Jump to content
Matrulian

Слаби места на Аccord 95-та 2.0 115 Hp ?

Recommended Posts

Здравейте колеги,В момента карам VW Passat B3 Sedan, но мисля да си купя Honda Accord 95-96-97 с европейското купе - заоблената задница. Модела в Уикипедия-та го дават от 1994-1997, но тук там излиза и по някоя 98-ма. По принцип 1.8 iLS e 116 a 2.0-kata e 136 коня.Вярно ли е, че има и 2.0 115 коня и какви са предимствата/недостатъците на този двигател пред 2.0 136 ?Харесал съм един в Пловдив - пича каза че наскоро е сменил ангренажните ремъци - били 2.Това означава ли, че двигателя е с два разпределителни вала ? По принцип двувалов двигател е по-добър вариант от едновалов, нали ?Човека още каза, че единствената повреда ( в сервиза може да кажат и още !!! е, че десните врати не се заключват от централното и им щрака копчетата на ръка. Машинките се били чували, че въртят но не заключвали. Според вас колко би струвало отстраняването на тази повреда ?Друг проблем, ако може да се нарече проблем е, че 95-та масово нямат ABS. Има ли смисъл да си сложа допълнително или не е голям проблем липсата му ?Всякаква обща информация относно слабите места на тези Аccord-i като цяло ще ми бъде в голяма ползва.Благодаря на всички предварително :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

този акорд се произвежда от средата на 93 до февруари 98г. Двигателите са 1.8 116кс, 2.0 131кс и за американските версии - купе и комби 2.0 136кс и 2.2 150кс. Това са двигателите освен които има и дизелов , но той е на Роувър.Всичките са едновалови, като имат втори балансиращ вал, но неговата работа не е да повдига клапаните, а да намалява вибрациите в двигателя.Има за Япония и един рядък двувалов двигател ТАЙП-Р, но това е друг филм, който у нас не се прожектира.Това че масово след 95 нямат АБС е нов виц за мене, а относно избора на двигател - 2.0 е най-разумния избор, но и 1.8 не е лош никак, просто горят еднакво но е малко по-слабичък при настъпване. Успех!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето го и моито скромно мнение- англииската сглобка е трагична- отлепват со тавани, тапицерии по врати, барчето е много зле закрепено и танцува здраво ,ел стьклата се развалят а самият пулт е на адски шибано място. маневреност- нула с трактор се завива по лесно, често имат проблем с рейката, това са минусите. а иначе много добри седалки добра возия, перфектни мотори с доста висок разход градско обаче иначе казано ако можеш си вземи едно купе американка и си свиркай!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичките са едновалови, като имат втори балансиращ вал, но неговата работа не е да повдига клапаните, а да намалява вибрациите в двигателя.

Балансиращите валове са два.И двата двигателя са супер надеждни и дълготрайни при експлоатация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите. Сега карам точно такава черна пантерка и мога да кажа, че това е КОЛАТА.Само да уточня : В първия си post казах че точно 95-та масово бяха без ABS по пазарите и автокъщите в страната.Единствения проблем за момента е, че наистина ми се разлепи глупавия плат на тавана, но при положение, че е само това ... някакси не е проблем, а и ги правят !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яка тема... с отговор...навреме ! !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

поздравления колега за избора.една година точно карам акорд 97г. 1,8 и досега съм сменил,само една кушка на габарита,за пробег 22000км.Единственото досега,което ме притеснява ,е че сложих газов инжекцион,а мнението на специалистите ,е че клапаните на мотора натягали и трябва да се регулират на около 20 000км.Ако слагаш газ помисли.За салона незнам,моя е в перфектно състояние,явно зависи как е била потдържана.Безаварийно каране,колега!

Редактирано от Araba

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...