Jump to content
Demon

Honda ще замени Nsx със супер спортно купе

Recommended Posts

Honda готви силен заместник на спортния си модел NSX.

Автомобилът ще бъде тип GT (grand tourer), който ще се появи през 2010 г., най-вероятно с марката на Acura, луксозното подразделение на Honda.

Публикувано изображение

Според предварителни оценки цената на този модел на Honda ще бъде над 120 000 евро. По динамични показатели, поведение на пътя и лукс, този автомобил трябва да се противопостави на модели като Aston Martin V8 Vantage, Maserati GranTurismo и Jaguar XKR.

Заместникът на Honda NSX ще бъде с двигател V10 с обем 5.5 литра, който ще предлага максимална мощност от 600 к.с. и максимален въртящ момент 600Nm. Движението ще се предава към задните колела чрез скоростна кутия с два съединителя и шест степени.

Публикувано изображение

Когато автомобилът се движи с ниска скорост в градски условия, пет от цилиндрите на двигателя ще бъдат деактивирани за да се подсигури по-нисък разход и по-малки обеми вредни емисии.

За да подсигурят стабилност на автомобила при високи скорости, от Honda са ползвали технологии от болидите участващи във Формула 1. Сериозни усилия са били отделени и за постигане на впечатляваща аеродинамика на купето.

Колата е с ниско собствено тегло от около 1500 кг. Това е с около 250 кг. по-малко от пуснатия наскоро Nissan GT-R.

Линк към оригиналната статия

п.п. Четох пак всички теми преди да пусна тази, ако някой пак е писал за тази статия, ще се гръмна :D Дано Ви хареса, на мен ми изглежда обещаващо! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хубава е ама, много Austin Martin Style, старата си беше по-японка :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лудницааа :D:D:D:D :D :D тази кола ще бъде уникална но някак си старият NSX някак си повече ми харесва :D:D:D :D :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ее много е яка бе какдаже отпред не виждам никаква прилика нито с астън мартин нито с нещо другопък и 100% ще променят малко модела. все пак този нали е concept или там както им викат и е малко по-извънземен :Dи тва с 5-те цилиндъра яка работа :D :D :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stancho тва с 5-те цилиндъра нещо не го разбрах, аз ли не съм дочел нещо ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не прилича на астън .... ама пък прозорците отиват малко към Прелюд :D много готина задница ... пък предницата ... пак ще има въздишки и мечти ... "България страната на неограничените мечти!" ... такива мисли ме спохождат :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много е добра! Няма какво да я сравнявате с NSX, тази едвали се явява наследник!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майкоооооо от утре спирам да ям, всяка стотинка ще бъде спестена за това чудовищенце:D тази кола е лудница, страхотен дизайн и като се замисли и човек кой е производителяааааа......:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tazz

........

Когато автомобилът се движи с ниска скорост в градски условия, пет от цилиндрите на двигателя ще бъдат деактивирани за да се подсигури по-нисък разход и по-малки обеми вредни емисии.

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е с ниско собствено тегло от около 1500 кг. Това е с около 250 кг. по-малко от пуснатия наскоро Nissan GT-R.[/quotнаправо незнам Nissan GT-R от 0 до 100 3.3сек.колко ли ще е този звяр? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е с ниско собствено тегло от около 1500 кг. Това е с около 250 кг. по-малко от пуснатия наскоро Nissan GT-R.[/quotнаправо незнам Nissan GT-R от 0 до 100 3.3сек.колко ли ще е този звяр? :)

това, че ще е с 250кг по лека нищо не означава, аз като бивш нисанджия не вярвам някой да подобри времето на GT-R на писта:) иначе дизайна е страхотен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... не вярвам някой да подобри времето на GT-R на писта:rolleyes: иначе дизайна е страхотен

По неофициални замервания, правени от репортери, наследника на NSX, който тестваха на Nordschleife-то е дал по добро време от това замерено пак от репортери на GTR-а. Доколко е вярно не знам, но бях чел някъде, че Хонда искат да подобрят времената на GTR-a.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest rockDrive

до колкото знам BMW също имат такава разработка за работа с част от цилиндрите при ниски обороти с цел икономия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata
Отговорено (Редактирано)

Абе хубава е ама, много Austin Martin Style, старата си беше по-японка :rolleyes:

ебати провала според мен за Вас не знам да заменят NSX е тва купе си е направо ...

само не разбрах кво ще заменят NSX със спортно купе нима NSX не е едно от най-спортните купета?

на мен повече ми прилича на Hyundai стайл и по скоро на Coupe модела

Публикувано изображение

Редактирано от da6kata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZaRRicK

много е добра! Няма какво да я сравнявате с NSX, тази едвали се явява наследник!

Съгласявам се с Бат Гого.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има стари коли с 6 цилиндъра, които не впръскват гориво в 2 от цилиндрите, когато не се налага. В случая с Хондата предполагам ще е комп. контролиран процес. А за NSX ,просто нереален, не знам кой би го заменил!!! Сигурно новата Хонда е американска разработка(АКУРА), и още не са се намесили, Ре сан, Жи сан, Гла сан,Ва сан и техните Катани да донаместят концепцията на ТЪПИТЕ АМЕРИКАНЦИ :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...