AlexDJ 7 #1 Публикувано 31 Октомври, 2008 Ами аз за маслата .. Моторите на хонда са бурзо оборотни .За това се старай да караш с хубаво масло и да го сменяш на време. Това ще ти гарантира добра работа на двигателя и без проблемни километри ..Завиди на колко километра е мотора вече можеш да наливаш пулна синтетика или полу синтетика .. мойта е на 170к вече и карам с полу ЛИКИ МОЛИ почи него гори и е супер като звук и осещане .(пробах с пулна синтетика и без добавка доста го гори .. за това полу) Пробвай по скапи са ,но знай "по-ефтиното винаги е по скъпо!"Ами нече мн обясних обаче на моита 6г. хеч маслото най-често го сменям .Вуздушния филтар си мие на 15к км май и е чист като сняг !!! незнам защо .. Успех.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
99ufo99 0 #2 Отговорено 31 Октомври, 2008 Значи въздушния филтър не се сменя а се мие ? икономична работа !!!Ами моята също е е на 173 хил. предполагам полу - синтетика ще и наливам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koki 6 #3 Отговорено 1 Ноември, 2008 Добре дошълАко си от София , отиди в Бултрако.Срещу около 500 лв. ще ти сменят всички масла (двигател,ск.кутия, заден диференциал,сп.течност) и филтри(маслен,въздушен,поленов и горивен)Ако искаш да се оправяш сам, тогава ти си решаваш за двигателното масло, но на кутията и диференциала задължително си вземи от Хонда, съответно MTF - за механична ATF за автоматична.За диференциала е ATF или DTP ,кое точно е може да се разбере или по серийния номер (VIN) или по табелката на самия диференциал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #4 Отговорено 1 Ноември, 2008 (Редактирано) Честито колега! !!! Добре дошъл! Вземи си за двигателя масло Honda от Бултрако,не го гори въобще и няма да доливаш!(проверено)От там и маслото за задния диференциал.Не слагаи другоТо(маслото) си е произведено специално за целтаХубаво е да го смениш,особенно ако при навит докрай волан в движение,отзад се чува скърцане,пукане.Тогава направо си е задължителна смяната на маслото в диференциала.На скоростната кутия не съм сменял масло.Това ме посъветваха колеги от форума преди година.И аз питах същите неща. Иначе ще останеш прятно изненадан от колата.Върви си страхотно.А може и да се похвалиш с някоя снимка! Редактирано 1 Ноември, 2008 от bate_em4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
99ufo99 0 #5 Отговорено 1 Ноември, 2008 Благодаря за хубавите думи колата наистина много ми хареса и съм много доволен от скромната си инвестиция .Накратко: от Англия, с дясна дирекция, 99 г. 146 кс. Б20Z мисля че пишеше на двигателя. Има стандартни екстри , ел. пакет, климатик, ел. шибидах ( доста е голям ), абе много си ме радва.Принципно колата ми трябва предимно за зимата и да ходя лятото, за риба без сериозен оффроад.От разхода съм приятно изненадан, днес я засякох пълен - пълен .. резултата е 10 лт. за 130 км. = 7.6 /100 км при средна скорост 90- 100 извънградско.А по-хубаво от автоматика няма другата ми кола също е автоматик и така съм свикнал че се чудя как съм карал преди с ръчка Снимки ще пусна през седмицата, че я имам от 2 дена и утре ще е деня за основно измиване и почистване ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuntov_jr 15 #6 Отговорено 5 Ноември, 2008 Честито колега! Също имам Cr-v автоматик от скоро,внесено от Англия, двигателя е съшия Б20Z . И аз имам проблем с виенето на задния диференциал, мисля да го сменя и се чудя какво да взема ,ако някой има идеи нека пише.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
99ufo99 0 #7 Отговорено 5 Ноември, 2008 Проблема с виенето е заради маслото, смени си маслото в задния диференциал и всичко ще се оправи, побира 1 лт. цената е около 30 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
patrick 0 #8 Отговорено 7 Ноември, 2008 И аз така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vet_voychev 0 #9 Отговорено 7 Ноември, 2008 ...и аз така вече започвам да се съмнявам че англичаните нарочно не наливат масло в деферинциала Когато отидох в хонда горубляне да ми го сменят хоратасе шашнаха и казаха че такова нещо не са виждали, изтече само една капкаужас а аз бях минал петрохан и си мислих че сам 4х4.. Сменяй всико колега англичаните са големи цицииите и както излиза май жъобще не се грижат за колите си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове