Jump to content
martjo

каква е функцията на Two-way клапана на резервоара?

Recommended Posts

Здравейте, колеги!Правя си ремонт на Хондта (Honda Civic 1988 D15B2 hatchback) като сменях мъркучетата на резервоара се отчупи една от тръбичките на гореспоменатия клапан. Разглеждах в сервизното упътване, но нищо не пише за този клапан. Вижда се на схемата, че връща като че ли гориво в резервоара, но не ми е много ясно какво му е действието.Ако някой може да ми обясни накратко ще му бъда много благодарен.Всичко най - добро!Поздрави:Мартин Маринов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей martjo,

с две думи two-way клапана участва в преноса на бензиновите пари от резервоара до charkoal canister-a (съд с активен въглен), от който съд бенз. пари се подават към всмукателния колектор и биват оползотворени от двигателя, вместо да се изхвърлят в атмосферата.

Публикувано изображение

Ето как се тества

Публикувано изображение

Редактирано от emod

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за разяснението!Аз също я имам тази схема, в нея е показано как да си го провериш дали функционира. Нямаше обяснение за какво служи.Отново благодарности!Поздрави:Мартин Маринов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А случайно да знаеш дали се продават някъде такива клапани, че моят май е вече за кофата с боклук? ^_^

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...