casper 0 #1 Публикувано 25 Септември, 2008 Компресиа 12 на четирите цилиндъра на двигател Д16А8 нормална ли е? Изгуби ми се 3л.масло за 8000км. Майстори я гледаха за течове-не откриха.Върви страхотно,вдигнах 200км.ч.Ауспуха и свещите бели.Не пуши.Малото е 10-40,полусинтетика.Предложиха да ми го сменят с 15-40. Какво мислите по проблема-благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
robinhoodmazda 0 #2 Отговорено 4 Ноември, 2008 Компресиа 12 на четирите цилиндъра на двигател Д16А8 нормална ли е? Изгуби ми се 3л.масло за 8000км. Майстори я гледаха за течове-не откриха.Върви страхотно,вдигнах 200км.ч.Ауспуха и свещите бели.Не пуши.Малото е 10-40,полусинтетика.Предложиха да ми го сменят с 15-40. Какво мислите по проблема-благодаря.И аз имам същия проблем, не ти ли предложиха нещо майсторите примерно "сегменти" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #3 Отговорено 6 Ноември, 2008 А направо ремонтни бутала? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sturshel 0 #4 Отговорено 6 Ноември, 2008 3 литра са доста-отваряи и пробвай сьс сегменти вижте луфтовете и преценете, маслените ти са заминали но дали ще се закьрпи само сьс сегменти.....зависи и от износването на блока.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #5 Отговорено 6 Ноември, 2008 ....зависи и от износването на блока....което по принцип е нулево. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wladko 0 #6 Отговорено 7 Ноември, 2008 Имам същия мотор и го отворих да сменя профилактично сигменти , гумичките, напасване на клапаните ... всичко да е шест !! но уви след като я затворих пушеше доста повече преди да го отворя .... и трябваше втори път да го отварям и .. първото нещо,което забелязах беше,че "хубавите гумички , който ни предлагат тук " още малко мога и да я пускам свободно по клапана ... нищо не оплатняваше .... такаче ако ще отваряш и ще сменяш каквото и да е .. овери се от къде го копуваш и какво качество е ... ИМа един колега във Форума предлага части от USA Хонда ... чакам да пристигат и да видим тая кола мове ли да не пуши ... че за 2000 км доста нещо ми изгории .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
пламен1 0 #7 Отговорено 8 Ноември, 2008 абе то една кола отвориш ли и двигателя вече не е кола за мен,моята философия издухана ли е колата-направо я сменяй с друга Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sturshel 0 #8 Отговорено 8 Ноември, 2008 голяма щуротия написа.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wladko 0 #9 Отговорено 8 Ноември, 2008 Нищо не каза колега то тогава да те истрах кола да си купиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kando 0 #10 Отговорено 8 Ноември, 2008 а ве човека е философ,не автомонтьор,уважавайте мнението му Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
пламен1 0 #11 Отговорено 8 Ноември, 2008 колеги,преди хондата имах два Фиата и без да искам станах голям автомонтор ,но вече искам да карам здрава кола без да пипам нищо по нея за това съм на този принцип Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове