Dragi4 1506 #1 Публикувано 21 Юни, 2008 До преди да влезем в Евро съюза има6е закон който позволява6е на Бг граждани живее6ти в 4ужбина и притежава6ти кола пове4е от 6 месеца да могат да си я регистрират в Бг без да пла6тат мит акцизи....при условие 4е декларират 4е няма да напускат границите мин 6 месеца и не могат да продават автомобила....Та въпроса ми е сега какво е положението, Българин с двойно гражданство който изка да си регистрира неговата си кола в България която в слу4ая 6е е акцизна ква е играта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest go6i11 #2 Отговорено 21 Юни, 2008 абе ДРАГО не съм напълно сигурен но това нещо го обсъждахме с братлето и маи все още е в сила но за всеки случаи трябва да се произнесе некои митничар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #3 Отговорено 22 Юни, 2008 Това е акцизния калкулатор, за съжаление обаче никъде не виждам да има облекчния, дори в нормативната уредба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #4 Отговорено 22 Юни, 2008 То е ясно че акциз няма да плащам...ако няма облекчения ще си е с Английските табели и тва е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Victor #5 Отговорено 22 Юни, 2008 Живо ме интересува и мен същият въпрос, но за кола от Америка. Много бих бил признателен, ако някой има представа и сподели как стоят нещата понастоящем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Noodle 1 #6 Отговорено 22 Юни, 2008 Може да си зададеш въпроса към митницата тук Опитах да потърся из законите нещо, ама е невъзможно да се ориентира човек... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
go6i11 6 #7 Отговорено 22 Юни, 2008 та зна4и това е непроверена информация за кола от америкаможе да не се плаща мито и акциз само ако лицето е пребивавало повече от 6 месеца в УСА като се потписвала няква декларация че само тои и никои друг няма да управлява въпросния автомобил и няма да се продава а ще бъде за лично ползване така ------------ ТОВА Е НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #8 Отговорено 22 Юни, 2008 Thanks Noodle,,пратих запитване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
oblaka 9 #9 Отговорено 22 Юни, 2008 Драго, мисля че няма начин . Преди време се опитах да регистрирам едно S8,но не успях.казаха ми да си го карам с англииски нимера,понеже щом е рег. в англия а се кара извън страната, тоест в българия не се дължали никакви данъци и таксси в англия и не плащащ нищо освен застраховка в България Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #10 Отговорено 23 Юни, 2008 за съжаление и в закона за акцизите не е опоменато, въпросното положение, мисля, че е нужно мин.6 месеца да се притежавал мпс-то, и да си пребивавал на територията на другата държава, после при вноса не би следвало да ти правят проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #11 Отговорено 24 Юни, 2008 ок а да попитам ,на 1 френд 4и4о му живее в лас вегас и възможно ли е да му купи кола,независимо дали от там или от тук и да не се плаща акциз,щото мноо му се кара прелюд 2.2 в-тек? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_Daniel 0 #12 Отговорено 25 Юни, 2008 ... и мен много ме интересува дали може да се регистриа кола от УСА. Сестра ми живее в Бостън от доста време и ако може да купи кола и след 6 месеца да ми я докара без да плащам мито, акциз и ддс на скапаната държава ще е супер.......Ако някой има информация, пишете в темата ..... Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове