Jump to content
anikolov

Максимумът на една Д15Б2-ка

Recommended Posts

Здравейте, колеги!Тук искам да помоля всеки бивш или настоящ колега на мотор д15б2 (сигурен съм, че са много) да каже с няколко думи колко мощност е качил на двигателя си и по какъв начин (мпфи, глави, валове и въобще всичко което някога някой е правил). Знам, че повечето от Вас вече са писали по проектите си (като напр. колегата Демон и др.) но бих искал всеки да напише частите, които е сменил, конете които е качил и( знам, че тук много от Вас може би ще се заядат, но все пак някаква приблизителна цена: 1к, 1.5к, 2к, 3к и т.н.). Интересува ме само мощността без оптика, окачване, музика и др.Търсачката, да пробвал съм я и съм изчел почти всички теми свързани с въпроса ми, но все пак, това може да стане една много хубава тема с всичко правено по този двигател на едно място, а и току виж изкочил някой който е не е споделял досега....Инфото наистина би било много полезно за мен, а и не само надявам се, предварително Ви БЛАГОДАРЯ!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателят е много здрав и носи на най различни варианти за качване на кончета :D Първото най важното е изхвърлянето на моното.За поставянето на пълната инжекция си има отделна тема, в която са описани необходимите части.При мен е следният вариант :Всмукателни колектори от D16A6;делко от същият двиг ;ECU PM6 (поне така пише на него :rolleyes: ) ;изпускателен колектор от D16z6 . След известо време последва бодването на в-тек глава от D16Z6 . Груба сметка за този вариант 1600 лв .Има и един вариант за D15B2 с дросели но дали е осъществим :P

Редактирано от AMD

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави се в момента :rolleyes: Като ги доправи, ще се похвали :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest anikolov

чакаме, чакаме....само да не забравиш да кажеш как е :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest anikolov

аха :rolleyes: , ок тогава...чакаме батко Емо да каже какво е станало, че ми е интересно до къде можем да стигнем с тоя двигател

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първоначално беше всмукателни колектори + делко + компютър от д16а6 ;) Нищо не ми струваше защото ги взех от Шътъла ни :D и после го шитнах с моно инжекцията ( ако някой пита - да не правите тунинг с моноинжекции :worthy: не е добър резултата ) И освен това бутала с по-висока компресия , които не знам и до сега какви са :(Спортна генерация на 60 мм само с крайно проходно гърне Тигър и изпускателен колектор ( хендмейд ) 4-2-1 - май към 700 лв всичко ; Спортен филтър - 30 лв китайджос някъв Резултат СиАрЕкс д16а9 ;) След това се почна филма :worthy: Глава от д16а9 ( пълен комплект ) - 300 лв. ; Компютър от такъв двигател - бартер за предишния компютър ; Същите бутала ; Генерация - същата ; Обтяжна ролка от х23 или х22 - майче подарък ми беше ;) ; Ангренажен ремък от СиАрЕкс - подарък към главата ;) ; Олекотен маховик - незнам кви пари беше ; Чисто нов съединител Дайкин брои ли се ? - 300 лв ; Раздвижни ролки от ВиТиАй - питайте Драгич-а , май бяха 200 или 300 лв , може и по-малко ; Спортни валове стедйдж 2 - 700 лв ; Един ден в ръцете на 1нет с опит за настройка на диностенд , без искания резултат поради разваляне на делкото ми - 150 лв и 120 лв за стенд - е изцеди Емо 5-7 коня без да бара нищо по чипа ;) Общо взето май е това , не броя и не смятам изцяло обновен двигател - всички карантии ; изгубих и края на сметките за пари дадени за работна ръка , а и не съм показател , защото Знипер-а само дето не ми даваше пари , за това , че ми прави колата ;) за което му благодаря ;) Но мисля , че последно ми се въртяха цифрите около 3-4000 лв за двигателя - За съжаление истинския резултата ще се разбере към края на тази година или началото на следващата ;) тогава ще ти коментирам :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tino, благодаря за изчерпателния отговор! :P Хайде колеги...270 преглеждания на темата и само 3-ма да споделят...никой друг ли не е правил подобрения по този толкова разпространен двигател :) ?

Редактирано от anikolov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демоне, проектчето звучи супер, ще стискам палци всичко да е ок ;) . Определено ще ни бъде много полезно инфото за вала + всмукателя на скънк, колко мощност, горе-долу парички и т.н. Очаквам също и проекта с дроселите, дано да се окаже осъществим... И все пак има потенциал тоя двигател ;) Колеги, други мнения и идейки... ?!? :huh:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сам видя кво прави пълната инжекция с глава перната с 1мм :huh:

Редактирано от GeFi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...