Jump to content
stanislav_stz

Измиване на двигател

Recommended Posts

Добър вечер! Заглавието на темата говори достатъчно за това, което ме интересува. От доста време се точа да отида на измиване на двигател, но ми вкараха едни филми, че можело да стане някакъв фал и то сериозен. Има ли наистина риск? Все пак ако има такава опасност, защо по автомивките има такава опция?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се препоръчва за японски коли... не знам защо, явно след това тряа доста време да съхне... Аз моя съм го мил и нямаше ядове, но все пак е риск...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Sa8o

Ако си запалякно хващаш парцалчето, придружено със спирт или нафта или нето почистващо, после WD-40 за гланц, блясък и защита от замърсяване и си готов (тествал съм го за около 3 часа мотора лъсна до неузнаваемост) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уфф 1 фр така беше измил акордче че после големи ядове докато исахе ;)иначе като исахна сичко си бесхе ок

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изолираш си дистрибутора , алармата , акумулатора , бушоните и каквото друго прецениш на място . Миеш .... избутваш я на слънце , забърсваш с парцал където е останало вода .... чакаш 30 минути да изсъхне всичко и изхвърчаш ;) . Най-триковия момент е да избереш хубав слънчев ден ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си запалякно хващаш парцалчето, придружено със спирт или нафта или нето почистващо, после WD-40 за гланц, блясък и защита от замърсяване и си готов (тествал съм го за около 3 часа мотора лъсна до неузнаваемост)

;)

Предложението ми се вижда доста примамливо. Аз просто не знаех с какво да го мина, че то наистина много сажди и история и не знам с какво да подходя. Но пък щом спирта става, купувам една дамаджана и се захващам този уикенд. Относно WD-40, посетих сайта им и разгледах продуктите им. Можеш ли да ми препоръчаш нещо конкретно, нещо което си използвал?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Набарах БГ сайт, то било един продукт, с множество функции. Извинявам се за просташкия въпрос!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не ходи на автомивка да ти го мият! Или ака ходиш си приготви поне 90лв за ремонт на динамо , реле и се огледай след това за откачени кабели и маркучи от струята :angry: Изобщо не давай на друг да върши такова нещо по двигателя ти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже гледам че си с двигател като моя, да ти кажа че и да го измиеш, кефа няма да продължи дълго, пак ще си стане какъвто го гледаш сега :angry: съдбата на печките...:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не ходи на автомивка да ти го мият! Или ака ходиш си приготви поне 90лв за ремонт на динамо , реле и се огледай след това за откачени кабели и маркучи от струята :angry: Изобщо не давай на друг да върши такова нещо по двигателя ти.

Абсолютно същата история стана скоро, само че с едно Volvo. Мислех че е прецедент, някакво рядко изключение, но явно наистина не си струва! Бе хващам парцала и спирта и почвам. Стига с тоя мързел!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:Katsko: прав си и то много :angry: Все пак, ако пробвам с препарата който предложи колегата :sa8o: може да постигна нещо по-трайно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миенето на двигател не се препоръчва за никоя марка автомобили. Лично моя съм го мил аз с водоструйка но много внимавах къде пръскам. Затова по-добре не ходи на автомивка а и честно да ти кажа няма смисал да го миеш. Моя го мих защотот го олях доста с масло и за да не мирише след това като загрее го измих. Не съм имал никакви проблеми но го мих внимателно и доста чаках да изсъхне след това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

До сега съм нямал Хонда на която да не съм измил мотора и изоб6то вси4ко под капака, да 4укна на дърво никви грижи.MAFRA имат страхотен препарат за двигатели

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя двигател го мия редовно на двора с водоструйката и нямам никакви проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То явно работата опира до там, че зависи къде ще попаднеш. В предвид информацията която събрах, не ми се рискува. 2-3 часа труд, та дори и напразно не ми пречи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателите не е ли по-добре да се мият с ПАРОструика? Гледам колегите тука споменават водоструики и препарати. С пароструиката високата темперетура не сваля ли по-лесно мазнотията и мръсотията?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Barba

има един предарат MEGLIO се казва има го във всеки магазин за перилни предарати.представлява обезмаслител и мноо добре по4иства то4но този вид мърсотия,напръсквате и после с мокър парцал...вси4ко пада аз съм много доволен. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм доволен от продуктите на MAFRA много са добри ! Не само за препарата за двигатела , а и за премахване на лепило от стикери по боя стакло и т.н и имат още доста голям избор .. успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

клени , моля те само не продължавай да го правиш с водоструйката, че тръпки ме побиват :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...