Jump to content
Rocko

Одраха ме на паркинг!?!

Recommended Posts

Ситуацията е следната,на паркинга пред офиса един **** ме одра отзад по бронята,пича ми даде визитка и ми каза че ще оправим нещата през застрахователите.Въпросът ми е кво да правя сега,само да спомена че имам пълно каско?Да се обаждам на застрахователите или тоя пич да го търся,а ние работим в една и съща сграда?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ситуацията е следната,на паркинга пред офиса един **** ме одра отзад по бронята,пича ми даде визитка и ми каза че ще оправим нещата през застрахователите.Въпросът ми е кво да правя сега,само да спомена че имам пълно каско?Да се обаждам на застрахователите или тоя пич да го търся,а ние работим в една и съща сграда?

Тъй като щетата е малка звънни на застрахователя си и го питай за най-лесния начин!Иначе трябва протокол от Кат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лош късмет, ама нищо - здраве да е!Аз бих се обадил на застрахователите, щото през тях ще става работата. А и като човекът ти е дал визитка, значи имаш контакт с него, ако се наложи нещо от негова страна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако отидеш при застрахователите без него и им кажеш, че имаш щета на паркинг ще те оценят по експертна оценка, което не е най-благоприятния начин за теб, освен ако колата ти не е 3 до 5 годишна! Щом човека ти е предложил да оправите работата пред застрахователя, взимате и попълвате неговия двустранен протокол по гражданската му отговорност (ако няма такъв отива и си взима от неговия застаховател), взимате номер от КАТ по телефона (ако си от Пловдив мога да ти го кажа кой е), като им казвате, че е станало ПТП, няма пострадали хора и други щети, освен по твоята кола и сте се разбрали за щетата да е с двустранен протокол и отивате при твоя зстраховател с колите, за да ви снима ситуацията как е станала и опишете събитието! (Важно е да попълните протокола в деня, когато ще ходите при застрахователите и номера от КАТ да са от същия или предния ден примерно решавате, че е днес и действате по описания начин) След това застрахователя ти завежда регресна щета към неговия застраховател (без последствия за другия шофьор) и по-този начин не ти пипат твоето КАСКО, пращат те в доверен сервиз с който имат сключен договор и не плащаш нищо или в най-лошия случай ще ти изплатят щетата по фактури за 15 работни дни! Айде успех ! :)П.С. Мисля че БулИнс и Лев Инс не приемат двустранни протоколи, а само актове от КАТ!

Редактирано от Olmy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Olmy

Ето още малко инфо ТУК, за това как се действа при щета с използване на двустранни констативни протоколи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rocko

Olmy имаш една голяма и студена бира от мен,мерси много!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Big Blonde Wolf
Отговорено (Редактирано)

Аз не съм съгласен, че експертната оценка не е най-добрия вариант. Ликвидиране на щета в доверен сервиз в момента е пълна лудница, очаквай да нямаш кола две седмици до два месеца. Очаквай и изпълнения от типа на "чакаме нова броня" и "Парите от застрахователя свършиха, доплати 200лв за боядисване" за някоя драскотина.Щом е за одраскано - отиваш при застрахователя и завеждаш щета на паркинг - не ти трябва КАТ, свидетели или другия участник. Вземаш парите и си оправяш колата където сметнеш за добре. Пълното каско си си го направил точно за да няма ситуации тип "Аре ше се разбереме"

Редактирано от Big Blonde Wolf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...