bate_em4o 55 #1 Публикувано 29 Септември, 2008 От известно време се чудя,как да накарам някой хора да разберат,че на боклуците местото им е в коша.И ми доиде идеята да направя табели,които следващото лято да ковна на някои места в планината.Реших,че няма да е лошо да сложа и логото на клуба.Има ли желаещи от други градове,да организираме нещо?Много ми е гадно да отида на някое красиво место и да заваря отвратителна гледка на разпилени боклуци.Да не говорим,че всичко отива във язовир или река. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
My Honda 0 #2 Отговорено 29 Септември, 2008 Идеята е добра но не трябва ли да пише: Благодаря, че си взехте боклука! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #3 Отговорено 29 Септември, 2008 Абе и аз съм го предлагал това, поне Бате Емчо е сериозен и каквото каже го изпълнява, така че хайде направо да почваме да събираме пари и да действаме Аз нямам условия и познати за изработването на табели или кошове, или каквото и да било, но с удоволствие ще се включа с няква сума пари и най-вече с разнасянето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doctor 13 #4 Отговорено 29 Септември, 2008 Аз ще закича Узана за националната да е чиста. Трябва да питам някои дърводелец утре колко ще иска на табелка и ще пиша във темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bate_em4o #5 Отговорено 29 Септември, 2008 Ето какви предлагам да се изработят Имам един,двама познати с разни печатарски пособия и ще ги питам за оферта. Идеята ми е да се изработят на PVC или друг материал с бои,трайни на атмосферни влияния.(да изкарат поне 2 години) Сигурно ще има промени по дизайна,наложени от специфични изисквания на печата. Кажете си мнението. Ако има и други хора с познати в сферата на печата и рекламата,нека пита за оферти,ще изберем най-добрата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda killer 0 #6 Отговорено 30 Септември, 2008 Дайте приблизителни размери да разпитам за цени.Мисля че печат върху пено ПВЦ ще е доста по - трайно от фолиране на каквото и да било.Ако имате конкретни предложения ще ги обсъдим също.Работя в рекламна фирма (не е моя) като конструктор.Идеята наистина е много добра и аз съм ЗА. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #7 Отговорено 30 Септември, 2008 Размер горе-долу на 19" монитор...Бате Емчо, ако главния надпис е с ярко червено? Та да може и Стиви Уондър да го прочете! Да няма после - ама не видях табелата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bate_em4o #8 Отговорено 30 Септември, 2008 Предлагам размера да е 30X20см.Може да се промени в зависимост от размера на листа на който ще се печатат,така,че да не се заносва материал.А за цветовете,не знам как е при вас, за мен зеленото е свързано с природата.Този материал пено ПВЦ здрав ли е,в смисъл издържа ли на огъване,защото сигурно ще има и хора дето ще почнат да ги дърпат(табелите) или поне децата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #9 Отговорено 30 Септември, 2008 (Редактирано) Само да подсетя, ако може да се предвиди да имат по някоя дупка около Ф10мм горе и долу, да може да става по-лесно закрепването с пирон и са к'фо? вие поемате сумата по табелите, няква твърда съм ли ще събираме другите желаещи? Редактирано 30 Септември, 2008 от stan4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda killer 0 #10 Отговорено 30 Септември, 2008 Коматекса (пено ПВЦ) не мисля че ще има проблем за една година да задържи качествата си.За след ч година може да се измисли и друго нещо.Пратил съм запитване сега чакам за цена.Отвори не съм предвидил понеже ще оскъпи а и мисля че местата на които ще се слагат не всички ще позволят слагането с винт или пирон.Може да се сложат двойнозалепващи ленти на 3М които са доста здрави.Това само за Пловдив ли става въпрос или в по - глобален мащам и ще се разпратят по куриер и до други градове? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Morridina 123 #11 Отговорено 30 Септември, 2008 Аз съм ЗА, мога да питам другата седмица един познат, който се занимава с печат, дали може да го направи и за цени... Иначе тази сума няма ли да я сбираме от желаещи?? И като с лайсните, съм на мнение, че трябва да събираме по мъничко отгоре.Идеята е супер като цяло!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda killer 0 #12 Отговорено 30 Септември, 2008 Ми разбира се че малко отгоре да остане за един безплатен купон после или още по- добре Хонда шампионат на Калояново. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bate_em4o #13 Отговорено 30 Септември, 2008 Това само за Пловдив ли става въпрос или в по - глобален мащам и ще се разпратят по куриер и до други градове?Идеята е-за всички градове,села,паланки и катуни! Даже ми се върти из главата да подпалим и колегите от другите автофоруми.Те естествено ще сложат тяхно лого и адрес,но да запазим визията на табелката.Така където и да я мернем ще знаем,че сме свършили няква полезна работа.Но това за втори етап,нека сега се справим с това начинание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Alexandro #14 Отговорено 30 Септември, 2008 Не ходя много по планините и нямам отношение към инициативата, но си мисля дали няма да е малко тъпо да занесеш и "да разхвърляш" PVC табели из гората. Само по себе си това е едно доста кофти хвърляне на пластмаса, която след няколко години ще е все едно да изхвърлиш 100 чашки от кафе. Не критикувам инициативата и не знам какви са техническите решения да се осъществи тя, просто изказвам мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest honda killer #15 Отговорено 30 Септември, 2008 Добре ако материала не ви харесва да изберем нещо естествено като лист дебел картон, фазер , корк и т.н. все естествени материали които няма да замърсяват.Животното донякъде е прав с разрешението от общината поне може да има санкции ако хвърляш боклук. А българина ако не му бръкнеш в джоба и табела 2/2м да му сложиш се тая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bate_em4o #16 Отговорено 30 Септември, 2008 Табелата не е много добра, шрифта е много зле, цялостноата композиция не е добре според мен. Иначе такава инициетива за да има сила трябва да се проведе с общините. Ако те знаят, дори нищо да не направят ами само да дадат съгласието си, то поне биха се потрудили малко или много да се опазят тези табели иначе ще бъдат изпотрошени и откраднати според мен.Приятелю,ако в някъв момент се пита или се иска съдействие от община,кметство или от каквато и да е местна управа,всичко ще иде по дяволите!Не бъди наивен да очакваш нещо друго.Относно дизаина,качваи твоето предложение.Ще изберем най-доброто.Но ако работата се забатачи в безмислени и неводещи до никъде спорове,деиствам самичък без да се съобразявам с шрифтове,композиция и т. н.! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #17 Отговорено 30 Септември, 2008 Абсолютно не съм съгласен. Според мен и от личен опит държавните инститъции вече са достатъчно в час и имат желание да съдействат стига някой да има желанието да се занимае. Според ако не се направи може би самите ние ще оберем пешкира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #18 Отговорено 30 Септември, 2008 Абсолютно не съм съгласен. Според мен и от личен опит държавните инститъции вече са достатъчно в час и имат желание да съдействат стига някой да има желанието да се занимае. Според ако не се направи може би самите ние ще оберем пешкира.Добре.Деиствай по твоя начин,а аз по моя! Важното е да се направи нещо без да се мотаме излишно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda killer 0 #19 Отговорено 30 Септември, 2008 Имам питанка да има ли аутлайн (outline) на буквите понеже ако се реже на плотер излиза двойно по - скъпо с контурите.Дадоха ми цена 1.9 лв без ддс само за материала с изрязването без печата което мисля си е доста.По мои сметки ако се вземе материал от фирма която продава такъв (проверих цените в такава фирма) ще излезе около 40 ст на парче само материала. Около 40-50 ст ще излезе фолиото отгоре. Остава само да се нарежат 100 табелки с макетния нож и да се поиграе малко с фолиото да се залепи.Това е най евтиния вариант който можах да намеря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #20 Отговорено 30 Септември, 2008 Ето на бързо, между задачките. По-късно може и още някой дизайн да пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bate_em4o #21 Отговорено 30 Септември, 2008 Добре е!Даи ако можеш още варианти и накрая пускаме анкета ихората избират! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Animal #22 Отговорено 30 Септември, 2008 Някой знае лли размера на квадата на знака "Път с предимство" ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest manniakk #23 Отговорено 30 Септември, 2008 според мен ако държим да наблегнем на чистотата логото на фенклуба трябва да е по малко. В момента хонда е по ярко забележимо от основния текст, но може и да не съм прав... иначе идеята е супер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Animal #24 Отговорено 30 Септември, 2008 (Редактирано) Още едно предложение. тези може да ги направим и на стикери. Редактирано 30 Септември, 2008 от Animal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #25 Отговорено 30 Септември, 2008 Още едно предложение. тези може да ги направим и на стикери. Това вече е прекалено,странно ми напомня на един аватар.Дай нещо разумно,имай предвид,че площта се плаща независимо дали има надпис или не! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #26 Отговорено 30 Септември, 2008 Да идеята ми дойде от моя си аватар, кое е прекалено и коя част не е покрита? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #27 Отговорено 30 Септември, 2008 Сега като гледам идеи аз дизайни и ненам си какво, аз мисля че ще е много по-ефектно да измислим нещо което да е по-оригинално и запомнящо се. Нещо което да накара човека да се засмее и да си почисти след това. На мен само простотии са ми в главата така че ще дам просто като идея нещо от сорта:"не се навеждай да събираш боклука Льольо дебне..."май няма хора които да не знаят вица за Льольо абе нещо такова то всеки знае че би трябвало да си почисти въпроса е да го накараме да си почисти... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
da6kata 8 #28 Отговорено 30 Септември, 2008 (Редактирано) аз така за малко да направя много голяма беля, бяхме с приятели на планина до едно язовирче, и си правихме скара бира и то си имаше тревичка височка и някой глупаци след като са били явно там са изхвърлили бурканите и те се счупили та благодаря на бог че съм цял и жив (като има висока трева само с обувки че не знаете кво има отдоло) Редактирано 30 Септември, 2008 от da6kata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Fido Dido #29 Отговорено 30 Септември, 2008 С фолио наистина ще излезе скъпо - пробвайте със ситопечат. Директно върху основата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda killer 0 #30 Отговорено 1 Октомври, 2008 Сито печата ще излезе по -евтино само ако тиража е по голям иначе се обезмисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Big Blonde Wolf 11 #31 Отговорено 1 Октомври, 2008 Аз предлагам да доразвием идеята и да се кооперираме с другите фенклубове. Така ще измислим общ дизайн с всички лога на табелата. Това ще вдигне тиража и ще намали цената на табелата.Нещо от рода на правоъгълна табела с надписа, а отдолу наредени малки емблеми на фенклубовете един до друг, както се прави със спонсорите по плакати за концерти и филми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda killer 0 #32 Отговорено 1 Октомври, 2008 Ок подготви текст и ще пратя в 3 форума (фиат алфа и бмв) за проба дали ще искат.Верно е че ще падне цената и ситопечата ще излезе супер тънко.Браво Оги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bate_em4o #33 Отговорено 2 Октомври, 2008 Ъъъъ.....кво става?Тва ли беше? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Fido Dido #34 Отговорено 2 Октомври, 2008 Не смея да я пусна тая тема в Тойота форум, ще философстват в 2 - 3 мнения и с това ще се приключи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #35 Отговорено 2 Октомври, 2008 Към колегата Animal,Нямах предвид точно твоя аватар,има в форума и други с подобен.Под празна площ имам предвид горната част,все пак това е табела,не рекламно пано.Пробвай какво ще стане ако символа се повтори и от горе.Виж също да увеличиш размера на шрифта на втория ред-табелата е предвидена за хора,които няма да мръднат десетина метра за да я прочетатТрябва просто съдържанието да им се набие визуално в тиквите!Относно това да включим и други автофоруми,писах го за втори етап,разбира се нямам нищо против и сега да се направи,но си мисля,че ако им пратим снимки с готови табели,ще се раздвижат по-бързо-"вижте колегите какви работи правят,а ние..." Ако има някои познат в форума на "каращите без път",нека му се обади,мисля,че те ще се навият. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandylion 2 #36 Отговорено 3 Октомври, 2008 (Редактирано) Бате Емчо, аз имам регистрация там и може направо да им пусна темичка, за да видим какво ще кажат по въпроса "каращите без път". Нали става дума за offroad forum - a?П.П. Мисля да те цитирам по всички въпроси, ако може. Редактирано 3 Октомври, 2008 от Mandylion Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #37 Отговорено 3 Октомври, 2008 Бате Емчо, аз имам регистрация там и може направо да им пусна темичка, за да видим какво ще кажат по въпроса "каращите без път". Нали става дума за offroad forum - a?П.П. Мисля да те цитирам по всички въпроси, ако може.Пускаи темата.Точно за тях става въпрос. А цитирай каквото ти душа сака! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandylion 2 #38 Отговорено 3 Октомври, 2008 С каквото мога - помогнах, темичката е пусната. Сега да видим лудите глави дали ще предприемат нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #39 Отговорено 3 Октомври, 2008 Ще помедитираме ли малко върху текста и картинките? Според мен повече ще привлича внимание ако е нещо "Идейно" от към смисъл а не от към дизайн след малко ще разтърся... гледал съм разни много добри снимки на табели и ще постна тук за да изплагиатстваме нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #40 Отговорено 5 Октомври, 2008 Още едно предложение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове