Jump to content
Guest wwwolfish

Колебание на оборотите при отнемане на газта

Recommended Posts

Guest wwwolfish

Понякога забелязвам, че като изфорсирам колата на свободна и пусна педала на газта, за секунда оборотите падат под нормалните за свободен ход и след това за кратко време се възстановяват.Случва се понякога и след като карам и изключа от скорост.Нормално ли е ?Мерси .Двигател Д16А8.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rocko

да не би да си на газ случайно,ако е така смени въздушния филтър,но не е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest wwwolfish

Разбрах,че някакво моторче за празния ход и дроселовата клапа имали отношение към проблема.Трябвало да се чистят. Ако там е проблема защо го прави само по някога и то само при цитираните условия?Не може ли с някаква добавка за бензина?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема ми го прави само когато запаля колата ако е гореща.И след 1 мин. се оправя.След тва си кове оборотите на празния ход точно както си трябва.Ако загася колата и я запаля след 5 мин. пак ми прави проблема-падат оборотите за секунда и след това се нормализира(това в продължение на 5 мин.). След това всичко е ОК.А ако я запаля студена-никви проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нищо и няма на колата. скачай спокойно на газта! нормално е това. пак зависи до колко ти падат оборотите и колко бързо се качват. ако почва да се дави нещо, да се тресе или да гасне, тогава вече имаш проблем. ако обаче това което се случва го регистрираш само на оборотомера и по никакъв начин не пречи на карането, не му обръщай внимание.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нищо и няма на колата. скачай спокойно на газта! нормално е това. пак зависи до колко ти падат оборотите и колко бързо се качват. ако почва да се дави нещо, да се тресе или да гасне, тогава вече имаш проблем. ако обаче това което се случва го регистрираш само на оборотомера и по никакъв начин не пречи на карането, не му обръщай внимание.

Не го регистрирам само по оборотомера.Цялата кола се разтриса за малко,когато паднат оборотите.Мисля,че се задълбочава и ще дойде момент когато ще угасне.За тва искам сега да реагирам,ако мога да мина само с почистване или нещо елементарно,отколкото след това да сменям цели части.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tazzz

И на мен ми се е случвало, но нали не ти загасва? Може да е и от бензин, все пак не забравяй с какви мизерии пълним колите :dry: , а се оправя това с малко центровка и разбъзикване, не трябва да те притеснява! Ако се задълбочи и загасне, отиди на сервиз, но се съмнявам да стане така! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се е случвало, но нали не ти загасва? Може да е и от бензин, все пак не забравяй с какви мизерии пълним колите :) , а се оправя това с малко центровка и разбъзикване, не трябва да те притеснява! Ако се задълбочи и загасне, отиди на сервиз, но се съмнявам да стане така! :)

прав е колегата в момента нямаме много добри специалисти по-добре си я караи така дано не обидя някои :P;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дебитомер :lol:

този мотор има ли дебитомер? И защо прави проблема само при описаните ситуации..Ако нещо се е развалило,не трябва ли постоянно да падат оборотите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема ми го прави само когато запаля колата ако е гореща.И след 1 мин. се оправя.След тва си кове оборотите на празния ход точно както си трябва.Ако загася колата и я запаля след 5 мин. пак ми прави проблема-падат оборотите за секунда и след това се нормализира(това в продължение на 5 мин.). След това всичко е ОК.А ако я запаля студена-никви проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

никой ли не може да даде предположение адекватно на описания проблем...притеснява ме това,че го прави само при описаните условия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

никой ли не може да даде предположение адекватно на описания проблем...притеснява ме това,че го прави само при описаните условия

освен да ти кажа че не си сам :rolleyes: след безброй смени установих че е комплексен проблем, и по малко се подобрява след поредната част (делко, свещи, EACV, кабели, акумулатор, сичките филтри, почистване дросел, смяна ина антифриза и неговите мехурчета и т.н.). може да е по вакуумите, катализатор, само това не съм гледалоще се случва да ме изненада със същото като твоя проблем. ама сега например, при пропадане съм сигурен че няма да изгасне, това го реших с делкото. безкрайна епопея...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gin

ами не знам тогава. аз моето съм си въобразил че го прави на влажно, но вече се чудя дали не си измислям. другото съвпада съвсем точно.... отнемане на газта в движение, на място по-рядко...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мене това (или подобно - вече не помня) го правеше, преди да си почистя дроселовата клапа от полепналите боклуци. Най-лесно се прави с парцалче, намокрено с коресилин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на дроселовата клапа има една машинка за оборотите на празен ход може тя да се е преебала :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко се е преебало нещо не трябва ли да прави проблема постоянно ,а не само при запалване на загрят двигател и то само в продължение на 2 мин>.?Тва според мен е добър ориентир за хората които разбират да се произнесат по въпроса. Трябва да има няква конкретна причина свързана с температурата на двигателя и режима на стартиране на топъл двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чел съм при колеги от други форуми,че колите им имат системи за вентилация на бензиновите пари в резервоара и съответно някакъв клапан за това,коъто ги отвейда към двигателе.Ако има запушване е било твърде вероятно да прави проблем с празния ход. Имат ли хондите такива системи или при тях по друг начин е решен този проблем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...