Jump to content
Guest civic 1994

Ръчната спирачка не държи

Recommended Posts

Guest civic 1994

Здравейте, вчера ходих да ми балансират гумите и установих, че ръчната спрачка на лявото колело въобше не държи. Накладките са сменяни преди един месец, така че според мен не може да е от тях. Иначе на дясното колело ръчната е перфектна. Има ли логика в това? Едната да държи, а другата не?Първо помислих че жилото е разхлабено, а другото е стегнато но двете жила са еднакво стегнати.Затова търся помош от вас Honda civic хечбек 1994, 1.5куб., 90к.с., EG4.Благодаря предварително на всички.P.S. Прегледах темите, но не можах да открия нишо за този смешен за по запознатите колеги проблем, но за мен си е проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този който ти е сменял накладките не си е свършил работата !!! Ходи при него да си я довърши :( При смяна на накладките на барабаните има едно винтче , което се завива , за да се приберат челюстите !!! При слагането на новите накладки то се завива и ако е презавито самите накладки недостигат до барабана и съответно не хващат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic 1994

А възможно ли е накладките на едното колело да са повече изтъркани от накладките на другото колело (говорим за задните)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

А възможно ли е накладките на едното колело да са повече изтъркани от накладките на другото колело (говорим за задните)?

Нали са чисто нови ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ми казаха като я купих знам ли? като отварях барабана имаше хляб във тях та затова.А може ли проблема да е в цилиндърчето и ако е там как да разбера или самите целюсти да са задържали?Сега през почивните дни ще се занимавам с това. Ще мога ли да ти пиша лично ако установя нещо и да ми дадеш съвет ще извиняваш но само в краен случай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и от цилиндърчето да е , някъде да е блокирало , но би трябвало да блокира ако стои сухо или гумените маншончета не затварят добре , при такива случаи трябва да губиш течност или като отвориш барабана да забележиш омасляване :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...