Jump to content
activity

малко странен въпрос.

Recommended Posts

имам един въпрос ако може някой да ми го разясни.Преди 2 седмици ми дадоха да се подпиша на едно ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРОЗУМЕНИЕ кое гласеше:

Днес 28.12.2007 г. в гр. София , между "еди кой си" АД представлявана от "еди кой си" с ЕГН:... - Управляващи и ........ с ЕГН:... на основание на чл.119 от КТ се подписва допълнително спорозумение за изменение на сключения помежду им трудов договор:

Считано от 01.01.2008 г. се променя основното месечно трудово възнаграждение на ....

Настоящето допълнително спорозумение е неразделна част от договор на 29.08.2007 год. и е изготвено в два екземпляра по един за всеки от страните.

Някой може ли да ми разясни какво значи точно това , и защо ми го дават за подпис след 10 месеца. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно защото някой не си е свършил работата преди 10 месеца.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Считано от 01.01.2008 г. се променя основното месечно трудово възнаграждение на ....

Явно не е инициирано от теб...Значи, от тази дата са почнали да те осигуряват на различна, спрямо миналата година, заплата. Надявам се по-голяма...Сега си оправят нещата и документално. Трябва да го имат подписано това доп. споразумение към трудовия договор, за да са ок пред държавните институции. Няма за какво да се притесняваш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да проблема е там ,че аз не вземам това възнаграждение на което се подписах преди 2 седмици(което е по високо) от това в първоначалния ми трудов договор

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да проблема е там ,че аз не вземам това възнаграждение на което се подписах преди 2 седмици(което е по високо) от това в първоначалния ми трудов договор

А? Плащат ти по-малко, отколкото е цитирано в трудовия договор ли?Ами..явно те осигуряват на пълната заплата и цитираната там е преди удръжките, което е нормално. Така ли е? Редактирано от svetlio

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А? Плащат ти по-малко, отколкото е цитирано в трудовия договор ли?
точно така , в смисъл плащат си ми първоначалната заплата а не тази която я пише в това споразумение макар и да е отпреди 10 месеца. :) нещо ме пързалят си мисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи в договора ми пише примерно 100 лв. толкова зимам колкото е написано , сега в това спорозумение пише 150 лв. Според мен това значи ,че трябва да ми дават вече 150 ? така ли е ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих подписал, след като ми дават по-малко, отколкото пише в допълнителното споразумение, особено със задна дата. Обикновено трудовите договори се сключват на сума по-малка от тази, която действително ни плащат, за да се плащат по-ниски осигуровки и данъци. Твоя случай е доста странен, колега. Нещо ми понамирисва... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки месец трябва да се подписваш на бележка. Там пише. Основно възпнаграждение. 150лв. Здравни осигуровки 20лв. ДОД - 10лв и други такси 20лв. И реално взимаш 100лв. Твое си е задължението да си договориш реалната заплата която ще взимаш. Обща практика е да се подписваш на 100 лв а да взимаш 300 (примерно)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обща практика е да се подписваш на 100 лв а да взимаш 300 (примерно)

Но той каза, че взима точно толкова, колкото пише в трудовия му договор. Тоест, не е такъв случая явно...И го осигуряват на реална заплата.
да така е , колкото ми пише в договора толкова и взимам.Това значи ,че описаната съма е след осигуровките.След това допълнително споразумение заплата в договора ми се променя което значи пак ,че трябва да вземам вече това което е описно.Да ама аз него вземам странно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така а това ми е Трудовия договор.

Днес 29.08.2007 г. бла бла бла....с общ трудов стаж: 0 год. 4 месеца и 26 дни от следното:1.Фирмата възлага , а служителят приема да изпълнява в "фирмата" с месторабота гр.София на длъжност: бла бла бла. с код... на 8 часов работен ден. с основно месечно възнаграждение: 100 лв. с допълнително месечно трудово възнаграждение за всяка година придобит трудов стаж и професионален опит на същата,сходна или със същия характер работа , длъжност или професия при преходни работодатели и всяка година придобит трудов стаж в настоящата фирма в размер 0.6% върху основната заплата.Възнаграждението се изплаща веднъж месечно. На всяко 10-то число се получава възнаграждение за предходния месец...7.За неуредените в настоящия трудов договор условия се прилагат разпоредбите на Кодекса на труда , Нормативните актове по прилагането му, длъжностната характеристика и Вътрешните правила за работната заплата......

разписката за заплатата неси получавам защото ми я превеждат по банкова сметка. Редактирано от activity

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пич я вземи си провери дали са те осигурявали твоите работодатели: http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_1_15_out.asp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЯНУАРИ/2000 до МАЙ/20072007 г. - месец 2

да за тези месеци който работя при тях си ме осигуряват

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми обясни какво значи следното като си проверя здравното соигуряване: "Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЮНИ/2007 до АВГУСТ/2008 2008 г. - месец 5"така тва е при положение че от миналия Юни,2007 до Юни,2008 не съм работил но съм си плащал осигуровките са, а след Юни тази година си работя и уж ми плащат осигуровки.Имам и втори въпрос: Някои знае ли как да си проверя социалното осигуряване. Иска ми някъв код които не знам как и от куде се взима. Моля помогнете с малко инфрмация и разяснения. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми обясни какво значи следното като си проверя здравното соигуряване: "Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЮНИ/2007 до АВГУСТ/2008 2008 г. - месец 5"така тва е при положение че от миналия Юни,2007 до Юни,2008 не съм работил но съм си плащал осигуровките са, а след Юни тази година си работя и уж ми плащат осигуровки.Имам и втори въпрос: Някои знае ли как да си проверя социалното осигуряване. Иска ми някъв код които не знам как и от куде се взима. Моля помогнете с малко инфрмация и разяснения. Благодаря.

Социалното осигуряване можеш да си провериш само лично, в териториалното подразделение на НОИ или ако притежаваш личен сертификат за електронен подпис - на интернет страницата на НОИ (това е въпросния код) :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ходих в общината да си ги проверя. и там става.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така а това ми е Трудовия договор.

Днес 29.08.2007 г. бла бла бла....с общ трудов стаж: 0 год. 4 месеца и 26 дни от следното:1.Фирмата възлага , а служителят приема да изпълнява в "фирмата" с месторабота гр.София на длъжност: бла бла бла. с код... на 8 часов работен ден. с основно месечно възнаграждение: 100 лв. с допълнително месечно трудово възнаграждение за всяка година придобит трудов стаж и професионален опит на същата,сходна или със същия характер работа , длъжност или професия при преходни работодатели и всяка година придобит трудов стаж в настоящата фирма в размер 0.6% върху основната заплата.Възнаграждението се изплаща веднъж месечно. На всяко 10-то число се получава възнаграждение за предходния месец...7.За неуредените в настоящия трудов договор условия се прилагат разпоредбите на Кодекса на труда , Нормативните актове по прилагането му, длъжностната характеристика и Вътрешните правила за работната заплата......

разписката за заплатата неси получавам защото ми я превеждат по банкова сметка.
В трудовия договор се посочва брутната заплата. Към нея се прибавя сумата за стаж, която виждам, че при теб вече е 1 година - 0.6% върху заплатата и бонусите (ако има такива). Оттам се вадят данъците, които ти дължиш и физически ти получаваш нетната си сума, която е средно около 20% по-ниска от заплатата, записана в договора. Така че няма как да подпишеш договор за 100 лв и да получаваш 100 лв според закона. Случаят ми прилича първите 4 месеца нещата да не са били документално наред и след това да са ги оправили с допълнителното споразумение. Тъпото е, че не са ти го дали навреме, а е висяло в нечие бюро и не са ти обяснили. Ама ти ги питай. Те най-добре ще кажат. А това, че си получаваш заплатата по банков път не означава, че не трябва да получиш фиш. Поискай си го.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...