Jump to content
Guest manniakk

Нов браузър от Google

Recommended Posts

сега пак ще се развият темите за IE vs. Firefox :sick: ще го пробвам с къщи но нали знаете лисицата рулира :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука няма сравнение между ie и ff. Ползва webkit за рендване (което според мен не е най доброто решение), но работиииииии много бързо, как натиснеш бутона и се е заредил вече. Ина готини технологиики в него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен е!Сутринта ме светнаха и цял ден го ползвам, до тук ми е скрил един submit бутон. Очарован съм! Google управлява!Чакам линукс версия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От снощи го ползвам, забелязах някои проблеми вече, неработещи функционалности на някои сайтове. Примерно тука във форума иконката за кирилизатора не се вижда (както и на Safari). Другия проблем беше на Еконт на сайта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

току що го сложих... много е бърз наистина ! :sick::huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като е бета, няма да го плюя много....... ноооо е адски зле. Да, бърз е, но за сметка на това не предлага нищо. Единствената му функция, която я няма в IE, a в лисицата е достъпна като плъгин е speed dial-a - картинките с последно посетени сайтове. Уау! Невероятна новост. От години не съм отварял сайт без Adblock Plus и съм забравил колко гаден, анимиран и пълен с грозни реклами е нетя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като е бета, няма да го плюя много....... ноооо е адски зле. Да, бърз е, но за сметка на това не предлага нищо. Единствената му функция, която я няма в IE, a в лисицата е достъпна като плъгин е speed dial-a - картинките с последно посетени сайтове. Уау! Невероятна новост. От години не съм отварял сайт без Adblock Plus и съм забравил колко гаден, анимиран и пълен с грозни реклами е нетя.

Аз лично смятам че когато излезе финалната версия ще е на светлинни години пред другите браузъри.Някой направи ли си труда да прочете комикса?http://www.google.com/googlebooks/chrome/За всеки таб си рънва отделен процес и като го затвориш си го килва и освобождава паметта. Също като навигираш от домейн на домейн. Можеш да видиш всеки таб какъв ресурс ти отнема (цпу, трафик, памет) и още много други глезотийки, който обикновенният юзър не може да оцени. Както казах ползва WebKit Rendering Engine, като на сафари, което за мен му е единствената слаба страна, засега. Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо е на кирилица, по дяволите ... :sick:

Отваряш Опции, цъкаш втория таб и на Езици. там има език на Chrome и си слага english :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

неможаш да намера откъде се тегли това :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тествах го, изключително добър... както за потребителите, така и за дивелъпърите, които оптимизират сайтове. Google решиха да стъпят на врата на Mozilla и май ще го направят...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
BG Mirror :thumbs1: лично немисля ,че скоро ще стигнат ФФ по каквото и да е но дават добър старт. Харесвам гугъл ,че работи само с open source решения евала им , и всеки техен продукт го има за всички ОС.Само напред Google. Редактирано от activity

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое му е адски злето? Аз нищо зле не намерих до тук.Ти си втория, от когото чувам, че не блокирал реклами. В какви сайтове влизате бе хора? На мен попъп не ми е излязъл до тук. От imageshack забелязах, че има един блокиран.наистина не мога да намеря нещо, което да не ми хареса дотук... Редактирано от Big Blonde Wolf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пробвах го днес цял ден, заключението ми е, че от опера няма да ме откаже.Успях да го забия, на 12 отворени таба с ютуб и пуснати филмчета почна да бави адски много и след малко даде not responding :thumbs1: пък не ми е чак толкова слаба машинката - атлон 3200+ 2гб рам си е все още прилична машина.Надявах се на нещо невиждано до сега, добре се справя с gmail, там операта ми издъхва заради многото аяакс и почва да ми зарежда plain html, но заради едната поща да сменя бразуъра.Ще го видим като излезне от бетата как ще са фикснати всички проблеми и проблемчета.Колкото до плъгините, някой горе спомена, че му било гадно да му се показват реклами.Това все пак е бета, нека го пуснат, това че е оупън сорс ще позволи да се нароят много плъгини за него и голяма част от липсите/проблемите ще се решат.И все пак с Опера си продължавам, няма друго такова удобство като mouse gestures :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странни юзъри...12 таба с клипчета в тубата? Това е първият браузър, успял да ме накара да спра операта от три, да не кажа пет години насам... И на мен ми липсват жестовете с мишока, но някак се справям, дори аз се учудих.И не заби нито един път цял ден! И е МНОГО по-бърз и лек от операта и кума лиса... Не знам как, но спечелиха един хардкор-опера фен в момента.@scotie: web developer-а не е ли като "Inspect Element"?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кефи, че е малък, но в крайна сметка за какво са ни тези куад-кори и много гигабайти рам, ако не се изкефим на мазни екстри :thumbs1: IE8 и той не е за боклука :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12-те таба с ютуб бяха тест, операта си ми върви винаги на отворени 20+ таба, като поне 2-3-4 от тях са някакви клипчета на ютуб.Честно казано аз има с какво да си пълня рамта и процесорното време и искам лек браузър, но за сега опера ми дава това което искам.Нека излезне официалната версия, да се понатрупа една критична маса с плъгини, даващи различни функционалности.Да изскочат по гадните бъгове и тогава ще му дойде времето на хрома :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е зле, но все още е нестабилен, днес на 3 пъти ми заби при това с не повече от 6-7 табаЗа скорост - ок, но операта е доста по-бърза ако искаш да се върнеш страници назад.А и ми липсват шорткътите от клавиатурата - 1/2 за таб напред назад, G за вкл/изключ на картинки ... :thumbs1: ко да права като я ползвам от 3.1 :), а и тя остана единствения съвременен браузър дето може да се сложи на 98 (а все още има хора дето ползват слаби щайги за интернет)Иначе много добро впечатление оставя - като дизайн, като удобство да пратиш доклад "еди кво си не бачка"Почти единствения сериозен проблем за момента - не поддържа аутентификация със сертификати май.А, също невъзможността да се сетне юзър/парола за прокси.Но за първа публична бета не е зле.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

crash:% като линк някъде или направо в адресбара и крашва :Р има да го оправят още доста :thumbs1:

Редактирано от prozium

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

alabala:% - също крашва ... просто двуеточие + процент е сигурен краш :thumbs1:но ако има шпация - след нея вече не е фатално

Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Valri

Не е истина просто!!Това бебче кърти мифффки и лепи плочки.Зарязвам официално лисицата :drunk::dry:;) ;) :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest X A X O

Google Chrome е много добра програмка неска си е свалих и много ми допадна :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Интерфейса бива и направо ме кефи с каква скорост се зарежда от студен старт.Обаче...1. е доста бавен при отваряне на страници(сравних го няколко пъти със Seamonkey(Мозила) и Операта)2. има бъгчета примерно бачкам си и току някой процес почне да дъни яко паметдруго,което ми се случи е започна да заема 50 процесорно време без някаква определна причина(смисъл същата страница на Мозило-производните си върви добре)Сравних го и със Safari,който също ползва Webkit и това забавяне при отваряне на страниците го няма.Абе интересно браузърче.Сигурно ще влезе в релси все пак е Бета все още.Заинтригува ме и със сигурност ще следя всяка нова версия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега не смятам да се отказвам от мозилата, не искам дори да го тегля. Да, до сега няма приложение, което google да са изкарали и да не е надминало очакванията на широкия потребител, но за сега смятам да си остана на добре вече персонализирания от мен Firefox. На мен машината ми е като на колегата prozium, да не кажа идентична. На мен ff ми харесва как ми зарежда, не съм толкова нетърпелив. Като излезне наистина официалната, закърпена първа версия може и да се прежаля да я сваля. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе доста бъгчета изплуваха засега и голяма част от тях хич не са безобидни.Не говорим за някакви неща, които крашват браузъра.Говорим за бъгове даващи възможност изпълнение на някакъв кофти код на потребителската машина и например автоматично сваляне на файл, който може да е вирус например.За тези дето решихте да го ползвате за постоянно - внимавайте, най-вероятно сега ще са най-многото изгърмели, докато не се оправят проблемите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest reddek

Хехеххе някой път като чета хората какво пишат за вируси и така на татък все едно някой ще дойде и ще им на сече компа хеххехехе :) Сигурен съм че 99% от домашните потребители не държът кой знае каква информация на компа та ще им е голям проблем преинсталацията на Win-na аз съм ползвал антивирусна програма но вече се отказах с нея или без все по някое време се налага да си го преинсталираш!П.С. Такъв браузър или онакъв какво значение има разгледах го бърз бил друг път! Еднакво бръз е но за разлика от другите тоя зарежда първо леката част от всеки сайт и после флашовете и други по тежки неща! Така създава впечатление че зарежда по-бързо! Бързината зависи от нета и от вашата машина! Мина онова време в което зависеше от програмата! Всички програми толкова са осъвършенствани че не може да се каже коя е по добра! Сори за Оффа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз днеска си я качих , защото старато Крейзи вече издъхва :D и искам да ви питам , дали може да се настрои така , че като напиша нов адрес да зарежда автоматично в нов прозорец , а не в актуалния :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С контрол + Т си отваряш нов таб и там си пишеш адреса.Ако искаш линковете да ти ги отваря в нов прозорец кликай в/у тях със скролера :huh:@Big Blonde Wolf, когато съм писал това в период от седем дни изскочиха поне 4-5 бъга, които можеха да се определят като критични, смисъл или се изпълнява чужд код, на машината, на която е инсталната хрома, или пък се сваля без знанието на потребителя някакъв файл.Разбира се че ФФ и ИЕ не са цвете за мирисане, като искаш сигурност Lynx ;) ама това е глупаво.За сега браузърът, който седи по в сянка и по-настрани от данданията е опера, за мен е най-доброто по редица причини.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

А има ли вариянт да се направи такава настройка ? Кой от броузърите има тази функция ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Georgiev

брайзарът е доста готин даже като дадеш Ctrl i T ти отваря най-посещаваните от теб сайтове доста добре :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...