tass 21 #1 Публикувано 31 Май, 2008 Здравейте на всички. Моля, който има опит (и желание разбира се) да сподели какви добавки препоръчва за бензинов двигател. По конкретно двигателя е D16Y2 (ако това въобще е от значение). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa8o 63 #2 Отговорено 31 Май, 2008 Има добавки за почистване на дюзи , има добавки за повишаване на октановото число ... има 100 вида добавки - уточни се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tass 21 #3 Отговорено 31 Май, 2008 По-скоро ме интересуват тези за почистване на дюзите, но ще съм благодарен ако ми споделите и за тези които покачват октановото число. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #4 Отговорено 1 Юни, 2008 В ОМВ и ЩЕЛЛ продават такива добавки, лично аз редовно си ползвам от тези на ОМВ и съм много доволен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #5 Отговорено 1 Юни, 2008 Пробвай продукти на Бардал рейсинг, има всичко за което се сетиш.В Проспийд ще ги намериш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ma3x_143 #6 Отговорено 3 Юли, 2008 а да попитам на някои налагало ли му се е да по4иства дюзите и съответно, колата му по добре ли е вървяла?Мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #7 Отговорено 3 Юли, 2008 Желателно е поне на 10000 км да слагаш добавка за почистване на дюзите. Ползвам тези на ОМВ както бях писал по-горе и съм доволен. Добавката съдържа предимно метанол така че е безвредна а върши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #8 Отговорено 3 Юли, 2008 аз от добавки нищо неразбирам ама знам че метанола е силно отровен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
el niño 4 #9 Отговорено 3 Юли, 2008 Има едни на хапчета, едно хапче на резервоар, в опаковка са по 2. Забравих името, но ще проверя. За почистване ги дават, учудващото беше,че за дизел и бензин са енакви. Имаше различни за карборатор и инжекция. По време на употреба колата малко замалява на високи обороти (след 5000, незнайно защо), но драстично сваляше разхода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #10 Отговорено 3 Юли, 2008 Желателно е поне на 10000 км да слагаш добавка за почистване на дюзите. Ползвам тези на ОМВ както бях писал по-горе и съм доволен. Добавката съдържа предимно метанол така че е безвредна а върши работа.колега аз откакто имам тази кола съм изминал около 13000 км и не съм слагал никакви добавки. колата се държи перфектно, вървежа е учудващ за този двигател (нали все пак е хонда ) обаче имам един проблем.. разходанезнам дали е висок или хората които пишат във форума малко преувеличават, но немога да си обясня как на тях им харчи 8/100 в София, а на мен ми харчи 9.5 - 10 /100 в Ямбол ?! по принцип не обръщам много внимание на това щото пък аз си я понастъпвам..ако наистина са напълно безвредни тия добавки бих се престрашил да пробвам. аз по принцип изобщо не вярвам на такива "(повишавания на октановото число" и "сваляне на разхода" за 5лв бутилчица ама все пакби ли написал каква точно марка и модел слагаш ти и цената му каква есори че малко се отклонихме от темата, но се надявам и на други да им е полезен отговора на моя въпрос ;)10х Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #11 Отговорено 3 Юли, 2008 .......Тука говорим за колата не за нас, ама ако си решил да я пиеш тази добавка наистина ще се поотровиш лекоStancho аз ползвам предимно добавката на STP за почистване на инжектори. Има я в ОМВ и струва към 18 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PROf1t 2 #12 Отговорено 3 Юли, 2008 До сега съм използвал добавки само на LIQUI MOLY и съм малко или много доволен. Точно за октаново число и за почистване на дюзи (за бензинови ДВГ) не съм използвал, но мисля, че това са артикулите, които търси колегата.octane plus артикулен номер по LIQUI MOLY № 1876 / 2529 injection reiniger пак по LIQUI MOLY № 5109 / 5110 Артикулните номера са два по два и от тях зависи развасовката, в която се предлагат добавките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #13 Отговорено 3 Юли, 2008 благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers #14 Отговорено 3 Юли, 2008 преди няколко години като си бях купил 1вата хонда/прелюд/ и купих червен редекс май така беше отлична добавка за почистване на двигателя/инжекцията/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa8o 63 #15 Отговорено 3 Юли, 2008 аз съм ползвал добавка за повишаването на октановото число дават я 104 + октана, тука никой не говори за понижаване на разход защото който я ползва отива да се гони и там разхода не е интересен има доста осезаем ефект като колата на празен ход не пада под 1000 оборато и се стряска много ( а аз разлика във вървежа между 95 и 100 октана не правя) така че мисля ще има голям ефект за някой Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stancho #16 Отговорено 3 Юли, 2008 аз съм ползвал добавка за повишаването на октановото число дават я 104 + октана...а тя е ?казвайте марки бе колегида може като чете темата някой следващ потребител да му стане ясно (тази марка е хубава за това, а онази за онова)и ще се получи една полезна тема със сигурност има доста като мен които не са пробвали добавки и ще им е от полза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa8o 63 #17 Отговорено 3 Юли, 2008 Бардал мисля че беше марката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NPN 11 #18 Отговорено 3 Юли, 2008 Аз използвам RedEx за бензинови двигатели и съм много доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rocko 0 #19 Отговорено 4 Юли, 2008 Stancho само да ти споделя на мен в София никога не ми е давала 8 разход,а извънградско около 6 като не карам с повече от 3500rpm.Вече не обрщам внимание на такива писаници. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doctorvlad 0 #20 Отговорено 8 Юли, 2008 Аз ползвах продукт от тази марка тук. Ползвам го от много време на всеки 10000 км. Винаги слагам тези двете за инжектори и общо почистване. Много съм доволен. Ако имате възможност опитайте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest activity #21 Отговорено 8 Юли, 2008 и аз мисля сега да си купя от бензиностанцията интересува ме за почистване на инжекторите ,защото имам един който "май" е запушен , видях ,че едно шишенце от 350 ml. се разрежда в 60 литра бензин като процедурата се повтаря и след 2000 изминати км. , също казват ,че трябва се изцеди докрай и след това да се налива чист бензин. иначе едно такова има на EKO и на OMB на марката Cyclon и струва 11 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #22 Отговорено 8 Юли, 2008 колега activity аз като чета вече няколко мнения имаше положителни за Redex и мисля на тях да се спра на ОМВ в Ямбол са по 17лв за инжектори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове