Jump to content
Guest biser1970

Проблеми - светва зелена лампа

Recommended Posts

Guest biser1970

Колеги, имам следния голям проблем. Колата ми е Хонда Сивик VTEC 1.5 - 96 г.При определени обороти на 3,4 и 5 скорост светва зелена лампа икономик. При светването на лампата двигателя започва да прекъсва. Ако се даде рязко газ, двигателя придърпва и след това се стабилизира. Това го прави постоянно.Моля, който има информация да помогне. Предварително благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, имам следния голям проблем. Колата ми е Хонда Сивик VTEC 1.5 - 96 г.При определени обороти на 3,4 и 5 скорост светва зелена лампа икономик. При светването на лампата двигателя започва да прекъсва. Ако се даде рязко газ, двигателя придърпва и след това се стабилизира. Това го прави постоянно.Моля, който има информация да помогне. Предварително благодаря!

зелената лампа би трябвало да индикира влизане в икономичен режим - щом има проблем тогава, може би нещо свързано с икономичната гърбица на витека?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зелената лампа би трябвало да индикира влизане в икономичен режим - щом има проблем тогава, може би нещо свързано с икономичната гърбица на витека?

Можеш ли да дадеш малко повече инфо за тази гърбица, че не съм много в час. Ще съм много благодарен. Ходих до какви ли не майстори, и никой нищо не можа да направи :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пиши откъде си!Погледни в сервизи и магазини - има няколко адреса на сервизи, където се занимават само с Хонди и могат да ти помогнат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пиши откъде си!Погледни в сервизи и магазини - има няколко адреса на сервизи, където се занимават само с Хонди и могат да ти помогнат

От Враца съм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Вероятно е да имаш проблем с V-tec-а . Надявам се да не те пратя за зелен хайвер , но опитай за начало с проверка дали ти работи клапана . Това става като подадеш 12V на единичната жичка . Ако всичко е наред би трябвало двигателя да промени начина си на работа . Другото което ми хрумва е дали стига ток до там , когато би трябвало да се включва .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest biser1970

Вероятно е да имаш проблем с V-tec-а . Надявам се да не те пратя за зелен хайвер , но опитай за начало с проверка дали ти работи клапана . Това става като подадеш 12V на единичната жичка . Ако всичко е наред би трябвало двигателя да промени начина си на работа . Другото което ми хрумва е дали стига ток до там , когато би трябвало да се включва .

Ще проверя това, което казваш и ще пиша какво е станало.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако VTEC клапана не отваря няма да има мощност на високи обороти, най-добре отиди при майстор който разбира от Хонди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Вероятно е и колегата Keel да е прав . Просто не съм наясно икомоничните Vtec-и точно как работят . Дали имаш подадено напрежение във втек клапана при икономичен режим или след като излезеш от него . Ако е 2рото , вероятно не е проблема във втек-а , щом казваш че колата се оправя .

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...