Jump to content
Nasakoto.Yakata

Ел. подгряване на огледалата

Recommended Posts

Привет на всички

След като ми пристигнаха подложките за подгряване на огледалата реших днес да се пробвам какъв ще е резултата. Става дума за Civic 5ген хечбек с ел. огледала. Снимките които съм направил не са на всички етапи от процедурата. Когато дойде ред на следващото огледало (в момента е механично и когато докопам ляво електрическо веднага ще бъде ъпгрейдвано) ще добавя още снимки ако има интерес :P

1. Маха се корпуса от вратата и се отвива винта който държи ел машинките. С разглобяването всички би трябвало да се справят отлично ;)

2. Свалянето на самото огледало от пластмасовият корпус е малко трудна работа и рискът да се счупи е напълно реален. С макетен нож се повдига внимателно единият край и след това с ръце се отделя ръба от стъклото. Не се използват отвертки и други такива за да не се счупи съклото. Ако след тази процедура всичко е все още цяло :rolleyes: се маха черната лепенка от задната страна на стъклото която служи да държи парчетата ако се счупи огледалото. Почистват се остатъците и на нейно място се залепва подложката. Това че огледалото не е лепено е предимство, като изключим трудностите при демонтажа и монтажа на стъклото.

Ето така изглежда стъклото със залепената подложка

Публикувано изображение

3. Прекарват се два проводника през куплунга и се запояват за двете контактни пера на подложката. Кабелните обувки щяха да опират в корпуса и затова предпочетох запояване. Трябва да се внимава да не се прегрее подложката защото е тънка

Публикувано изображение

Публикувано изображение

4. Следва поставяне на стъклото обратно в корпуса. Тук не трябва да се използват никакви инструменти за да не се счупи огледалото. Леко равномерно притискане по периферията е нужно за целта. Аз се пробвах с отвертка ието какъв е резултата - малка люспичка в единият край :P

Публикувано изображение

5. Проверявате дали не са останали "излишни" чаркове и след това монтирате корпуса на огледалото към вратата. Следва прекарване на проводниците под кората и свързването им към инсталацията. Това все още не съм го направил, но когато всичко е готово смятам да закача огледалата за нагревателя на задното стъкло.

Подложките консумират около 1А всяка. Нямам идея колко бързо ще размразява леда, но факта че огледалото е закрепено само по перифериата а не залепено в центъра спомага за по бързото нагряване.

Описаните процедури ми отнеха около час, но за второто огледало предвиждам не повече от 30мин. Пускането на проводниците към ключа ще е по трудната задача, но който е предвидил резервни жици от вратата към купето като мен няма да има проблеми :P

Ако има въпроси ще се радвам да помогна

Редактирано от NASAKOTO.YAKATA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А от каде купи подложките и колко струваха?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ebay.co.uk10GBP за двете с доставката

Редактирано от NASAKOTO.YAKATA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest batkosio

И аз имам, ама няма да ги слагам скоро, зимата е далеч :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Монтажа на Прелюд на подгряващите елементи за странични огледала- завършен. Нищо сложно, освен свалянето на самите стъкла от стойката им- предварително нагрявате със сешоар доста, лепилото се размеква и излизат лесно, след това пак залепвате с това лепило. Аз вързах моите към нагревателя за задното стъкло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста колеги ме питаха за тези подложки. Ето това е човека от който ги бях купил. Този модел изглежда същият като моите. Най добре е да се изреже парче картон с посоченият размер и да се наложи на огледалото за да не стане грешка. Възможно е и по големият размер да пасне. Аз не бих разчитал на еднаквите индекси за нещо което вероятно е правено в китай и затова както казах трябва да се пробва. За да не стане допълнително объркване цената е за една подложка!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстрата вече я ползвам най-редовно :D Работи перфектно, не само премахва скреж и лед, но и запотяване на огледалата :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малее, страшно полезно инфо! Един жокер. Не съм сигурен, но има вероятност да има изведена инсталация за подгяване. 6-та ген го има като опция както и англичанките, ако не се лъжа и 5-ците за някои страни, така че провери! При тях се включва с подгряването на задното стъкло.П.С. Мисля да поръчам малко подложки, така че който има интерес да драсне лично.

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ехее как бих искал да си направя и аз една такава инсталацийка-ще е много полезна ама от тоя E-bаy ми е смърт да пазарувам-колега лично ти ли си ги поръча или възложи задачата на някоя специализирана агенция за пазаруване от E-bаy

Редактирано от fshit

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По примера на кумчо вълчо с дебелият врат си поръчах всичко сам. Не виждам смисъл от агенции освен ако не внасяш по 1 тон стока с подозрително съдържание от хамерика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой желае от подложките да свирка. Един колега ме помоли да му поръчам и ако още някой се включи може да си топли огледалата само срещу 22лв комплекта ;) Това е цената на която ги плащам +-курса на долара и не смятам да я завишавам, нито да купувам в повече и след това да продавам. Предложението е валидно 1-2 дена, като тези които поръчах за мен през пролетта пристигнаха след около седмица.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да вмъкна, мойта кола е английски сивик хеч 95-та, счупиха ми на паркинга огледалото и когато се наложи да го оправям видях че точно на шофьорското огледало имам такава подложка но без прекарана инсталация, естествено прекарах си я , свързах я към подгрева на задния прозорец и воала, имам подгрев на огледалото, проверих и на другото но там нямах, но с едно все е нещо. Стана от година вече го ползвам и бях много доволен, НО наскоро взе направо да трепти огледалото когато съм в движение, докато го пипнах и то остана в ръката ми. :shy: Какво се оказа ли? ами отлепил се е задния слой на огледалото от топлината и не става да се почиства тази подложка и да се сложи ново огледало. Така че в момента съм превързал огледалото с изолирбанд и се оглеждам ..... за ново огледало. Изводите сами !!!

Редактирано от niksan_vn

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това определено е важна подробност за англичанките :shy: На японките огледалото се държи само по периферията за пластмасата както съм го описал в първият пост и нямат такива проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах на моито копе но го махнах заштото почна да праи парчета...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двамата колеги които ме бяха помолили за поръчката могат да си ги вземат довечера на срещата. Ако още някой иска и носи парички довечера ще поръчам отноео

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...