Jump to content
Пешо

Мъничко, грешничко, и хондаджията от пътя отбива...

Recommended Posts

2 в 1 :oops:

Две грешки в една табела

През далечната 2003 снимах откъм морето табелата в Резово, която е на морската гранична зона с Турция.

Миналото лято пак си се мъдреше там, въпреки няколкото официални посещения на държавни делегации. Ще ми бъде любопитно дали ще си стои и това лято - ще й чествам 5+ рожден ден :lol:

А в мини плажа на 50 м от нея са се плацикали немалко важни държавни мъже, но явно те стоят над тези неща...

Публикувано изображение

1. Макар че Царево е малка община, английската дума е Municipality, а не Minicipality

2. Името на Царево се изписва с s, а не със z според официалната транскрипция

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 в 1 !!!

Две + една грешки в една табела

1. Макар че Царево е малка община, английската дума е Municipality, а не Minicipality

2. Името на Царево се изписва с s, а не със z според официалната транскрипция

Колега, позволи ми да те допълня:

3. На английски името на общината е редно е да се изпише или като "Municipality OF Tsarevo", или "Tsarevo Municipality".

Вярно е, че Никито Василев доста се пъне да въвежда правилен правопис, транскрипция и подобни неща. Но доста усилия ще трябват май.

Чудя се на тези общинари от Царево (а те не са единствени)... Като слагат такава табела, още повече на държавна граница, да се бяха замислили дали правилно е изписано всичко. Това е безумна грешка според мен. Пълна немарливост!

Изобщо разните му там чиновници в общини, агенцийки, комисийки и прочее малоумен държавен апарат нехаят за правилното изписване на каквито и да е табели.

А човек, който допуска грешки в детайлите, нали се сещате в сериозните неща колко е ефективен...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Пешо

Благодаря, greenex,Наистина са 3 в 1 !!!То от бързане и вълнение и аз съм написал "транскрипция" вместо "транслитерация", ама нейсе :lol:Любознателните могат да правят справки, например тук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...