Jump to content
Guest K1r1L

Vtec 125 коня

Recommended Posts

Guest K1r1L

Имам възмопжност да взема сивик с такъв двг и се интересувам от подробности за него. КАк варви как гори...Още нз коя генерация е 5 или 6 но за мен няма особено значение . Нека собствениците кажат за какво става въпрос. А и може ли да се сложи газ на ВТЕК ??

ако е запазен върви пове4е от добре разхода варира според крака :)~8 градско поне за 5 ген.(зависи и колко натискаш може и 10-1 да доиде на ръ4ка :)изън градско 5.5-6 ( и тук зависи с колко караш 100-10; е толкова някаде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей моя Втек 5 ген. ми дава разход извън града ако караш до 100км/ч или не минаваш границата от 3000 об. 6/6.5 литра в града около 8/9 литра аве средно 7.5.Ама ми е трудно да карам така щото обичам да настъпвам предполагам,че и ти ще правиш същото иначе защо ти е 125 коня кола с по яко настъпване усещам,че и над 7 ми изграя говорим за над 160км/ч определено 200 ги хваща без проблем(но 300 няма да може :) ),иначе за вървенето не може да се обясни незнам и какво си карал преди.Малко по скъпо ми е обслужването спрямо старата ми 1.3 а за газ може газов инжекцион,но двама човека са ми казвали,че не им харесва .Това е

Редактирано от Еди Ведър

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега карам 5 ген 1.3 карбуратор 75коня :worthy: и съм изумен как варви тва чудо ... Всъшност вече няма значение защото отпадна тази оферта :thumbs1: Ще търся 6 ген 90 коня с газ или пък някой от по-силните ВТЕЦи....зависи какво попадне. А този ВТЕК 125 коня нали е този който набира яко след 5500 оборта ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега карам 5 ген 1.3 карбуратор 75коня :worthy: и съм изумен как варви тва чудо ... Всъшност вече няма значение защото отпадна тази оферта :thumbs1: Ще търся 6 ген 90 коня с газ или пък някой от по-силните ВТЕЦи....зависи какво попадне. А този ВТЕК 125 коня нали е този който набира яко след 5500 оборта ???

вси4ки втеци наемат яко след 5000 оборота

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E нали уж има някви ВТЕК-Е икономичен дет не въврвял толкова но пък е страшно икономичен ? Някой ще ми обясни ли ,че съм се забъркал с тия втеци... :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E нали уж има някви ВТЕК-Е икономичен дет не въврвял толкова но пък е страшно икономичен ? Някой ще ми обясни ли ,че съм се забъркал с тия втеци... ;)

Накратко разликите са, че при баш си ВТЕК-а (точно тоя за който питаш 125 коня примерно) се задейства друга фаза на газоразпределението...все едно до 5000 оборота си с нормален вал, и след 5000 слагаш спортния. ;) Докато при икономичният работата е друга - там си е еднакво газоразпределението в целият диапазон обороти, но при под 5000 имаме работа само със един пълнителен клапан и два изпускателни, като се преминат се задейства и вторият пълнителен та живва малко двигателя. ;)Ако разгледаш хубаво форума ще намериш доста материал и клипчета. Редактирано от kalmara

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз съм с такъв ВТЕК ама е СЕДАН. Колата е лудница. След 4500 оборота почва да се набира много яко. Толкова много върви, че чак на моменти не може да я спреш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с Д16 и трябва да ти кажа че съм много доволен........ над 4800 оборота колата направо откача.......а и как си сменя звука само............представи си какво прави Б16 (ех мечта ;) )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с Д16 и трябва да ти кажа че съм много доволен........ над 4800 оборота колата направо откача.......а и как си сменя звука само............представи си какво прави Б16 (ех мечта ;) )

понеже ги имам и двете и д16 и б16;) ще ти кажа 4е леко барнат д16;) на 400 метра върви колкото сток б16;) ама до 120-30 ;) нагоре б16 е много по силен.ина4е до 4000-500 оборота б16 е много по доре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E нали уж има някви ВТЕК-Е икономичен дет не въврвял толкова

... бе то 1.3 върви колкото него и ще ти е по лесна за монтиране на газ иначе гледам 6 ген. те вълнува най добре е 1.5 Втек 115 коня средно межу икономката и 125 коня 1.6 :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

към колегата КИРИЛ може ли да обясни какво е това леко подобряване за което говори и на колко точно се вклучва тоя в-тек за малкия говоря 125?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E нали уж има някви ВТЕК-Е икономичен дет не въврвял толкова

... бе то 1.3 върви колкото него и ще ти е по лесна за монтиране на газ иначе гледам 6 ген. те вълнува най добре е 1.5 Втек 115 коня средно межу икономката и 125 коня 1.6 :P
:P стига си го баламосвал :rolleyes: vtec-E върви колкото 1.3, ама ако си го вдигнал на трупчета ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

към колегата КИРИЛ може ли да обясни какво е това леко подобряване за което говори и на колко точно се вклучва тоя в-тек за малкия говоря 125?

AIR INTAKE + хубав филтър желателно пълна спортна генерация + колектора 4-2-1(4-1)пожелание и 4ип може да се сложи .витека вклю4ва от 4800 до 5200 зависимосто т цифри4ката на мотора з6,7,9поне това са моите наблюдения. Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AIR INTAKE + хубав филтър желателно пълна спортна генерация + колектора 4-2-1(4-1)пожелание и 4ип може да се сложи .витека вклю4ва от 4800 до 5200 зависимосто т цифри4ката на мотора з6,7,9поне това са моите наблюдения.
По скоро се включва според това колко е натоварен двигателя, ако го настъпиш яко или си по нагорнище, ще включи по-рано (~4800). Ако само си бръмчиш или си по надолнище по-късно (~5200).
постоянна вели4ина се води:drunk: уж смисъл 4е в програмите за хонда за елктроника го дават:fun: на едни обороти не на плаващи.за това 4е незнам. Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти колега а можеш ли да дадеш някакво обяснение има ли разлика между Z6,Z7 и Z9 каквато е моята???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти колега а можеш ли да дадеш някакво обяснение има ли разлика между Z6,Z7 и Z9 каквато е моята???

разликата е в настроиките на електрниката това е моето мнение.ина4е др-га поне външна не се вижда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...