JointPolice 0 #1 Публикувано 9 Април, 2008 Здрасти на всички, искам да направим едно сравнение всички и да си дадете компетентните мнение по един въпрос.Става дума за покупка на кола, двоумя се между Нисан Алмера Н15 и Хонда Сивик КупеХондата е 1994 1,5 Нисана е 1996 1,6Предполагам повечето мнения ще са за Хонда, но въпреки всичко искам и да защитите тезата си.От Вас очаквам предимно мнение за Хонда Купе, +/- и наблюдения!Мерси предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondari 1 #2 Отговорено 9 Април, 2008 Красотата на Купе 5г. неможе да се сравни с нищо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Koynov 12 #3 Отговорено 9 Април, 2008 Труден избор. Honda Civic Coupe e по-красивият автомобил с по-атрактивна външност, Nissan Almera Н15 е по-практичният с повече вътрешно пространство и по-голям багажник (напр. спокойно пътуват 4-ма възрастни + багаж на дълъг път). Nissan Almera Н15 e Made in Japan, докато при Civic-a може да попаднеш и на английска сглобка. Ако Алмерата е 1.6 / 1996 г. то тогава е с двигател GA16DE - двувалов, 16 клапанов мотор, 99 к.с. - безпроблемен, доказал се във времето двигател, който осигурява добра динамика за лекото купе на Алмера, ....мисля, че същото се отнася и за Civic-a - демек откъм двигатели и двата автомобила предлагат сигурни и надеждни такива. Може би известен "+" за Nissan-ския двигател от икономически съображения е, че е с ангренажна верига и като купуваш такъв сменяш само едни филтри (въздушен/горивен/маслен) и си готов откъм консумативи - 60-70 кинта. Мисля, че всички останали консумативи (накладки, спирачни дискове, амортесьори и др.) и при двата модела са на приблизително сходни цени. Забрави мита за скъпите за поддържане японски коли - измислен навярно от чичковци карали Москвич, Лада или в най-добрия случай Golf II - няма такова нещо. Моят личен опит през последните 4 години - ами забравих какво е това сервиз, еба си кефа, ........преди това съм карал 5 години немски автомобил - е нищо общо няма, едно оправиш - то друго се развали и айде пак в сервиза -не знам може и карък да съм бил Ами това е накратко от мен. Дано съм бил полезен - и късмет и успех в покупката, каквото и да избереш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #4 Отговорено 10 Април, 2008 Купето мисля е само made in Japan, US и Canada. Тоест мисля че няма англииска сглобка. Но може и да бъркам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Victor #5 Отговорено 10 Април, 2008 Купетата са само американски. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Street-warrioR 287 #6 Отговорено 10 Април, 2008 С колко врати е Нисана? Ако е с 4, значи няма база за сравнение между 2-те машини! Трябва да решиш какъв тип кола ти е нужен, по-индивидуална (Хонда) или по-семейна (Нисан)! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #7 Отговорено 10 Април, 2008 Красотата на Купе 5г. неможе да се сравни с нищо Стойката на купето наистина е скандална, за мен също няма по красив автомобил Винаги съм си мечтал за купе но не с Д15 а с К20а ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JointPolice 0 #8 Отговорено 10 Април, 2008 Става дума за Нисан 2/3 врати, и Хонда Купе... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #9 Отговорено 10 Април, 2008 Купетата са само американски. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JointPolice 0 #10 Отговорено 10 Април, 2008 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest gearborn #11 Отговорено 10 Април, 2008 Грабвай Сивик-аааа До колкото знам на частите на Нисан, са най скъпи, от всички японки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #12 Отговорено 10 Април, 2008 незнам колега какви мотиви искаш точно да чуеш,все пак тука повечето сме фенове!аз съм адски доволен от моето купе,нямам никакви забележки,купих го с любов,карам го с любов,грижа се за него с любов тва е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #13 Отговорено 10 Април, 2008 (Редактирано) по външен вид Купето е доста по красиво от Алмерата просто този модел на Нисан не ми харесва за разлика от някой други техни модели.Хондата изглежда по спортно по пъргава е особено ако е Втек няма база за сравнение....нисана наистина този модел е за по улегнали хора.Затова коя ще по издръжлива и безпроблемна зависи от бившия собственик как се е грижил за колата и моментото и състояние Редактирано 10 Април, 2008 от Еди Ведър Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tinki 1 #14 Отговорено 10 Април, 2008 уффффффф...верно н15 си е грозен...частите са по скъпи и не е по голям от купето.........аз имам алмера н15 гти и гледам да се отърва въпреки че има много плюсове...........просто разума съветва да избереш хондата ..........въпреки че нисан са според мен са най японските концепции бих избрал сивика Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #15 Отговорено 11 Април, 2008 ако говорим за този нисан лично съм го гледал и просто е невероятен автомобил , за двигателите незнам но приятел има 200sx S13 и вече е с 5-и ремонт на двигатела , затова съм останал с впечатлението ,че от към страна на двигател Хонда си е номер 1 !!! това е лично мое мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #16 Отговорено 11 Април, 2008 Не мисля че става въпрос за този. Тези са по 7-8К и не са в ценовата категория на Сивик 5 купе. Но все пак колегата ще си каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tinki 1 #17 Отговорено 11 Април, 2008 Тва е Н16 ............и да ти кажа нисанските двигатели хич не са по лоши от хондовите.........в повечето случаи са виновни мърляви собствиници и майстори(особенно в Бг)..........пък и нисан е производителя с най много спортни модели много от тях легенди та думите и сравненията са безпочвени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest JointPolice #18 Отговорено 14 Април, 2008 Благодаря на вскички за мненията, изборът е взет и резултата е на лице Nissan Almera N15 1,6 16V 99hpЦената е същата дори и малко по-ниска а по-нова и по-запазена с всички екстри, мисля че си струва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fozio 0 #19 Отговорено 14 Април, 2008 Честито със здраве да си я караш много безаварийни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Pliushtadin #20 Отговорено 14 Април, 2008 (Редактирано) Успех! Редактирано 14 Април, 2008 от Pliushtadin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове