ShEfA 70 #1 Публикувано 14 Април, 2008 Днес колата ми за трети път ме предава в много важен момент и съм страшно разочарован. При влажно време не иска да запали. Не съм я карал в локви, не е спряна в басейн. Просто при влажно време чакам да подкачи помпата, въртя ключа и само върти стартера без дори да захапе да запали! Веднъж го направи преди няколко седмици, следващия път го направи преди една седмица на едно кръстовище - започна да придърпва и загасна... след две минути успях да запаля след като ме опръскаха и освиркаха сто шофЕра. Сега преди 5мин. тръгвам да паля и КУ* бате, само върти стартера и не откинва! Какво да я правя? Считайки, че съм натиснал хубаво всички лули, всички кабели, проверил съм дали не са влажни кабелите и при свещите и при капачката Много ми е неприятно, честно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolai_fox 2 #2 Отговорено 14 Април, 2008 нещо не е в ред в дистрибуторната капачка - бобина или комутатор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dj_alex_ 0 #3 Отговорено 14 Април, 2008 И при мен беше така! Прави конденз от влагата и трябва да отвориш и да си почистиш и подсушиш делкото. Тогава веднага ще запали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #4 Отговорено 15 Април, 2008 (Редактирано) Сменяйте дисрибуторните капачки,там е проблема Пробиват се и кондензира делкото вътре,с просто око не се забелязва,но вечер по тъмно се вижда как искри през някоя съвсем малка дупчица.Аз имах този проблем и бях полудял.Нищо и няма на пръв поглед,но на тъмно веднага се видя-при работещ двигател Редактирано 15 Април, 2008 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #5 Отговорено 15 Април, 2008 ...интересно,че днес и моята ми направи подобен номер като студена си запали веднага от раз спирам след около 15 минути каране паля пак припали и веднага угасна пробвах пак този път въобще не запали върнах ключа в изходно положение завъртях и веднага запали на 2 пъти днес ми се случи и аз проверявах като теб за конденз ама не открих нищо подобно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #6 Отговорено 15 Април, 2008 @Еди Ведър Провери си главното реле и презапой всички спойки. Ако имаш възможност сложи припой със сребро заради вибрациите. Обикновено след като не иска да запали като е топла ако изчакаш малко се оправя. При мен поне такъв беше проблема с релето и много се ядосвах че номера ми го направи 2-3 пъти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове