Jump to content
kando

Accord дизел

Recommended Posts

здравейте на целия форум.Гледам повечето ви дискусии са за сивиците ..... явно обичате гонките,ако е така пробвайте със мотори там тръпката е 100% сигурна.Та значи какво искам да ви питам.Решил съм да си купя вече по сигурен автомобил,понеже не мога постоянно да наливам кинти за ремонти по скапани коли и те пак да си остават трошляци(треба да остава и за мотора да го ева).И в момента се колебая м/у дизелите на 124-ите(мерцедес)и акорда.Цените им гледам са горе долу в един диапазон(е ясно че акорда е технологично по нов автомобил но парата му е колкото на една читава 124 '94г. 250TD). И се интересувам от всичко свързано със експлоатацията на този японски дизел(или английски така и не разбрах),собствениците доволни ли сте,какви ремонти(ако имало такива)сте правили....а ве изобщо всичко.п.п.и честно ви казвам за повече адреналин ползвайте пистарки ве ..... CBR e адски добър(почти най-добрия) :);) ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте на целия форум.Гледам повечето ви дискусии са за сивиците ..... явно обичате гонките,ако е така пробвайте със мотори там тръпката е 100% сигурна.Та значи какво искам да ви питам.Решил съм да си купя вече по сигурен автомобил,понеже не мога постоянно да наливам кинти за ремонти по скапани коли и те пак да си остават трошляци(треба да остава и за мотора да го ева).И в момента се колебая м/у дизелите на 124-ите(мерцедес)и акорда.Цените им гледам са горе долу в един диапазон(е ясно че акорда е технологично по нов автомобил но парата му е колкото на една читава 124 '94г. 250TD). И се интересувам от всичко свързано със експлоатацията на този японски дизел(или английски така и не разбрах),собствениците доволни ли сте,какви ремонти(ако имало такива)сте правили....а ве изобщо всичко.п.п.и честно ви казвам за повече адреналин ползвайте пистарки ве ..... CBR e адски добър(почти най-добрия) :( :( :hondarulez:

Колега един малък съвет от мен ,който можеш да не послушаш :) Ако ще взимаш Акорд нека бъде бензин и колкото по голем двигател по добре над аз карам акодр 131 коня но съм карал и 150 разликата в разхода почти няма а във вървенето когато ускоряваш е чувствителна .Относно 124 ,безспорно желязния Мерцедес е това ,но вече старичък трудно се намира такъв читава който да заслужава парите си

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kando

мерси за за малкия съвет,който може и да послушам.Но все пак защо да е бензин,заради по добрите динамични характеристики или заради по добрата изработка.Ако е заради първото,както вече споменах моторите напълно покриват изискванията ми за скорост(дори ги надхвърлят доста)и искам просто здрав и сигурен автомобил който да ме закара от точка А до точка Б и да не ми изсушава джоба за гориво и ремонти(сиромашко чадо съм,какво да се прави).А относно 124 точно във намирането на "такъв който си струва парите" е проблема,поостаряха и кой как го е карал..... а ве така е жена и кола на старо на късмет.Но би трябвало дизела на Хонда да не е проблемен двигател,айде чакам мнения питам напълно серизно,не си купувам коли всеки ден,една ще е за мноооооого дълго време.п.п.м/у другото ако си взема бензинка 90% е сигурно че това ще е купето.Първата кола която имах беше един уникален Нисан/Датсун Блубърд с две врати и от тогава знам че купетата са моят стил.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей , аз от скоро сам притежател на такава кола . От както съм я купил не сам пипнал ништо по ДВГ , освен това че сам сменил масло и филтри , а и стартера трябваше да сменя едни медни контакти ама не беше ништо особено ,сам си го направих. Много сам доволен от колата гори ми към 4,5 литра , а и доста върви ! Незнам ти на каква ште случиш , то всичко е на късмет , а и да ти кажа че сам навъртял около 1500км на нея без никакви проблеми , е то бъдештето ште покаже ама надявам се да и няма ништо . Ако си решил да е Honda автомобила за теп , според мен няма да сбъркаш в избора !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дизельт е на ровьр, мненията за мотора са доста противоречиви сглобката сьщо тьрпи критики, а иначе при бензиновите купета който се правят в щатите компромиси няма - колата е уникална..... ех дано и аз някой ден.... така че моят сьвет е КУПЕ!!!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да ангажирам никой с мнението си мисля че бензиновия Акорд е по добър от дизела неговоря за цената на горивото и липсата на алатернативно такова при дизела.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

Както разбирам мераците ти -вземи си дизел. до 130 км. е пушка, малко гори .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kando

лошото е че като питам из сервизите разни механици,никой нищо не може да ми каже защото никой не е правил досега Акорд дизел(пък и по принцип изобщо Акорд).Допитвал съм се и до различни вносители на коли - както и да го мислиме през ръцете на такива хора са минали доста коли и си имат някакакво мнение за качествата им от личен опит,всеки от тях ми казва "страхотен автомобил,невероятна машина,само да не му се чупи нещо че тогава ...".В обща сметка колебанията ми са м/у Мерцедес 124,Ц-класа и Акорд все дизели,и към когото да се обърна все се почесват и ми отговарят "наистина труден избор,всичките са добри .... и скъпи".Просто по принцип към марката Хонда съм леко пристрастен(имал съм и сивик на времето),а особенно като видях преди години модификацията на Акорда '97-'98г. и от тогава ми е иска такъв,но нито съм се качвал на такъв,нито имам някой познат изобщо със Акорд,който поне да каже колко са здрави от към ходова част,колко пари им е подръжката,как е возията,комфорта ..... все такива неща,а кинтата си е кинта(особенно като я нямаш),а Японските всички знаем как все още не ги толерират из Европа.п.п.м/у другото някой може ли да даде сравнение от първо лице за горе споменатите автомобили ............................. баси все повече се засилвам към Акорд,това което ме спира е само знанието че дизела е Ровер,ако беше чисто японски,сигурно нямаше и да знам за съществуването на този форум.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както разбирам мераците ти -вземи си дизел. до 130 км. е пушка, малко гори .

а да ..... почти правилно си разбрал,само да те поправя че до ден днешен съм качвал само една кола която до 130км. да е пушка и просто не търся такава вече,стана ми ясно че не ми достигат едно 40000-50000лв. за да имам такава.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...