Jump to content
Dragi4

Облекчения за акциз

Recommended Posts

До преди да влезем в Евро съюза има6е закон който позволява6е на Бг граждани живее6ти в 4ужбина и притежава6ти кола пове4е от 6 месеца да могат да си я регистрират в Бг без да пла6тат мит акцизи....при условие 4е декларират 4е няма да напускат границите мин 6 месеца и не могат да продават автомобила....Та въпроса ми е сега какво е положението, Българин с двойно гражданство който изка да си регистрира неговата си кола в България която в слу4ая 6е е акцизна ква е играта :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest go6i11

абе ДРАГО не съм напълно сигурен но това нещо го обсъждахме с братлето и маи все още е в сила но за всеки случаи трябва да се произнесе некои митничар

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Това е акцизния калкулатор, за съжаление обаче никъде не виждам да има облекчния, дори в нормативната уредба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е ясно че акциз няма да плащам...ако няма облекчения ще си е с Английските табели и тва е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Живо ме интересува и мен същият въпрос, но за кола от Америка. Много бих бил признателен, ако някой има представа и сподели как стоят нещата понастоящем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си зададеш въпроса към митницата тук Опитах да потърся из законите нещо, ама е невъзможно да се ориентира човек...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

та зна4и това е непроверена информация за кола от америкаможе да не се плаща мито и акциз само ако лицето е пребивавало повече от 6 месеца в УСА като се потписвала няква декларация че само тои и никои друг няма да управлява въпросния автомобил и няма да се продава а ще бъде за лично ползване така ------------ ТОВА Е НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Thanks Noodle,,пратих запитване :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драго, мисля че няма начин . Преди време се опитах да регистрирам едно S8,но не успях.казаха ми да си го карам с англииски нимера,понеже щом е рег. в англия а се кара извън страната, тоест в българия не се дължали никакви данъци и таксси в англия и не плащащ нищо освен застраховка в България

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за съжаление и в закона за акцизите не е опоменато, въпросното положение, мисля, че е нужно мин.6 месеца да се притежавал мпс-то, и да си пребивавал на територията на другата държава, после при вноса не би следвало да ти правят проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ок а да попитам ,на 1 френд 4и4о му живее в лас вегас и възможно ли е да му купи кола,независимо дали от там или от тук и да не се плаща акциз,щото мноо му се кара прелюд 2.2 в-тек?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и мен много ме интересува дали може да се регистриа кола от УСА. Сестра ми живее в Бостън от доста време и ако може да купи кола и след 6 месеца да ми я докара без да плащам мито, акциз и ддс на скапаната държава ще е супер.......Ако някой има информация, пишете в темата ..... Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...