Jump to content
Данчо

Предложение за анкета

Recommended Posts

Мисля си го от доста време, но се реших за публикувам тая тема.Предлагам модераторите да направят една анкета в технически въпроси в която да има въпрос: КАКВО НАЙ-ЧЕСТО СТЕ РЕМОНТИРАЛИ ПО ВАШАТА КОЛА.или пък КАКВО ВИ СЕ РАЗВАЛЯ НАЙ-ЧЕСТО или пък КАКВО ВИ СЕ Е РАЗВАЛЯЛО ДО СЕГА.Абе въпросът да бъде в тоя дух...и респективно отговорите:ХОДОВА ЧАСТ, ДВИГАТЕЛ, ЕЛЕКТРОНИКА......там модераторите да ги измислят точно как могат да се разделят проблемите.Би било добре да не бъдат ходова част двигател и електроника защото така се обобщават проблемите до голяма степен.Идеята е да разберем какво най-много се разваля на ХОНДА като цяло.Естествено това мое предложение може да бъде леко видоизменено по модели и т.н., но аз не мисля че е нужно.В момента просто нахвърлям една идея, която смятам че би била, не толкова полезна, колкото интересна за това да разберем коя е ахилесовата пета на хондите.Моля ако се задейства тази анкета БЪДЕТЕ максимално ОБЕКТИВНИ в отговорите си.И би било добре да може да се посочва повече от един отговор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stancho

пък и постоянно се пускат теми от рода "колеги ще оглеждам еди каква си хонда, кажете кои са й слабите места"за тях би било полезно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам , че на мога да се включа в темата :lol: ,направо ме е яд-ами то ,таз кола никакъв проблем бе...Е има един проблем - газ,бензин и смяна на масло ...Даже съм решил да си купя един FIAT,че да имам кво да човъркам,че АКОРДА e пълна скука :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нулев интерес към мойто предложение за анкета?Нека ако няма да се прави за заключат темата модераторите.няма см така да стои

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нулев интерес към мойто предложение за анкета?Нека ако няма да се прави за заключат темата модераторите.няма см така да стои

На мен ми е интересно, но май проблема е че на всеки модел проблемите са различни и освен това ако е анкета, то трябва да има готови отговори. Представи си колко голяма трябва да е тази анкета с изброени не всички, но голяма част от евентуалните проблеми. Това е много обемна работа, но ако се усъществи ще бъде уникално яко! Представи си избираш модел, избираш генерация и ти излизат най-често срещаните проблеми.....това ще е супер полезно за всеки, който иска да си купи "някаква" хонда и иска да се ориентира....

Ако се направи само за най-търсените към момента модели ще е по-лесно. Примерно сивик, акорд, прелюд и сиарви от 92 до 2000 съответните генерации.

и ако отговорите са по обобщени например:

Част 1:

Какви са най-често срещаните проблеми, които сте имали с Вашата Хонда?

1) ходова част

2) двигател

3) електрическа система

4) спирачна система

5) друг проблем

6) не съм имал сериозни проблеми

част 2:

Колко пари харчите годишно за ремонти по Вашата Хонда?

1) над 2000 лв

2) между 1000 и 2000лв

3) между 500 и 1000лв

4) между 200 и 500лв

5) по малко от 200лв

6) не ремонтирам, само карам !!!

разбира се това е съвсем грубо, но замислете се колеги 10на модела по 12 въпроса не е чак толкова много работа а ще е много полезно и в никой друг форум няма да има такава яка анкета. Мисля, че това ще е голям плюс и добра реклама на нашия форум!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами идеята ти е мн добра даже. Обаче според мен на първо четене ще трябва да е моделът на автомобила, кубатурата на двигателя и после вече разделите с отделни въпроси. И лично мое мнение е да не занимаваме модераторите ами да си го направим ние, ще съберем информацията под формата с въпроси и отговори в един текстови документ и ще се прати на някой модератор, който вече да го оформи във вид.Примерно аз хващам модела за Прелюд /тъй като ми е слабост/ и почвам в документа да пиша Прелюд 2.0"Въпрос: Хубава ли е колата?""Отговор: Разбира се!!!"Прелюд 2.2 и тн.После цялата информация се праща на модератора, който предполагам ще трябва да пише въпросите, но може и да стане само с copy/paste и така. Казвайте ако сте навити.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами идеята ти е мн добра даже. Обаче според мен на първо четене ще трябва да е моделът на автомобила, кубатурата на двигателя и после вече разделите с отделни въпроси. И лично мое мнение е да не занимаваме модераторите ами да си го направим ние, ще съберем информацията под формата с въпроси и отговори в един текстови документ и ще се прати на някой модератор, който вече да го оформи във вид.

Примерно аз хващам модела за Прелюд /тъй като ми е слабост/ и почвам в документа да пиша

Прелюд 2.0

"Въпрос: Хубава ли е колата?"

"Отговор: Разбира се!!!"

Прелюд 2.2 и тн.

После цялата информация се праща на модератора, който предполагам ще трябва да пише въпросите, но може и да стане само с copy/paste и така. Казвайте ако сте навити.

колега ама ако всеки започне да си мисли различни въпроси за всеки модел каде ще му излезе края. Според мен по добре ще е да измислим заедно всички едни общи въпроси за всички модели и да ги пуснем в различна анкета за всеки модел. Добре е да има и въпрос

"защо се спряхте на този модел?"

- защото е икономичен

- защото е резачка

- защото търпи яко на тунинг (прелюд)

- защото ми харесва дизайна

- защото има по евтина поддръжка

и.т.н.

също е добре да има и въпрос за поддръжката в лв. както бях писал по нагоре

ако всеки даде по една идея и съберем 10на въпроса ще стане много интерестно

Предлагам някой да пусне първоначално предложение за въпросите и после с цитат всеки да добавя по нещо като го прави болд за да се вижда лесно промяната. Така ще свършим работата за няколко дни и после само пускаме анкетата:o

въпрос към модераторите: Може ли да се направи нова папка - "Силни/слаби страни на всички модели(или нещо подобно)". Тази папка да се сложи най отгоре в технически въпроси и в самата папка да са вече различните модели като отделни анкети

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АЗ ПУСКАМ ПЪРВИ ВЪПРОСИТЕ и отговорите, вие коригирайте.КАКВО СТЕ РЕМОНТИРАЛИ НАЙ-ЧЕСТО ПО ВАШАТА ХОНДА:1.Двигател2.Ходова част3.Спирачна система4.Електрическа система5.Климатик6.7.8.9.10.Не съм ремонтирал нищо, САМО КАРАМНе съм специалист и е твърдо вероятно да не успея да разделя както трябва основните неща на един автомобил.За това моля, ако има нужда ме коригирайте, добавяйте и давайте предложения.ПАК КАЗВАМ:Предлагам темата да остане обща за всички модели не да я делим щото иначе става страшно задълбочено, неясно и затормозяващо.А и това е начина да добием ясна представа за колите ХОНДА

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lookcho имаше предвид анкета във вид на тема, отделна с включена анкета в нея. ама не така изброени с цифри възможностите, а с истинка анкета от форума :rolleyes: обаче дали има голям смисъл? накрая само ще разберем процентно какво най-много ремонтираме. и то се хващам на бас че ще е или двигател или ходова част :drunk: много е обобщено така, пък изобщо не стана дума за отделните модели. аз не се сещам как може да се направи такава анкета в която всеки отговор да води към различни въпроси. а ако това не може да стане, няма да има особен смисъл цялата работа. примерно аз ако трябва да цъкна някъде, ще е двигател. ама той двигателя не е само едно нещо което може да се ремонтира. трябва да има подраздели от сорта на охлаждане, тоци ... карантии :tooth: идея си нямам какво още. идеята е готина ама е съвсем леко неприложима и то защото съм оптимист ! успех все пак и обещавам че ако направите нещо по тая идея, аз ще попълвам анкетата или там каквото е след всеки ремонт !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... примерно аз ако трябва да цъкна някъде, ще е двигател. ама той двигателя не е само едно нещо което може да се ремонтира. трябва да има подраздели от сорта на охлаждане, тоци ... карантии...

хайде колега коригирай въпросите като вместо двигател напишеш 5,6 неща и проблема в голямата си част се решава!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...