Jump to content
lord_of_the_road

Странна тенденция

Recommended Posts

Та значи в Събота ходих на едно автомобилно изложение и разглеждайки различните марки и модели автомобили ми направи впечатление, че в 4-5 модела липсва контролно табло срещу водача, просто зад волана няма нищо, гладко е като в таблото срещу пътника отдясно. Има нещо подобно на дисплей, само че е в средната конзола над СД-то и е малко, като втория дисплей на Сивика 8 генерация. За съжаление в нито един автомобил нямаше ключ за запалването за да се даде поне на контакт и да видя какво представлява този дисплей и как се подредени приборите при него. Интересно ми е дали това ще стане масова тенденция и доколко е удобен този начин на аранжиране на колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично ме дразни това приборите ми да са в средата на таблото, карал съм една Примера нейните са там и е супер неудобно. Нооо това си е мое мнение, има хора дето им харесват там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с приборите в средата е отвратително! За млад шофъор горе-долу става, защото не е свикнал, но иначе е отврат. Веднъж се возих на един нов Yaris ( дори не карах, а само се возих ) и се побърках, удобно е само за хората в средата на задната седалка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удобен е за производителите - ширпотреба - намаляване разходите за производство на леви и десни табла. Не съм имал преки впечталения, но определено ми изглежда ужасно инструментите да са по средата на таблото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смятам, че дисплея ще е проекторен на прдното стъкло - като на Ц6 ситроен. Забелязвам, че проектите от преди 8 години, които бяха прототипи и се контролираха от 3 домашни компютъра в колата, вече са реалност във всеки автомобил.Например, през 2000г. гледах филм на дойче веле, в който излагаха прототип за система, следяща маркировката на пътя - това вече е реализирано в куп автомобили.Имаха проект за автоматично спиране при доближаване на автомобил - вече е реализирано, даже в небезисвестната вам легенда :)Имаха проект за сигнализация при излизане от пътя, и то е вече реализирано. И естествено, проект за инфрачервено следене на пътя при мъгла и понижена видимост - вече реалност, ако не се лъжа в новите ес класи. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих си купил автомобил с контролно табло по средата. Контролните уреди според мен трябва да са си пред водача и то умишлено насочени към него. Нямам нужда жена ми например постоянно да следи с каква скорост се движим, защото това не е нейна работа и ме дразни :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам , че не сте много добре запознати със средно разположените табла :) Във фирмата имаме Ярис и съм го карал вече десетки хиляди километри и искам да ви кажа , че нямате никакъв проблем за следенето на нищо :) Самото табло специялно на Ярис-а въпреки , че е централно разположен гледа само към водача , копилота вижда само температурата или нещо такова от таблото :) А това , че пред вас няма нищо при дълго пътуване на тъмно е страшно добре , защото нямаш толкова много светлини , които да ти дразнят очите :D Личното ми мнение , че средно разположени табла слагат такива производители не само заради икономия , а защото самите им купета отвътре и разположение на приборите не са добре измислени , че шофьора да се чувства максимално добре :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене е отврат да е в средата. Поглеждаш напред както си свикнал иииии !!! Нищо ! незнам може би е добре щом така са го измислили ама неееее е за мен :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...