rocnogap 113 #1 Публикувано 28 Юли, 2008 Колеги нормално ли е при запален двигател да духа топал въздух от пробката за маслото ? На няколко приятеля колите не го правят . Да уточня не са ходни ! Те твардят че ми е тръгнал мотора към майстора и сега съм малко шокиран ... Очаквам компетентни мнения Мерси ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
илия 1 #2 Отговорено 28 Юли, 2008 Колеги нормално ли е при запален двигател да духа топал въздух от пробката за маслото ? На няколко приятеля колите не го правят . Да уточня не са ходни ! Те твардят че ми е тръгнал мотора към майстора и сега съм малко шокиран ... Очаквам компетентни мнения Мерси ! можели да да обесниш малко по-подромно ,коиая е тази пропка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
go6i11 6 #3 Отговорено 28 Юли, 2008 явно момчето е имало в предвид---- капачката на маслото караи смело ако не ти харчи масло няма за какво даа се притесняваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rocnogap 113 #4 Отговорено 28 Юли, 2008 Имам предвит пръчката за маслото ! От там ми духа силта топла струя въздух която при мои познати я няма ... това ме интересува да ли е нормално !? Мерси ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #5 Отговорено 28 Юли, 2008 колегата има предвид щеката и моята подухва от там, зависи какво разбираш под силна струя. остави си колата да позагрее, остави я на празен ход и иди пробвай тогава. трябва да подухва леко, според мен е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ivo_wrc #6 Отговорено 29 Юли, 2008 КАКВО ДА ГЛЕДАМЕ ПРИ ПОКУПКА НА АВТОМОБИЛ, Безценни съвети "Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!! Това е много важно!! Ако духа бягайте далеч от такъв двигател." това е цитат от полезните теми най-горе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #7 Отговорено 29 Юли, 2008 то неможе да не духа съвсем но ако духа като ауспух със същя цвят и миризма тогава е лошо ! ако го прави и през щеката със сигурност си се запътил към магазина за нови сегменти ПП: пробка е доло на двгателя от кадето се пуска маслото щека е пръчката на маслото както каза и капачката на двигателя е горе на капака на главата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
пламен1 0 #8 Отговорено 29 Юли, 2008 Когато търсех да закупя хонда,повечето духаха от щеката което значи съответно недобра компресия,но не се притеснявай почти всички хонди са така.Пробвай на място натисни газта до дупка и гледай какво излиза през аспуха,ако много пуши на високи обороти си най-вероятно за смяна на сегменти.Друг е въпроса,че дори и да са за смяна можеш да си я караш така доста,ако не превишаваш 3000 оборота,така няма да гори масло и ще дава добра икономия на гориво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #9 Отговорено 29 Юли, 2008 колега, хич, ама хич не е добре че ти духа от щеката повярвай ми.аз бях на тоя хал преди месец и сега чакам бат Драго да се върне от Англия... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #10 Отговорено 29 Юли, 2008 е ся не го плаши така момчето какво толкова едни сегменти най вероятно зависи колко и как духа както каза колегата по горе ако си караш до 3 4 хиляди рпм няма да имаш проблем поне доста време още ако си в начален стадий Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #11 Отговорено 29 Юли, 2008 Не може да не подухва малко поне, няма такъв вариянт. Въпроса е колко силно духа и пръска ли масло от там. Това може да го провериш като при загряла кола си сложиш ръката на отвора, форсирай малко и виж дали има пръски масло по нея. Ако има значи лошо, ако няма значи наляга здраво. А за капачката на маслото има двигатели като моя например, на които капачката им е от другата страна. Явно се пада над някаква магистрала ли и аз незнам точно ( нека хората отваряли такъв двигател да кажат ) но не да не духа ами направо ме къпе мен и цялата кола в масло. Сега някой ще каже че двигателя си е заминал, ама не е така. Защото вече година и близо 40 хил. км карам така и то яко в лютеницата и прекъсвачи а маслото на 10 хил. км не го бара и с милиметър.Но както каза един колега з амен най-сигурния начин е като настъпиш колата отзад да не пуши и мирише на масло ( правете разлика от ушек на изгоряло масло с такъв от пари като се изпарява конденза ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове