Jump to content
2GOOD

Нов ГОРД собственик на Хонда

Recommended Posts

Здравейте,

Така стана, че взех колата на profile, историята е следната: Сестра ми от сумати години ми надува главата искам Хонда искам Хонда ама да е Сивик ама и т.н. и като я видях и като ми каза паричките се навихме и я взех за нея. А момчето го познавам от работа т.е. обявата не съм я видял от форума. Проблема е, че аз карам една фиестичка и сега като се качих на хондата въобще не ми се дава на систер-а ама нали и е мечта :censored: Иначе колата си има доста забележки.... и сега и е стягам, така че тя да може гордо да се мота по софийските улици.

На кратко колицата е следната:

Honda Civic 1.5 94' SOHC VTEC-E 90hp 16 клапана (D15Z1)

Искам да ви помоля за малко съвети, че съм абсолютно нов тук, значи колата я взех със следните проблеми:

1. Пукнато предно стъкло - Сменено 164лв. Атовстъкла Кобра - Бургас.

2. Преден десен калник е леко осуркан - ама май така ще кара сестрата докато се научи.

3. На таблото (с оборотомер) я няма стрелката за горивото (много неприятно), но гледам че "profile" е търсил следното в тема тук: "прибора за маслото и бензина на табло с оборотомер" - какъв е този прибор за маслото - моето фордче няма такива екстри :dry:

4. По таблото май не светят всички лампи - това което забелязах е десен мигач - като го разглобя за стрелката ще видя и ще пиша. Има ли начин за проверка един вид ТЕСТ на таблото?

5. Жабката няма пластмасовото лостче с което се отваря и съответно отварянето е цял ритуал - като сейф е :) ако някой каже от къде мога да си взема вратичка или само тази джаджа ще съм му много благодарен.

6. Задната броня е леко пукната - ама ще я залепим :)

7. На задното стъкло където се хващат амортисьорите едното ми се отлепи - той явно го е залепял некачествено - ще пробвам да го почистя и залепя наново с някакво качествено лепило, но ако не стане от къде мога да си намеря такова - гледам че е на винт и се сменя само то или то и ябълката.

8. Задната кора е някаква Custom, не сам я огледал обстойно още, но е дървена, с накичени колони по нея, филтри някакъв правен усилвател и какво ли още не иначе се чупи на две и има лостче да се вдига цялата - но е мнооооогооо грозно и ако не реша да я сменям с оригинална (на която ще трябва да правя дупки за колони че систер-а трябва да бичи здраво ParadiseLost) ще търся тапицер да поочовечи малко. Въпроса ми е каква тапицерия да сложа там, че да не се отразява като се гледа на огледалото за задно виждане - дали някой е правел подобно нещо.

Гледам, че той е търсел и трета врата на багажника - каква е тая работа и трета ли има ?!?!#!@$? ...нали стаклото нагоре, другото надолу и какво още !? (това японеца мисли по друг начин)

Колеги, незнам дали точно така се казват нещата, които търся и ще ви помоля да ми помогнете да ги систематизирам в една тема която да пусна в раздела Купувам, че за две-три седмици трябва да и е направя и да стане с по-приличен вид, все пак е за момиче при това заклет фен.

P.S.

===

Ако на тази тема мястото и не е тук, моля да ме извините!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колега за избора! Това са дребни кахъри , не се тревожи за кратко колата ще стане като нова и ще забравиш всичко това! Огледай се в обявите за купува/продава части там има всичко от което се нуждаеш , а и не вярвам да са солени цените , нали все пак сме колеги :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде честито и от мен.........или по-скоро честито на сестра ти :dry:! А за проблемите не бой се тъкмо като ги отстраниш всичките ще заобичаш Хондичката още повече :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! Много и безаварийни километри! Много се радвам, че вече има много момичета с хонди :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, отличен избор. колицата си е екстра. Едно по едно ще отстраниш проблемите. И тогава хич няма да ти се иска да и слизаш. И май фордчето ще се превърне в Хонда. :dry: Лампите по таблото се проверяват като се премерят с мултицет например. Ако е изгоряла, сменяш и не се плашиш. Със стрелката ще е малко по трудно и ще трябва много да внимаваш. Има колеги които имат много опит, особено тези с плазмени километражи. Нека те да те посъветват по точно.Да си я кара сестра ти със здраве. Предполагам че ще е като при повечето колеги, колкото повече я караш - толкова повече я обичаш. :censored:

Редактирано от Stefan Milev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragonfly

Честито и от мен, а това за фиестичката еми нормално е според мен :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda_Racing

Честито ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg

Честито и от мен,аз познавам prolile и доста сме човуркали по колите заедно,даже сме ги пробвали един двапъти,като изклиуча това тази хонда е карана почти изцяло в икономичен режим като повечето проблеми за които пишеш са си дошли с колата.Идеята с която тои си взе тази кола беше да я стегне но така или иначе не стана ,пожелавам ти да успеш и да я направиш по твои вкус. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Е чистито и от мен колега да те радва мног колицата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланията колеги, много сте готини... имам регистрации в много форуми като цяло и съответно във форума на форд както стана ясно... но вие сте просто нямам думи наистина като една общност - евала :rolleyes: А по колицата действам по малко - сложих и алармичка, че нямаше (140лв Vanis мисля) - доволно, намерих и една стрелкичка за горивото от друг автомобил но ще боядисам черна и се надявам да стане..... айде пускам темите купувам :P P.S.===колкото повече я карам тая хонда и след това като се кача във фордчето - просто разликата е огромна... накрая и аз ще взема да се оборудвам с една японска машинка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...