви благодарен и ако обясните как точно се поставя фолиото за да знам дали го правя правилно а и няма да е лошо за някой доп. съвет.БлагодаряИ още веднъж се извинявам на собственика на темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #10 Отговорено 19 Ноември, 2008 Аз съм виждал как слагат фолио на Тойота Рав4, докат бачках за едн от дилърите им. Останах мн учуден, ама човека който го слагаше сложи фолиото на задноо стъкло отвън на стъклото. Може би именно заради реотаните, не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
patrick 0 #11 Отговорено 19 Ноември, 2008 Автомобилното фолио е изключително тънко и се монтира само от вътрешната страна. Има фолиа, които се монтират от външната страна на прозорци, но те не са за автомобили. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #12 Отговорено 19 Ноември, 2008 Евала колега това е много ценен съвет...аз се се бях сетил да нарежа фолиото преди да го махам и се накъса и беше трагедия...Малко офф...да не работиш някъде с фолиа? !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
patrick 0 #13 Отговорено 19 Ноември, 2008 Извинявам се 1-во на колегата че му използвам темата.А има ли начин да се премахнат от самото стъкло шуплите не се виждат но като се сложи фолио има на 2-3 места малки шуплички и става кофти така.Ще съм Ви благодарен и ако обясните как точно се поставя фолиото за да знам дали го правя правилно а и няма да е лошо за някой доп. съвет.БлагодаряИ още веднъж се извинявам на собственика на темата.1. Измиваш стъклото от вън;2. Взимаш мярка, като внимаваш да не обърнеш огледално фолиото. Внимава се да не е късо, поне 1-2 см. тръбва да влезе под гумените уплътнения;3. Измиваш стъклото от вътре няколко пъти включително и хубаво почистване с остър предмет;4. Мокриш стъклото със специален препарат (може и не);5. Мокриш фолиото и махаш целуфана, пак мокриш фолиото вече без целуфан;6. Слагаш го на стъклото и го наместваш максимално точно;7. С гумен инструмент започваш да изтласкваш водата и фолиото се лепи. Внимава се да не се натиска много, за да не се скъса фолиото;8. Веднъж залепено, прозорците не трябва да се отварят поне седмица.Там където стъклото не е право, фолиото се нагрява за да се залепи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
patrick 0 #14 Отговорено 19 Ноември, 2008 Първо се нарязва на тънки ивици, така както е залепено и след това пада много по-лесно. Задното стъкло по същия начин, но му пусни реутаните да загреят стъклото за всеки случай. След като е махнато със остра шпакла и миещ препарат се почистват стъклата хубаво преди да се лепи ново фолио.Евала колега това е много ценен съвет...аз се се бях сетил да нарежа фолиото преди да го махам и се накъса и беше трагедия...Малко офф...да не работиш някъде с фолиа? !!!Не, имам приятели, които слагат и им помагах докато ми слагаха на моята кола. Голяма играчка е, и не препоръчвам да се захващате, ако не сте слагали друг път. Също така купувайте си само оригинално фолио, което има гаранция 10 г. и предпазва от ултравиолетови лъчи. Ментета ще Ви се наложи да махате често. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #15 Отговорено 19 Ноември, 2008 Еми и аз останах изненадан, ама на тъпия ми въпрос: "Защо така?", ми беше отговорено: "Такава е технологията на слагане."Повтарям това беше на джип РАВ4 и то само за задната врата. На останалите си го лепна отвътре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bayilijan 1 #16 Отговорено 19 Ноември, 2008 А къде все пак могат да ми махант старото и да ми сложат ново. Просто нямам време а и не ми се занимава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #17 Отговорено 19 Ноември, 2008 Еми ако кажеш откъде си може да помогнеш с тва София/Русе/Варна, еми иди в Кюстендил !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bayilijan 1 #18 Отговорено 20 Ноември, 2008 (Редактирано) Ами логиката на София/Русе/Варна е следнатаЖивея в София, по-принцип съм от Русе, но често ходя до Варна И все пак търся в София Редактирано 20 Ноември, 2008 от Bayilijan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове