outoflimit 2 #1 Публикувано 7 Май, 2008 Твърдо съм решен да си взема сивик. Въпроса е да намеря подходящата.Та по същество. Харесах си една 6та генерация 1.4i-16v 90к.с. някой може ли да ми каже какъв разход дават градско и извънградско и евентоално какво по специално да гледам като я копувам, слабите и страниБЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hans 1 #2 Отговорено 7 Май, 2008 SEARCH 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svetliovelichkov 0 #3 Отговорено 7 Май, 2008 на мен ми дава разход извънградско 6/100 а градско 8/100км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_huliganka 1 #4 Отговорено 7 Май, 2008 ползвай тези два линка, със сигурност ще намериш доста инфо, ако се поровиш малко http://forums.hondabg.com/index.php?act=Searchhttp://www.google.com/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #5 Отговорено 7 Май, 2008 макар и да има вече такава тема ще кажа моя разход колкото съм могъл да го засечаградско 7-8 л/100 км. ако нея настъпвам иначе с яко газ разхода нети мърда под 10-11 градскоизвънградско разхода е около 6.5-7 л/100 км. аз лично на празен резервоар сипах от ОМВ за 20 лв. 8 л. бензин ОМВ Супер 100 и минах 120 км. само градско в София.Това е разход от около 7 , но ако я настъпвам тези 8 литра ги гори и за 60 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
outoflimit 2 #6 Отговорено 7 Май, 2008 Благодаря за инфото!общо взето между 7 и 10 градско.Незнам при другия двигател 1.4и 75 к.с. дали ще има чувствителна разлик в разхода, щото намерих и една с по слабия двигател и общо взето още незнам на коя да се спра, не че разхода е най-важното но за мен има все пак значение.А иначе някой съвет за усобенностти при огледа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #7 Отговорено 7 Май, 2008 Благодаря за инфото!общо взето между 7 и 10 градско.Незнам при другия двигател 1.4и 75 к.с. дали ще има чувствителна разлик в разхода, щото намерих и една с по слабия двигател и общо взето още незнам на коя да се спра, не че разхода е най-важното но за мен има все пак значение.А иначе някой съвет за усобенностти при огледа нети трябва по слаб , разхода няма да падне на 3-4 л. даже да ти кажа ,че по мощните двигатели в известна степен са по икономични.А и не разхода на бензин може да плаши ами цената му.Това си е един нормален разход просто цената от 2.30 лв./литър е малко стряскащо за средна заплата от 400 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
outoflimit 2 #8 Отговорено 7 Май, 2008 да прав си . именно това ми беше въпроса да не се окаже че по-мощната ще гори същото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #9 Отговорено 7 Май, 2008 гледай да е японка тоест VIN-а трябва да започва с J - Japan , да не е удряна сериозно , поне аз хонда която да не е удряна още несъм виждал явно са много бързи виж радиатора дали има вода , повози се малко и виж пак дали си е на мястото защото аз щях да си купа една toyota corolla 1.6i която освен бензин гореше и масло и вода колометрите неги гледай ако не е превъртена тук в БГ 100% е въртена откадето е докарана и не гледай спортните волани защото те прикриват старият който явно е бил през разпадане от малкото километри който показват превъртения километраж това е от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
outoflimit 2 #10 Отговорено 7 Май, 2008 Мерси много за съветите! Само за това колко е удряна незнам как ще се разбере, освен ако не е усукано купето или криви греди.След челен удър май е най-трудно да се разбере Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ivoto #11 Отговорено 7 Май, 2008 Ако става въпрос за японското изпълнение с три врати 90 к.с. ето му ТТ данните. А в този сайт можеш да видиш и сравниш и с други модели на Хонда и не само.Заслужава внимание и японското изпълнение с три врати 1,5 iLS 114 к.с. Той е икономичен колкото и 90 к.с., че може би и по-икономичен.Аз имам японско изпълнение с три врати 90 к.с. от 1998 г. и разходът е при нормално шофиране и без климатик: 6 л./100 км. извънградско при 100-110 км./ч. и 8-8,5 л./100 км. градско - София. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ursus #12 Отговорено 8 Май, 2008 (Редактирано) Айде пак почнахме да се надлъгваме......... Хора недейте-защо си мислите ,че колите Ви харчат толкова малко бензин?!Моята хондичка,която е мнооого наред харчи 10л градско/П-в/ както и да я карам .И това ме кефи Кви са тиа хонди дето харчат 7-8 литра не знам. Редактирано 8 Май, 2008 от ursus Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hans 1 #13 Отговорено 8 Май, 2008 колега не се ядосвай и аз това се опитвам да им обясня от бая време ама....моя акорд харчи 15 газ градско и ме кефи, просто знам че това е реално, нека се надльгват и да си вярват..... ама дайте наистина да ги спрем тия ненужни никому теми за тоя шибан ,относителен,градски, селски и прочие скапан разход...!!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ursus 2 #14 Отговорено 9 Май, 2008 колега не се ядосвай и аз това се опитвам да им обясня от бая време ама....моя акорд харчи 15 газ градско и ме кефи, просто знам че това е реално, нека се надльгват и да си вярват..... ама дайте наистина да ги спрем тия ненужни никому теми за тоя шибан ,относителен,градски, селски и прочие скапан разход...!!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Miroslav.Ivanov 0 #15 Отговорено 9 Май, 2008 (Редактирано) Еми ursus при тоя разход май не ти е много наред колицата . Аз съм с японската 1.5 114 кс. VTEC-E и разхода ми в София е 7 - 7.5 при нормално каране, а извънградско между 4.5 - 7.5 според средната скорост. За прост пример ще посоча 2 от многото ми замервания.Сипах 50 лева 95 на 2.12 литъра (светеща лампа) и изминах 350 км. в София (до лампа) максимално икономично каране - ти си го смятай колко е По празниците сипах 80 лева на 2.18(светеща лампа) - изминах 500 км. извън града (включаеки магистралата на Витиня със скорост 140) и 147км в София до лампа = 647 км. - пак ти си го смятай.Успех с избора на колегата.На който не му се вярва нека провери на какъв принцип работи VTEC-E и да се разрови за D15Z6 и D15Z1 Редактирано 9 Май, 2008 от Miroslav.Ivanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest honda_huliganka #16 Отговорено 9 Май, 2008 принципа на светещата лампа е абсолютно грешен за измерване на разход! на мен понякога ми светва като останат 10 литра, следващия път на 6 литра и т.н. Единствения начин за приблизително измерване на разход е с пълнене догоре и след определени км пак до горе по възможност на същата бензиностанция /и колонка даже/Абе и аз съм с 1.5 114к.с. ама 7.5/100 в софия само по празници когато няма движение...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lordross 0 #17 Отговорено 9 Май, 2008 Ето тука си имам статистика много точна от 07.11.2007. Не спорете, а замервайте http://www.spritmonitor.de/en/detail/212925.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivoto 0 #18 Отговорено 9 Май, 2008 (Редактирано) По спецификация за Сивик D14A4 (нов) се дава среден разход (смесен - градско и извънградско) 6,6л./100км., така че 6л./100км. при пробег София-Ботевград-София при скорост 100-110 км./ч., 1 човек в колата, нормални гуми, (надявам се добро техническо състояние) и без много "екшън" е нормално. Разходът съм го замервал "пълно-пълно" (до автоматично изключване на колонката) на една и съща колонка с що-годе добър бензин.Естествено това не е най-точният метод за измерване на разход, но е по-добър от някои други споменати по-горе. Ако някой иска да си измери точно разхода, най-добре е сам да си пълни резервоара "до горе", т.е. докато види нивото на бензина в гърловината на резервоара и запомни докъде е. После пак същата процедура и цифрата ще е налице.Когато още се колебаех между Мазда 323, Нисан Алмера и Хонда Сивик, относително по-ниският разход при Хондата също донякъде беше от значение за избора ми. Единствената ми забележка досега към Хондата е ниският клиренс 110 мм. а при Мазда 323 и Нисан Алмера е 130 мм.При Сивик 7 генерация клиренсът вече е 150мм. Редактирано 9 Май, 2008 от ivoto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hEka 11 #19 Отговорено 15 Май, 2008 колата сам си я зареждам до горе докато бензина стигне до клапата... д14а4 пловдив градско в момента 7,5л и тва е реалния разход ... миналото лято до русе ходих с момата и малко багаж на 5,9 ми падна, по магистралата със скорост между 150 и 180 отиване и връщане до софия и още 150км градско ми даде 7,5.... максимума който ми е харчила беше миналата зима с много ръчкане и каране на малки разсояния 10/100 един единствен път иначе до 8,6 стигна тая зима макс... и пак повтарям, че резервоара се пълни до самия макс от мен на всяко зареждане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al bundee 0 #20 Отговорено 17 Май, 2008 Здрасти аз от 2 месеца карам английски сивик, значи пак на прнципа със зареждане до пълен резервоар в града за около 350 км ми даде 8.25 в София на късо разстояние всеки ден, и ходене до Варна и обратно 6.4 със доста настъпване по магистралата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al bundee 0 #21 Отговорено 17 Май, 2008 значи относно машината - засега съм доволен от нея предвид на това че я сравнявам с БМВ (но не съм сектант пораснах вече), абсолютно практична машина за в града въпреки че и на дълго няма проблеми , вози добре и разхода е добър. Проблем е че не е шумоизолирана добре но на мен не ми пречи и ми и е малко слаба въпреки че динамиката е много добра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fena_B16 5 #22 Отговорено 15 Юни, 2015 Здравейте Колеги Искам Да ви попитам днес си взех хонда сивик 1.4 75 коня та въпроса ми е пълна игла ли е колата защото едни ми викат че е пълна инджекция а други не понеже не разбирам много и искам да ми кажете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове