Jump to content
casper

Компресия

Recommended Posts

Компресиа 12 на четирите цилиндъра на двигател Д16А8 нормална ли е? Изгуби ми се 3л.масло за 8000км. Майстори я гледаха за течове-не откриха.Върви страхотно,вдигнах 200км.ч.Ауспуха и свещите бели.Не пуши.Малото е 10-40,полусинтетика.Предложиха да ми го сменят с 15-40. Какво мислите по проблема-благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресиа 12 на четирите цилиндъра на двигател Д16А8 нормална ли е? Изгуби ми се 3л.масло за 8000км. Майстори я гледаха за течове-не откриха.Върви страхотно,вдигнах 200км.ч.Ауспуха и свещите бели.Не пуши.Малото е 10-40,полусинтетика.Предложиха да ми го сменят с 15-40. Какво мислите по проблема-благодаря.

И аз имам същия проблем, не ти ли предложиха нещо майсторите примерно "сегменти"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 литра са доста-отваряи и пробвай сьс сегменти вижте луфтовете и преценете, маслените ти са заминали но дали ще се закьрпи само сьс сегменти.....зависи и от износването на блока....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....зависи и от износването на блока....

което по принцип е нулево.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам същия мотор и го отворих да сменя профилактично сигменти , гумичките, напасване на клапаните ... всичко да е шест !! но уви след като я затворих пушеше доста повече преди да го отворя .... и трябваше втори път да го отварям и .. първото нещо,което забелязах беше,че "хубавите гумички , който ни предлагат тук " още малко мога и да я пускам свободно по клапана ... нищо не оплатняваше .... такаче ако ще отваряш и ще сменяш каквото и да е .. овери се от къде го копуваш и какво качество е ... ИМа един колега във Форума предлага части от USA Хонда ... чакам да пристигат и да видим тая кола мове ли да не пуши ... че за 2000 км доста нещо ми изгории ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе то една кола отвориш ли и двигателя вече не е кола за мен,моята философия издухана ли е колата-направо я сменяй с друга :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не каза колега :o то тогава да те истрах кола да си купиш :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а ве човека е философ,не автомонтьор,уважавайте мнението му :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:o колеги,преди хондата имах два Фиата и без да искам станах голям автомонтор :) ,но вече искам да карам здрава кола без да пипам нищо по нея :) за това съм на този принцип

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...