Jump to content
Guest martjo

Помогнете колеги от Варна!

Recommended Posts

Guest martjo

Здравейте!Предстои ми регистрация на автомобил в КАТ Варна. От темите пускани из интернет пространството прочетох доста неприятни коментари, относно регистрацията на автомобили в КАТ Варна: от рода на "чакаш цял ден и накрая не ти идва реда", "пускат преди тебе свои хора и хора с автокъщи" и т.н.Понеже слушам радио "Фокус", там рекламират тази фирма "Диаболо" - "регистрирате автомобила си докато си пиете кафето" (това гласи рекламата).Въпросът ми е някой от вас дали е работил с тази фирма, какъв е редът там и не на последно място колко струва услугата?Предварително ви благодаря за отговорите!Поздрави:Мартин Маринов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей преди две години си регистрирах колата с тази фирма струваше ми 150лв(само услугата) за три часа беше готова.Но сега не знам може да има промени.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Здравей, колега.За регистрация на колата ти в рамките на дена звънни на 0887832351 - Веска. Аз точно преди година си пререгистирах моята и ми струва 130лв. + нотариално пълномощно(5лв.?). До 14-15 часа бях вече готов. Офисът и се намира до изхода на новорегистрираните коли в КАТ-Варна.Звънни и направо и се разбирайте - едва ли ще е 250 :punk: според мен мах 150лв да е станало.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти колега! Тая Веска към Диаболо ли е или е някаква адвокатка? Тя ли ти оправя всичко, включително и нотариялните глупости?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Много зависи дали ще сменяш номера,дали колата въобще има номера,дали има гражданска???Всички тези неща оскъпяват услугата,която сама по себеси е около 50лв.Най-добре звънни на някой от тези фирми и ще научиш най-точно.Тук едва ли някой ще ти каже

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Регистрирах си колата точно в КАТ Варна миналия месец и общо взето нямах големи проблеми и протаквания, като изключим случая, който ще спомена по-долу. Бях отишъл в 8:30 и свърших към 13:40 (понеже има нещо като почивка, а аз бях и за смяна на номерата и трябваше да ги чакам да "излязат").А случая... Бях първи пред вратата за канала, зад мен имаше около пет коли. Вдигат вратата, влизаме ние колона от коли и чичкото с очилата и с халата ми вика - "Мини, мини напред". Минах аз и спрях точно върху ролките. Той пак крещи "Не бе момче, мини пред ролките, отпред...". Минавам аз пак тупа-лупа с ниската кола върху тия шибани ролки и спирам отпред, вдигам капака и започвам да чакам. Чичкото с халата почва да проверява номерата на рамите на колите от втората назад, тоест след моята. Отивам при него и викам "Ало, кво става, моята няма ли да я погледнеш" и той ми вика с цялата си наглост "Аааа, моята работа е да проверявам колите от ролките назад...". Почервенях, изнервих се и започнах да питам други хора, те викат "Отиди при офицера". Отивам при офицера, той ми вика "Тука 'офицери' нямаме, ама аз съм човека, който ти трябва". Отиде той и му каза на онзи да дойде и да ми провери и моя номер. Чичкото в халата дойде нацупен и пак се опита да ме прецака. Боята около номера беше леко изтрита, което според мен е нищо, но според него "не било в ред" и трябваше да вика някаква комисия. Добре, че беше сряда, че въпросната комисия беше там (тя само в сряда била в КАТ до колкото разбрах). Та дойдоха чичковците от комисията, викат му на ония "Ти луд ли си, всичко е наред" и се подписаха. Така и не разбрах къв му е проблема на тоя стар комунист с мен, но важното е, че в крайна сметка успях да мина. А и се запознах с един пич с много як червен рекс :rolleyes:

Редактирано от Pavkata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Регистрирах си колата март, чрез тях. Удоволствието струваше 140 лв! Всяка нова кола, която продадем е регистрирана от тях, точни са и няма да имаш грижи :) ! Поне, нашите клиенти и аз сме :rolleyes: ! По-бързо ще стане, ако стоиш там, ако ли не, за около седмица :) ! Аз, я оставих при тях и ми се обадиха точно преди да влезе, даже минах без изправни фарове :D ! За цялата простия вътре е тяхна грижата, ти само ще стоиш около колата и после ще си чакаш номерата!

Редактирано от Ashes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest martjo

Ами аз номера си имам и са варненски, проблемът системата за отработените газове. Там няма никой. И в буквалния и в пеносния смисъл :rolleyes: От изпускателните колектори кажи речи е само една тръба- няма никой в катализатора, в средното гърне, а за крайното нямам думи, правено е от пожарогасители предполагам:) Много реве. Ей за това се притеснявам, че ще кибича цял ден в КАТ и най-накрая ще ми кажат " Не става! Смени си цялата система" и хоп 300-400 лева отидоха най-малко. Те за това ми са грижите.А и нямам много свободно време да вися там. При все, че работя в Шумен, малко ми е трудно да прелитам (абе с Хондата не е чак толкова трудно де:) )Предполагам, че въпросната фирма ще ги потули тия работи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest martjo

В тоя ред на мисли какъв е срокът за регистрация на автомобил след смяна на собственика? С други думи казано като направя покупко-продажбата колко време имам да се явя пред чичкото с халата в КАТ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DjSprite

Колега ако имаш един ден за губене ..иди сам , никой не се интересува ..какви са ти изходящите газове ..само да не гърми де :rolleyes: ,още пове4е ти си само за смяна на собственик ..даже няма нужда да се редиш в 7 сутринта ..аз регистрирах преди седмица ..дадох на един 50 кинта от така наре4ените посредници ...но не ми се 4акаше просто , ако вси4ко ти е ок ..може и сам ...но си прегледай светлините ,пожарогасител (да не е от онези дезодоранти :) ) ..и късмет :)имаш 2 седмици от датата на склю4ване на договора да минеш през КАТ ..има4е има глоба

Редактирано от DjSprite

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pavkata

Колега ако имаш един ден за губене ..иди сам , никой не се интересува ..какви са ти изходящите газове ..само да не гърми де :rolleyes: ,още пове4е ти си само за смяна на собственик ..даже няма нужда да се редиш в 7 сутринта ..аз регистрирах преди седмица ..дадох на един 50 кинта от така наре4ените посредници ...но не ми се 4акаше просто , ако вси4ко ти е ок ..може и сам ...но си прегледай светлините ,пожарогасител (да не е от онези дезодоранти :) ) ..и късмет :)имаш 2 седмици от датата на склю4ване на договора да минеш през КАТ ..има4е има глоба

На мен нищо не са ми гледали, дори и за пожарогасител...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бележката за 2-та процента се внася като я регистрираш в общината (там също има срок ..месец ли беше не помня )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest martjo

Това след КАТ или преди? Защото ми предстои първо нотариуса, а днес ме върнаха защото съм нямал застрахователна оценка и бележка за платените 2 %.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След КАТ, данъчното е последно, но и там има някакъв срок...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК. Благодаря на всички колеги, които се включиха! Бяхте много полезни с предложенията и обясненията. Дано да мина по тънката лайсна. Като дойда във варна за постоянно ще се видим на някоя от срещите.Дотогава всичко най-добро ви желая! И много причтни емоции с Хондите!Поздрави:Мартин Маринов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимавай да се луташ из града. Първо отиваш в изчислителният център срещу Мебелна палата - Младост. Там срещу символична такса ще ти преведат 2-та процента към общината. Това разбира се е при положение, че не си минал през нотариус за прехвърляне на автомобила, който по принцип извършва тази услуга.След това бегом към КАТ като се оглеждаш внимателно за батковци търчащи напред - назад с куп документи в ръка. Питаш ги един по един докато намериш най-изгодната цена, дават ти формуляр за пълномощно и с него отиваш при някой нотариус, който го заверява. След това с всички документи и колата - в КАТ. До няколко часа си готов и на връщане минаваш пак през изч. център и с/ъ 2лв. ти попълват всички документи и данъчно си регистриран. Това е - успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...