casper 0 #1 Публикувано 10 Август, 2008 По принцип лампата за маслото трябва да свети при даване на контакт и след стартиране на двигателя да изгасва.Напоследък ми се случва да не ми светва на контакт като я паля студена.След като покарам малко и я изгася и после дам на контакт веднага светва. Къде може да е проблема за да не светва на студен двигател? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksan_vn 21 #2 Отговорено 10 Август, 2008 При мен е същия проблем (ако е проблем) надявам се да помогнете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
casper 0 #3 Отговорено 10 Август, 2008 Преди няколко дни ми сменяха гарнитурата на картера.Това може ли да има някаква връзка с проблема?Да са разбутали някакъв датчик(датчика за маслото).Той къде се намира?Двигателя е Д16А8. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest casper #4 Отговорено 11 Август, 2008 Преди няколко дни ми сменяха гарнитурата на картера.Това може ли да има някаква връзка с проблема?Да са разбутали някакъв датчик(датчика за маслото).Той къде се намира?Двигателя е Д16А8.Смениха ми гарнитурата и използваха силикон,след което наляха пак старото масло.Течеше ми от гарнитурата,цялата беше омаслена....Сега си мисля,че е още по зле-за 500км. загубих около половин литър.Двигателя е супер-свещи бели,ауспух и той бял.Като бръкна в него-само черно и след тва се изтрива с лекота от пръста ми.Изобщо не пуши.Какво може да става?Да не би да тече от друго място и да омаслява цялата гарнитура? Лампата за маслото с кой датчик е свързана?Каде се намира този датчик на двигател Д16А8?Може ли да тече от него? Казаха ми,че е лошо че са използвали силикон-защо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KU4E_DUX 2 #5 Отговорено 11 Август, 2008 датчика на маслото се намира над масления филтар от задната страна на двигателя .Може би ако са сложели повече силикон и да е изплюло на вътре е вазможно парче от силикона да е попаднало там в датчика а на него има дупка 1мм и да се е запушил .А за теча огледаи отдолу данети тече пак около картера .И НА МЕН ми е много омаслено и си капи ама нямам време да го направя тази гарнитура Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #6 Отговорено 11 Август, 2008 Ако ти е омаслен двигателя, забърши добре с парцалче, покараи малко градско (не с голяма скорост за да не се омаже маслото) и после огледаи от къде тече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове