Jump to content
AlexDJ

за Honda Cr-v малко Help !

Recommended Posts

Ами аз за маслата .. Моторите на хонда са бурзо оборотни .За това се старай да караш с хубаво масло и да го сменяш на време. Това ще ти гарантира добра работа на двигателя и без проблемни километри ..Завиди на колко километра е мотора вече можеш да наливаш пулна синтетика или полу синтетика .. мойта е на 170к вече и карам с полу ЛИКИ МОЛИ почи него гори и е супер като звук и осещане .(пробах с пулна синтетика и без добавка доста го гори .. за това полу) Пробвай по скапи са ,но знай "по-ефтиното винаги е по скъпо!"Ами нече мн обясних обаче на моита 6г. хеч маслото най-често го сменям .Вуздушния филтар си мие на 15к км май и е чист като сняг !!! незнам защо .. Успех.. :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи въздушния филтър не се сменя а се мие ? икономична работа !!!Ами моята също е е на 173 хил. предполагам полу - синтетика ще и наливам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошълАко си от София , отиди в Бултрако.Срещу около 500 лв. ще ти сменят всички масла (двигател,ск.кутия, заден диференциал,сп.течност) и филтри(маслен,въздушен,поленов и горивен)Ако искаш да се оправяш сам, тогава ти си решаваш за двигателното масло, но на кутията и диференциала задължително си вземи от Хонда, съответно MTF - за механична ATF за автоматична.За диференциала е ATF или DTP ,кое точно е може да се разбере или по серийния номер (VIN) или по табелката на самия диференциал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега! !!! Добре дошъл! :rolleyes: Вземи си за двигателя масло Honda от Бултрако,не го гори въобще и няма да доливаш!(проверено)От там и маслото за задния диференциал.Не слагаи друго!!!То(маслото) си е произведено специално за целта!!!Хубаво е да го смениш,особенно ако при навит докрай волан в движение,отзад се чува скърцане,пукане.Тогава направо си е задължителна смяната на маслото в диференциала.На скоростната кутия не съм сменял масло.Това ме посъветваха колеги от форума преди година.И аз питах същите неща. :( Иначе ще останеш прятно изненадан от колата.Върви си страхотно.А може и да се похвалиш с някоя снимка! :)

Редактирано от bate_em4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за хубавите думи :dry: колата наистина много ми хареса и съм много доволен от скромната си инвестиция .Накратко: от Англия, с дясна дирекция, 99 г. 146 кс. Б20Z мисля че пишеше на двигателя. Има стандартни екстри , ел. пакет, климатик, ел. шибидах ( доста е голям :dry: ), абе много си ме радва.Принципно колата ми трябва предимно за зимата и да ходя лятото, за риба без сериозен оффроад.От разхода съм приятно изненадан, днес я засякох пълен - пълен .. резултата е 10 лт. за 130 км. = 7.6 /100 км при средна скорост 90- 100 извънградско.А по-хубаво от автоматика няма :dry: другата ми кола също е автоматик и така съм свикнал че се чудя как съм карал преди с ръчка :PСнимки ще пусна през седмицата, че я имам от 2 дена и утре ще е деня за основно измиване и почистване !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега! Също имам Cr-v автоматик от скоро,внесено от Англия, двигателя е съшия Б20Z ;) . И аз имам проблем с виенето на задния диференциал, мисля да го сменя и се чудя какво да взема :hondarulez: ,ако някой има идеи нека пише..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с виенето е заради маслото, смени си маслото в задния диференциал и всичко ще се оправи, побира 1 лт. цената е около 30 лв.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и аз така вече започвам да се съмнявам че англичаните нарочно не наливат масло в деферинциала!!! Когато отидох в хонда горубляне да ми го сменят хоратасе шашнаха и казаха че такова нещо не са виждали, изтече само една капка:(ужас а аз бях минал петрохан и си мислих че сам 4х4.. Сменяй всико колега англичаните са големи цицииите и както излиза май жъобще не се грижат за колите си

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...