Jump to content
rocnogap

Духа от пробката на маслото !

Recommended Posts

Колеги нормално ли е при запален двигател да духа топал въздух от пробката за маслото ? На няколко приятеля колите не го правят . Да уточня не са ходни ! Те твардят че ми е тръгнал мотора към майстора :) и сега съм малко шокиран ... :) Очаквам компетентни мнения :) Мерси !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги нормално ли е при запален двигател да духа топал въздух от пробката за маслото ? На няколко приятеля колите не го правят . Да уточня не са ходни ! Те твардят че ми е тръгнал мотора към майстора :) и сега съм малко шокиран ... :) Очаквам компетентни мнения :) Мерси !

можели да да обесниш малко по-подромно ,коиая е тази пропка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно момчето е имало в предвид---- капачката на маслото караи смело ако не ти харчи масло няма за какво даа се притесняваш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвит пръчката за маслото ! От там ми духа силта топла струя въздух която при мои познати я няма ... това ме интересува да ли е нормално !? Мерси !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата има предвид щеката :) и моята подухва от там, зависи какво разбираш под силна струя. остави си колата да позагрее, остави я на празен ход и иди пробвай тогава. трябва да подухва леко, според мен е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivo_wrc

КАКВО ДА ГЛЕДАМЕ ПРИ ПОКУПКА НА АВТОМОБИЛ, Безценни съвети!!!

"Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!

Това е много важно!!!!!

Ако духа бягайте далеч от такъв двигател."

това е цитат от полезните теми най-горе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то неможе да не духа съвсем но ако духа като ауспух със същя цвят и миризма тогава е лошо ! ако го прави и през щеката със сигурност си се запътил към магазина за нови сегменти :bye: ПП: пробка е доло на двгателя от кадето се пуска маслото щека е пръчката на маслото както каза и капачката на двигателя е горе на капака на главата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато търсех да закупя хонда,повечето духаха от щеката което значи съответно недобра компресия,но не се притеснявай почти всички хонди са така.Пробвай на място натисни газта до дупка и гледай какво излиза през аспуха,ако много пуши на високи обороти си най-вероятно за смяна на сегменти.Друг е въпроса,че дори и да са за смяна можеш да си я караш така доста,ако не превишаваш 3000 оборота,така няма да гори масло и ще дава добра икономия на гориво

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, хич, ама хич не е добре че ти духа от щеката повярвай ми.аз бях на тоя хал преди месец и сега чакам бат Драго да се върне от Англия...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е ся не го плаши така момчето какво толкова едни сегменти най вероятно зависи колко и как духа както каза колегата по горе ако си караш до 3 4 хиляди рпм няма да имаш проблем поне доста време още ако си в начален стадий :bye:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да не подухва малко поне, няма такъв вариянт. Въпроса е колко силно духа и пръска ли масло от там. Това може да го провериш като при загряла кола си сложиш ръката на отвора, форсирай малко и виж дали има пръски масло по нея. Ако има значи лошо, ако няма значи наляга здраво. А за капачката на маслото има двигатели като моя например, на които капачката им е от другата страна. Явно се пада над някаква магистрала ли и аз незнам точно ( нека хората отваряли такъв двигател да кажат ) но не да не духа ами направо ме къпе мен и цялата кола в масло. Сега някой ще каже че двигателя си е заминал, ама не е така. Защото вече година и близо 40 хил. км карам така и то яко в лютеницата и прекъсвачи а маслото на 10 хил. км не го бара и с милиметър.Но както каза един колега з амен най-сигурния начин е като настъпиш колата отзад да не пуши и мирише на масло ( правете разлика от ушек на изгоряло масло с такъв от пари като се изпарява конденза )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...