Jump to content
Miroslav.Ivanov

Не ми бачка лостчето за парното

Recommended Posts

Колеги, от известно време не ми бачка лостчето за парното - преди си работеше, но сега стига до 1/3 от разстоянието до пълно топло и нещо запира. Така не мога да пусна да духа топло. Имате ли идея от какво може да е това и как да го оправя, че идват студове?Колата е Civic '96

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, от известно време не ми бачка лостчето за парното - преди си работеше, но сега стига до 1/3 от разстоянието до пълно топло и нещо запира. Така не мога да пусна да духа топло. Имате ли идея от какво може да е това и как да го оправя, че идват студове?Колата е Civic '96

Моята е англичанка d15z3 и с врътки, но може проблема ти да е подобен. Когато ми поставяха газовата нещо бяха разбутали маркучите са парното и един от тях подпираше жилото на "кранчето" за парното и последното не можеше да се отвори напълно. Та погледни първо там преди да си разкачил половината табло...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз съм със същия проблем.Появи ми се точно началото на лятото и не го оправих.Значи на моето нещо жилото не е захванато както трябва и не отваря/затваря клапата.Под/зад жабката е жилото, бръкни от там и си го дръпни на топло докато си го оправиш да не мръзнеш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Miroslav.Ivanov

Мерси колеги, ще погленда, пък ако не стане ще я разфасовам докато не го намеря :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съветите, но нищо не стана. Намерих механизма под жабката, ама там върти до някъде и запира, точно както и когато мърдам лостчето. Опитах се да отворя клапана ръчно отпред и го отоврих до някъде, което ми костваше изкривяване на жилото. Въпреки това си духа студено - което е малко странно.

Ето снимки на това до къде стига лостчето, снимка на механизма и снимка на това какво се случва отпред

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Miroslav.Ivanov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти си отворел кранчето ама вътре има още една клапа която спира въздуха да не минава през радиаторчето (поне на моята е така) . Провери да ли ти се нагряват маркучите.Ако се нагряват значи клапата е спряла въздуха през радиаторчрто. Свали предните панели и виж защо не ти се движи жилото. Него напъвай защото се чупят.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може проблема да е в самата клапа, ако откачиш жилото и опиташ на ръка не става ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маркучите се нагряват. Това ли е максимално отворено положение на клапата - не съм се опитвал да я напъвам. Пък и какво според вас пречи на механизма да се движи в пълен диапазон - поне аз не виждам нищо на снимката. Възможно ли е да е клеясало жилото след механизма към клапата и заради това да спира?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом се движи жилото невярвам да е от него.По скоро е някой механизъм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вътре в тая черна кутия дето си снимал има 1 щора коята затваря пътя към радиаторчето. може в нея да е проблема, обаче за да я погледнеш трябва да разкостиш цялото табло..... най лесно е да разглобиш болтчетата отдолу на механизмите дето са и да видиш кой елемент ти запъва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей няма разрешване тоя проблем. Какво направих до момента - оправих лостчето на таблото и сега се движи в цял диапазон, но пак духа студено. Източих системата и карах 1 ден само с оцет - пак духа студено. Промих цялата сиситема, включително вода със средно налягане към радиаторчето в купето, блока на двигателя и всеки маркуч който е свързан. Излязоха боклуци, а накрая водата, която излизаше беше чиста и годна за пиене :). И това не помогна - пак духа студено. Системата е пълна само с антифриз на макс та и малко отгоре - пак духа студено. На снимката показваща механизма под жабката се вижда една бяла кутия с винтче - тази кутия е вряла като загрее колата и след нея всичко е лед - там нещо запира, но не знам какво - дайте съвет колеги, че първия сняг дойде

Редактирано от Miroslav.Ivanov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На снимка 3 ми се струва че ти е криво жилото на кранчето да не би самия кран да ти е блокирал на определено положение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...