Jump to content
Guest manniakk

Смяна на семеринг на скорости

Recommended Posts

Guest manniakk

Трябва да сменя един семеринг че ми тече масло от пръта за прувключване.

Публикувано изображение

Ей това 21 е. Въпроса ми е трябва ли да източа маслото на скоростната кутия и от къде става това :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да сменя един семеринг че ми тече масло от пръта за прувключване.

Публикувано изображение

Ей това 21 е. Въпроса ми е трябва ли да източа маслото на скоростната кутия и от къде става това :)

ако си от София утиди при омбре 50 лв.струва ремонта без да свалят скорости но ти си решаваш това е с части

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest manniakk

Ясно че няма да свалям скоростите. Аз и сам мога да го сменя. Бих отишъл при Омбре ама сервизите им са ми на другия край на София....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Имам абсолютно същия проблем :P но все отлагам решаването му.

Маслото се изтака (поне аз бих го източил :) )

Когато си под колата (с лице напред) от дясната страна на скоростите се вижда пробката за изтакане на маслото (гледай долната част на скоростите).

Публикувано изображение

Ще трябва да се справиш и с това:

Публикувано изображение

Не забравяй че някой части се заменят (щифта на лоста за скоростите "spring pin")

Успех!

Редактирано от emod
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest manniakk

91215-PL3-005 OIL SEAL (14X25X15) $6.09 90751-S04-000 PIN, SPRING (8X22) $1.8494109-20000 WASHER, DRAIN (20MM) $0.4794109-14000 WASHER, DRAIN PLUG (14MM) $0.24Ей това са нужните части. Сега ще видя ако от Бултрако не ми отрежат главата....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, пак не исках да пускам нова тема, а и тази можем да я допълним с повече информация, ако можете да отговорите на моите въпроси.Тъй като много хора пускат запитвания и след оправяне на проблема не дават информация за това как са оправили нещата, колко им е струвало и др, надявам се тук да допълня темата, когато си оправя проблема. На мен също ми се е омаслил маншона на същото място както и на колегата по-горе. Въпросите ми са:1. Когато ми сменят семеринга, трябва ли да заменят двете шайби на filler i drain plug-овете + spring pin-a? Този въпрос го задавам защото по принцип доста от майсторите мисля че избягват тези стъпки и заменят основните части. Ще повлияе ли по някакъв начин на скоростната кутия ако не се заменят (имам предвид течове)?2. Тъй като не знам кога е сменяно маслото на скоростната кутия а и без това май ще се наложи да го изтакат, съм решил да го сменя. Харесал съм един от двата продукта: YACCO BVX 1000 SAE 75W90 или YACCO BVX600 SAE 75W90 от представителството в Пловдив, цена около 24 лв на литър. Какво ще кажете?3. Някой ако знае по принцип колко струва тази процедура и ако е имал опит да сподели. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами масло MTF от Бултрако е 28-29лв/л., като се има предвид на колко хил.км. се сменя..... :rolleyes: няма място за чудене

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако маслото е със същия вискозитет, не виждам какъв е смисъла да се взима от Бултрако. Например в сайта на Мотул за моята хонда пише:

Manual Transmission

Best MOTYLGEAR 10W-40 1.8 - 2.2 L

Better GEAR 300 75W-90 1.8 - 2.2 L

Good MOTYLGEAR 75W-90 1.8 - 2.2 L

В мануала пише genuine Honda manual transmission fluid, което незнам как да го разтълкувам като SAE спецификация.

За останалите консумативи, някой да знае нещо? Сменяли ли сте такъв семеринг?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...